Aktif sigortalı sayısı 131.572 kişi

Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Aktif sigortalı sayısı 131.572 kişi
Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
SGK Zonguldak İl Binasında gerçekleşen basın toplantısına SGK Zonguldak İl Müdürü Çiğdem Acar, SGK Zonguldak Müdür Yardımcıları Okan Şentürk, Zafer Türkkan, Merkez Müdür ve Müdür Yardımcıları katıldı.Gerçekleşen toplantıda Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün 2015 yılı faaliyet döneminde İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen faaliyetleri ve etkinlikleri hakkında bilgiler verildi. 2015 yılı faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan SGK Zonguldak Müdürü Çiğdem Acar “2015 yılı faaliyet döneminde İl Müdürlüğümüzce, Zonguldak ili genelinde beraberce halkımıza en etkin düzeyde hizmet üretmeye çalıştığımız birçok kamu kurum ve kuruluşuna, paydaşlarımıza, beraber yürütebileceğimiz faaliyetlerin değerlendirilmesi, iyi niyet ve samimiyetimizin göstergesi olarak karşılıklı kurumsal ziyaretlerde bulunulmuştur. Ziyaretlerimiz kapsamında Başta Valiliğimiz, Bülent Ecevit Üniversitesi olmak üzere, kaymakamlıklarımız ,belediyelerimiz, il müdürlüklerimiz ,sivil toplum örgütlerimiz , Zonguldak özelinde kamusal faaliyetler yürüten dernek, vakıf ve organizasyonlarımıza ziyaretlerde bulunulmuş ve idarecileriyle birebir görüşmeler gerçekleştirilmiştir dedi.
“BİZE HER YER SGK”
Bize Her Yer SGK projesinin etkin bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden SGK Zonguldak İl Müdürü Çiğdem Acar, 2014-2015 faaliyet döneminde İl Müdürlüğümüzce yürütülen projeler kapsamında şehrimiz genelinde sosyal güvenlik bilincinin artırılması amacıyla halkımızla birebir buluşarak yürüttüğümüz ´Bize Her Yer SGK´ projesi etkin bir şekilde yürütülmeye devam edilmekte ve ´Geçmiş Olsun´ mektubu projemizde devam etmektedir. ´Evin Hesap Uzmanı Kadın´ projesi kapsamında Türkiye genelinde 10 pilot il seçilmiş olup, 3. il olarak Zonguldak da eğitim çalışmaları proje kapsamında yapılmıştır. Ülke genelinde önem atfedilen Kadın girişimciliğini artırmaya yönelik faaliyetler kapsamında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasıyla ortaklaşa “SGK ve TSO Kadınlarımız için Elele” ismiyle toplantı düzenlenmiş ve Zonguldaklı kadın girişimcilerimiz bilgilendirilmiştir. Ülke genelinde önem atfedilen Kadın girişimciliğini artırmaya yönelik faaliyetler kapsamında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasıyla ortaklaşa “SGK ve TSO Kadınlarımız için Elele” ismiyle toplantı düzenlenmiş ve Zonguldaklı kadın girişimcilerimiz bilgilendirilmiştir. Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı kent merkezinde ve ilçelerde faaliyet yürüten ilk ve orta dereceli birçok okulda Sosyal Güvenlik Bilincinin, geleceğimizin mimarı olacak olacak gençlere kazandırılması amacıyla bir çok faaliyet yürütülmüştür.Yine faaliyetlerimiz kapsamında başta Zonguldak ilimizde faaliyet yürüten Hastanelerimizin idari personeli ve hekimlerimize yönelik kapsamlı eğitim faaliyetlerinde bulunulmuştur.Yine Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Kurum başkanlığımızca yürütülen “Kayıtlı İstihdamın Teşviki II (KİT-UP II) projesi kapsamında kurumumuz personeli ile ilgili kurum ve kuruluşların personeline yönelik merkezi ve yerel düzeyde eğitimler, çalıştaylar, toplantılar düzenlenmiştir. 2015 yılı Mayıs ayında Zonguldak ilimiz için bir prestij kaynağı olması hasebiyle büyük gurur duyduğumuz bir başarı elde edilmiştir. İl müdürlüğü olarak yürüttüğümüz faaliyetler ve verdiğimiz emeklerin bir sonucu olarak Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Koordinatör il müdürlüğü olarak seçilmiştir. 81 il genelinde koordinatör il müdürlüğü olarak seçilen 18 il müdürlüğünden birisi olmak başta şahsım ve personelim olmak üzere tüm çalışanlarımızın için bir gurur ve onur kaynağı olmuştur. Koordinatör il müdürlüğü olmamız hasebiyle Kastamonu, Bartın, Düzce, Karabük illeri koordinemize verilmiş ve bu bağlamda İlk Koordinasyon toplantımız İlimizde, ikincisi Kastamonu ilinde, üçüncüsü de Düzce ilinde yapılmıştır. Bir sonraki Koordinasyon toplantımızın Karabük ilinde yapılması planlanmaktadır diye konuştu.
“VALİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
SGK İl Müdürlüğü´nün yeni hizmet binasının proje ihalesinin tamamlandığını ifade eden SGK İl Müdürü Çiğdem Acar, 69 Ambarlarının olduğu bölgede, Sayın Valimiz Ali Kaban’ın katkılarıyla sağlanan arsada, İl Müdürlüğümüz Yeni Hizmet Binası proje ihalesi bitmiş, yapım ihalesine geçilmiş ve haziran ayı gibi temelinin atılması planlanmaktadır. Sayın Valimiz Ali KABAN’A huzurlarınızda Kurumum ve Şahsım adına teşekkür ediyorum. 2014 yılında 4/a aylık bağlama gün sayısı 19,42 ve 4/b aylık bağlama gün sayısı 17.02 gün iken 2015 yılının ortalaması 4/a için 17,74 güne, 4/b için ise 10,48 güne kadar düşürülmüştür.2008-2015 yılları arsında 13690 adet anlaşmalı boşanma ihbar ve şikayeti yapılmış olup, yapılan çalışmalar neticesinde yaklaşık 4000 kişinin maaşı kesilmiştir, bekleyen ihbar ve şikayet sayısı da 1.150 adete kadar düşürülmüştür dedi.
“AKTİF SİGORTALI SAYIMIZ 131.572 KİŞİ”
2015 yılı içerisinde 215 işyerinde denetim yapıldığını ifade eden SGK İl Müdürü Çiğdem Acar, şöyle devam etti:
İl Nüfusumuzun % 97,73 Sosyal Güvenlik Kapsamında olup, % 2,27 Sosyal Güvenlik Kapsamı dışındadır.Aktif sigortalı sayımız 10. Ay itibari ile 131.572, pasif sigortalı sayımız 152.474’dür.İşyeri sayımız ise özel sektör için 10.255 kamu sektörü içinde 487´dir. 2015 yılı içinde 215 iş yerinde denetim yapılmış, sigortasız çalışan 185 kişi tespit edilmiştir.İlimizde Genel Sağlık Sigortası Kapsamında 43.046 kişi bulunmakta olup, 13.558 kişi Genel Sağlık Sigortası kapsamı dışındadır. Ev Hizmetlerinde 10 günün altında çalışan sigortalı sayımız ise 11’dir.
Öte yandan 7 yılda anlaşmalı boşandığı tespit edilen 4 bin kadının maaşının kesildiği belirtildi.
Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2016, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER