Alacağı için göçükte hayatını kaybetti

2 bin TL’lik alacağı için ruhsatsız olarak işletilen maden ocağında yaşanan göçükte hayatını kaybeden 29 yaşındaki Volkan Kurtoğlu’nun cenazesi otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Alacağı için göçükte hayatını kaybetti
Zonguldak’ta 2 bin TL’lik alacağı için ruhsatsız olarak işletilen maden ocağında yaşanan göçükte hayatını kaybeden 29 yaşındaki Volkan Kurtoğlu’nun cenazesi otopsinin ardından ailesine teslim edildi. 

Edinilen bilgiye göre; Kilimli ilçesi Gelik beldesi Dağbaca mevkiinde ruhsatsız işletilen kaçak maden ocağında yaşanan göçükte 29 yaşındaki evli maden işçisi Volkan Kurtoğlu hayatını kaybetmişti. Gece saat 01.00 sıralarında yaşanan olayın ardından cesedi otopsi için Atatürk Devlet Hastanesi’ne getirilen Kurtoğlu’nun otopsi işlemleri tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısı’nın incelemelerinin ardından Kurtoğlu’nun cenazesi tabuta konularak ailesine teslim edildi. Kardeşinin cenazesini teslim alan gözü yaşlı madenci ağabeyi Erkan Kurtoğlu, “Bir arkadaşı ile beraber çalışıyorlardı. Hastaneden beni aradılar; kardeşimin vefat ettiğini söylediler. Göçükte kalmış. Göçük olunca da işte diğer arkadaşı kurtuluyor; polislere ‘Benim ocağım’ diye ifade vermiş. Asıl ocak sahibini kurtarmış; asıl ocak sahibi başkası. Biz Tolga’nın da işçi olduğunu biliyorduk; aynı mahallede oturuyorlar. Arkadaşı Tolga’nın öyle bir ocak açacak durumu da yok zaten. İkisi de işçi olarak çalışıyorlardı. Şikayetçi olacağız. İki üç aydır orada çalışıyordu. Dün 15.30’da evden çıkmış; sabah 05.00’de olayı öğrendik. Ailesi çok aramış telefonunu ama telefonu kapatmışlar. Sabah eşi bizim oraya geldiydi; hastaneden telefon etmişlerdi. Kardeşimin öldüğünü söylemişlerdi. Hastaneye gelmemizi istemişlerdi. Ocakta kaldığından haberimiz olmadı” dedi.

Kurtoğlu’nun diğer bir yakını ise, “2 bin TL alacağı varmış. İlk maaşını almış. İkinci maaşını alamamış. Aldıktan sonra ocağı bırakacağını duyduk” dedi. İşçinin günlük 70 TL yevmiye ile çalıştığı öğrenilirken; cenazesi Aziziye Camii’nde kılınacak olan cenaze namazı ile aile mezarlığına defnedilecek.
Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 07:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER