AK PARTİ´NİN İLK DURAĞI KORUBAŞI

AK PARTİ´NİN İLK DURAĞI KORUBAŞI

gundemeregli.com-AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Meclis Üyeleriyle mahallelerde yaşanan sorunları yerinde tespit etmek ve halkın taleplerini dinlemek için mahalle gezilerine başladı. Korubaşı mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Çakır, Belediye sınırları içerisinde olmasına rağmen mahallenin hala suyunun olmadığını duyunca, ‘Burası Hakkari mi, neden suyu yok?’ diye sordu.

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Parti’li Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte, ‘Mutlu bir mahalle, daha mutlu bir Ereğli’ sloganıyla, ilçenin 31 mahallesinde yaşanan sorunları yerinde tespit etmek ve vatandaşların taleplerini dinlemek için mahalle gezilerine başladı.

İLK DURAK KORUBAŞI

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, beraberinde Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Kalay, Esra Alpago ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Korubaşı mahallesine giderek mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Halkın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Çakır, milletin mahallede bidonlarla su taşıdıklarını duyunca şaşkınlığını gizleyemedi.

Ereğli’de, susuz mahalle olduğunu görmekten üzüntü duyduğunu belirten Çakır, “Biz köylerde dahi su problemini çözdük. Buraya siyaset yapmak için gelmedik ama, belediyenin yaptığı onca şatafatlı harcamalardan sonra halkımızın böyle en temel ihtiyacı olan suyu bidonlarla taşıdığını duymak ve görmek bizleri üzdü” dedi.

Mahalle halkı, su, yol ve elektrik sorunu yaşadıklarını belirterek, “Taşıma suyla ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Buradan aşağıya şehir merkezine baka baka yol bize geliyor, biz merkeze gidiyoruz. Öğrenci servisleri dahi, çocuklarımızı almaya gelmiyor. Ücretinizi biz verelim siz taşıyın diyorlar. Çünkü şoförler bu yola araç sokmuyorlar” diyerek sorunlarının çözümü için destek istediler.

“MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINACAK”

Halkın yaşadığı su sorununu görünce, “‘Burası Hakkari mi, neden suyu yok?’ diye soran AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, “Sizin yaşadığınız bu sorunu Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımız not alıyor. Önümüzdeki ilk mecliste bunu gündem maddesi olarak meclise sunacağız. Çoğunluğu da sağlayacağız. Çünkü bizden başka orada duyarlı arkadaşlarımız da var. Ben diyorum ki bütçemizi verimli kullanalım. Yalı caddesinde hiç ihtiyaç yokken sadece karşıdan karşıya geçmek için 700-800 bin lira bu belediyenin parasını oraya yatırıyorsak, mahallelerimizin de su probleminin çözülmesi gerekir. Bu parayı ne zaman harcarım, bütün milletimin dertleri biter, bütün mahallelerin sorunları çözülür, o zaman bu harcamayı yaparsınız. Senin mahallende halkın susuzluk çekiyorken, böyle şatafatlı harcamalar yapmak, bizim belediyecilik anlayışımızda yok” dedi.

Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay da, vatandaşları Belediye Meclis Toplantılarına çağırarak sorunlarının takipçisi olmalarını istedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2013, 06:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER