Ak Parti Zonguldak Milletvekillerinden Nusret Yazıcıya ziyaret

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu, Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar, Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Hasan Kabarık, Zonguldak kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birlik Başkanı Osman Bayraklı, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Güner, Oğuz Güner, Manda Eti Üreticileri Birlik Başkanı Şenol Çakar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nusret Yazıcı ile görüştü.

Ak Parti Zonguldak Milletvekillerinden Nusret Yazıcıya ziyaret

AK Parti ZonguldakMilletvekilleri Faruk Çaturoğlu, Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar, ZonguldakZiraat Odası Başkanı Hasan Kabarık,  Zonguldak kanatlı Hayvan EtiÜreticileri Birlik Başkanı Osman Bayraklı, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Güner,Oğuz Güner, Manda Eti Üreticileri Birlik Başkanı Şenol Çakar,  Gıda Tarımve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nusret Yazıcı ile görüştü.

AK Parti ZonguldakMilletvekili Faruk Çaturoğlu görüşme sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi;  Zonguldak Ziraat OdasıBaşkanı Hasan Kabarık, Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı OsmanBayraklı ve Yönetimi, Manda Üreticileri Birliği Başkanı Şenol Çakar ilebirlikte üreticilerin sıkıntılarını Bakanlık Müsteşarı Yazıcıya aktardık.İlimizde kurulu bulunan 350’ye yakın tavuk üretim çiftlikleri, kesim yapan vecivciv veren firmaların bölgeden çekilmesi nedeniyle civciv alamamakta ve üretimyapamamaktadırlar. Buda üreticilerimizi mali olarak sıkıntıya sokmaktadır. Erzincan’daolduğu gibi Et ve Süt Kurumunun üreticilerimize sahip çıkarak Zonguldak,Bartın, Karabük, Çankırı ve Kastamonu bölgesine kombine açmasını önerdik. Ayrıca,İlimizdeki manda üreticilerinin yoğurt üretimini arttırabilmeleri için teşvikve destek kapsamına alınmasını ilettik.

Diğer taraftan Alaplıilçemizde organik tarımla uğraşan çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesiiçin ÇATAK Projesine 1000 dekar daha ilave edilmesini, geçiş 2’den geçiş 3’egeçen organik tarımla uğraşan çiftçilerimizin destek alabilmeleri için geçiş2’ye devam edilmesini ve 01 Nisan 2016 da sona eren ve alan bazlı fındıkdesteğine başvuru işlemlerini yaptıramayanlar için busürenin uzatılmasını talep ettik.  

Bakanlık MüsteşarıYazıcı ise konularla ilgili çalışmalar yapılacağını ve destek olacaklarınıbelirttiler.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2016, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER