Alacakları ödendi

Zonguldak Dilaver’de özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan ve 14 saat sonra kurtarılan 9 işçinin başka bir ocakta çalışmaları için girişimler başladı.

Alacakları ödendi
Zonguldak Dilaver’de özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan ve 14 saat sonra kurtarılan 9 işçinin başka bir ocakta çalışmaları için girişimler başladı. İşçilerin içeride kalan 1.5 aylık maaşları ödendi. 

Zonguldak Dilaver’de özel bir maden ocağında 12 Ağustos’ta meydana gelen göçüğün ardından 9 işçi içeride mahsur kaldı. İşçiler 14 saat süren çalışmanın ardından sağ olarak kurtarıldı. Göçüğün ardından ocakta üretim durdurulurken, 9 işçi işsiz kaldı.

Olayın ardından harekete geçen Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, şöyle konuştu: “Biz, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden denetim yapıyoruz. Bunun dışında işçilerin yasal haklarını korumak gibi görevimiz var. Bu 9 işçi bana haklarının ödenmediği ile ilgili geldiler 1.5 aylık alacakları ve kıdem tazminatları olduğunu söylediler. Ben işvereni telefonla aradım ve, ‘Hemen gel haklarını ödüyorsun’ dedim. Bugüne kadar mühlet verdim. Maaş alacaklarını ödedi. Bugün akşama kadar kıdem tazminatlarını ödeyecek.” 



“BİR İŞE YERLEŞTİRECEĞİZ”

İşçilerin kendisi ile konuştuğunu ifade eden Demirsu, şunları söyledi: “Bana mimlendiklerini ve hiçbir yerde işe başlayamayacaklarını söylediler. Bende, ‘Siz merak etmeyin, kısa sürede bir yere yerleştireceğim’ dedim. Bir kişi gözünden rahatsız. Milletvekilimiz Özcan Ulupınar onun ameliyatını yaptırmış. Ona bir süre işsizlik maaşı vereceğiz, diğer 8 kişi kesinlikle mağdur olmayacak. Görüşmelerimiz sürüyor.”
Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER