Alabaş: Kazanan büyük bir yükün altına girecek

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, 4-5 Nisanda yapılacak GMİS genel kurulu hakkında açıklamalarda bulundu.

Alabaş: Kazanan büyük bir yükün altına girecek
Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, 4-5 Nisanda yapılacak GMİS genel kurulu hakkında açıklamalarda bulundu. 

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, 4-5 Nisanda yapılacak GMİS genel kurulu hakkında açıklamalarda bulunarak yapılacak seçimlerin büyük bir demokratik olgunluk içinde maden işçisine, Zonguldak’a ve GMİS’e yakışır bir seçim olacağını düşünüyorum dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Salonunda gerçekleştirilecek seçimlerde kazananın madenciler olacağını ifade ederek şunları söyledi: 

“Bilindiği üzere GMİS’in seçim süreci ocak ayında başladı. Ocak ayında taban delege seçimleri şubatta şube genel kurullarını yaptık. Gerek taban delege seçimlerinde gerekse şube genel kurulunda büyük bir katılımla demokratik olgunluk içinde seçimleri yaptık. Ben bu seçimlerinde gösterilmiş demokratik olgunluk için başta tüm madencilerimize ve şube delegesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 4-5 Nisan tarihlerinde GMİS’in genel kurulunu yapacağız. Ben GMİS’in genel kurulunda büyük bir demokratik olgunluk içinde maden işçisine, Zonguldak’a ve GMİS’e yakışır bir seçim olacağını düşünüyorum. Şu an oluşan 2 liste var. 2 liste yarışacak. Biz sonuçta bunun bir hizmet yarışı olduğuna inanıyoruz. Kazanan başkan tüm madencilerin başkanıdır. Kazanan listenin arkasında tüm madencilerin el ele olmasını istiyoruz. Oluşan listenin de tüm madencileri kucaklayacak bir liste olmasını istiyorum diye konuştu.



KAZANAN BÜYÜK BİR YÜKÜN ALTINA GİRECEK


Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, 4-5 Nisanda gerçekleştirilecek seçimin ardından bu seçimi kim kazanırsa kazansın önümüzdeki zorlu süreçte büyük bir yükün altına gireceğini belirterek şöyle konuştu: “Biz GMİS olarak TTK’nın işçi açıklarına dikkat çekmek için göreve geldiğimiz günden itibaren çabaladık. TTK yetkilileri ile 2013 yılı sonunda hazineye ve enerji bakanlığına yaptığı talep var. Norm kadrosunun 4500 altında işçiyle çalışırken üretimi arttırması mümkün değil. Bu seçimi kim kazanırsa kazansın önümüzdeki zorlu süreçte büyük bir yükün altına girecek. Maden işçisinin bu yükü kaldıracak kişileri görevlendireceğine inanıyorum. Geçtiğimiz hafta maden işçileri bir imza kampanyası düzenledi. Yaklaşan genel seçimler öncesinde işçi açıklarının tek gündem olmasını istediler. 30 binin üstünde imza topladılar. Zonguldak’ta miting yapacak olan siyasi parti temsilcilerinin Zonguldak’a geldiklerinde tek gündem maddesinin işçi açıkları olmasını istiyoruz. Zonguldak’a sahip çıkıp genel seçim öncesinde bir söz alması gerekiyor. 2015 yılında da bu sözü alıp işçi açıklarının giderilmesiyle ilgili alım başlaması gerekiyor. Yoksa TTK’nın bu işçi sayısıyla ayakta kalması mümkün değildir. OP anlamda GMİS’in 2 gün yapacağı seçimle aynı zamanda TTK ve Zonguldak ile ilgili belirleyici bir seçim olacaktır. İşçi arkadaşlarımızın da bu süreci taşıyacak bir yönetim yapacağını düşünüyorum diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2015, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER