Alaplı halkı çalışmaların devamını istiyor

Alaplı halkı 2012 yılından bu yana DSİ´ye ait iş makineleri tarafından gerçekleştirilen temizleme çalışmalarını devam etmesini istedi.

Alaplı halkı çalışmaların devamını istiyor
İHA-Alaplı halkı 2012 yılından bu yana DSİ´ye ait iş makineleri tarafından gerçekleştirilen temizleme çalışmalarını devam etmesini istedi.
Alaplı ilçesinden geçen derenin ıslah çalışmaları yaklaşık 4 sene önce başlamıştı. 4 senedir devam eden ıslah çalışmaları bir türlü bitirilemiyor. Vatandaşlar ıslah çalışmalarının tekrar başlaması gerektiğini savunuyor. Diğer yandan Alaplı Mollabey Köyü arasındaki alternatif yol çalışmaları da ödeneksizlikten dolayı yapılmadığı belirtiliyor. Halk, başta AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve bölge milletvekilleri olmak üzere ilçe sorunlarına bir an önce el atılmasını beklediklerini belirttiler
Mahalle sakinleri Alaplı Çayı’nın Eskişehir’deki Porsuk Çayı gibi temiz ve çevresinde ailecek gezilebilmesini istediler. Mahalle sakinleri, “Burası da önceden pislikten ve lağımdan geçilmeyen bir yermişti. Allah razı olsun emeği geçenlerden. Çevresi çimlendirilmiş, temizlenmiş ıslahı yapılmış Gönül ister ki Alaplı çayı da bunun gibi yada buna benzer bir projeyle bu hale getirilmeye çalışılsın. Alaplı da yaşayan insanlarımızda çocuklarıyla derenin kenarlarında gezip dolaşabilsin. DSİ’nin yapmış olduğu Taş duvar çalışmaları gösteriyor ki, bir gün Alaplı çayımızın dahada güzel olacağını göstergesidir. Yetkililerden biran önce bu soruna el atmasını istiyoruz” dediler.
Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 06:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER