AK parti açamadı,CHP açacak diye sıkıntıya girdiler

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Devlette her şey dilekçeyle, resmi yazıyla olur. Devlette sözle konuşma olmaz. Biz çelik çomak oynamıyoruz. Alaplı girişini 3 senedir AKP Belediyesi açamadı, CHP Belediyesi açacak diye sıkıntıya girdiler.” Dedi.

AK parti açamadı,CHP açacak diye sıkıntıya girdiler

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Devlette her şey dilekçeyle, resmi yazıyla olur. Devlette sözle konuşma olmaz. Biz çelik çomak oynamıyoruz. Alaplı girişini 3 senedir AKP Belediyesi açamadı, CHP Belediyesi açacak diye sıkıntıya girdiler.” dedi.

Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2011 yılında dönemin Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı yoluyla ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğüne İlçe girişinin açılması ile ilgi yazı gönderdiğini söyledi.

Belediye Başkanı olduğum tarihte Fen İşleri Müdürü ile yaptığımız toplantıda son 1 yılda İlçe girişinin açılmasıyla ilgili Karayollarına herhangi bir yazının gönderilmediğini bildirilmesi üzerine açıklama yaptıklarını hatırlatan Tekin, “Kapalı olan Alaplı şehir giriş yolunun açılması için bugüne kadar birçok girişimde bulunduk. 4 kez Karayolları Kastamonu Bölge Müdürlüğüne, iki kez de Ankara’ya gittik. Ancak sürekli olarak önünüze engeller çıkarıldı. Sayın milletvekili katıldığı bir radyo programında bizim karayollarına yazı yazarak kendi ayağımıza kurşun sıktığımızı ve Alaplı giriş yolunun bir daha açıklamak üzere kapattığımızı söylemektedir. Oysaki bizim verdiğimiz dilekçelerin bir benzeri 2011 yılında dönemin Belediye Başkanı Nevzat Çimenoglu tarafından da ilgili kurumlara gönderilmiştir.” Dedi.

Bahane üretmeye gerek yok

İkide bir resmi yazı yazıldı da bu yol açılmıyor demenin bir anlamı olmadığını ifade eden Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devlette devamlılık esastır. Devlette her şey dilekçeyle olur. Devlette sözle konuşma olmaz. Biz çelik çomak oynamıyoruz. Biz resmi yerlere yazıyla başvurduk. Benden önceki Belediye Başkanı da aynı yazıyla başvurmuş. Bir radyo programına çıkıp ta, resmi yazı yazıldığı için ret cevabı geldi, artık bu yol açılmaz deyipte bahaneler üretmeye gerek yok. Kendileri bu yolu açamadıklarını çıkıp söyleyemiyor. Sucu başkalarını üzerine atmaya çalışıyorlar. Bunlara gerek yok. Dünya standartlarına göre köprünün girişinde ışık olmaz diyorlar. Karabük Yenice ilçesinde köprünün üzerinde 60 metre arayla 2 tane sinyalizasyon lambası var. Türkiye’nin daha birçok yerinde örnekleri var. Bu oralarda oluyor da Alaplı’da neden olmuyor. Gülüçte, Kepez’de, Kozluda hız sınırı 50 olmasına rağmen, Alaplı’da bu hız sınırı yok. Sürücüler 120 kilometre hızla gidiyor. Ereğli Sanayi girişine sinyalizasyon lambaları koydular. Alaplı’ya kaç yıldan bu yana bir ışık yaptıramadılar. Yamanlar otel önüne trafik ışıkları olsaydı en az 200 metre gerisinde ikaz lambası olacaktı. Belki bu gün Sevilay ölmeyecekti. Hız sınırı mutlaka olması lazım. Bizzat ben kendim AKP İlçe Başkanı Mustafa Yavuz’un yanına gittim. Bu yolla ilgi biz karayollarına gidiyoruz imza ve dilekçe ver diye, kendisi vermedi. Bu yolla ilgi geldiğimiz günden bu yana 4 kere Karayolları Genel Müdürlüğüne gittik. 3 senede kendileri açamadılar, CHP Belediyesi açacak diye sıkıntıya girdiler. Kimse partizanlık yapmazsın. Biz Alaplı hizmet etmek istiyoruz. “

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER