Alaplıdaki İnek cinayetine 25 Yıl hapis

Alaplıdaki İnek cinayetine 25 Yıl hapis

Alaplıdaki İnek cinayetine 25 Yıl hapis
Zonguldakta geçen yıl bahçeye inek girmesi sebebiyle, komşusu Bakiye İntepe (53) ile aralarında çıkan bıçaklı kavga sonucu komşusunu bıçaklayarak ölümüne sebep olan tutuklu sanık Nevim K.nin (47) yargılaması tamamlandı. Kasten adam öldürme suçundan son kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Zonguldak Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Nevim K. (46) hazır bulundu. Müebbet hapis istemiyle yargılanan Nevim K., kasten öldürme suçundan yargılandığı davada son kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede söz alan tutuklu sanık Nevim K.nin avukatı; olayın kendiliğinden (spontane) geliştiğini ve olayda müvekkilinin öldürmeye yönelik bir kastının bulunmadığını söyledi. Son sözü sorulan tutuklu sanık Nevim K. ise Daha önce bu tür kavgalar yaşıyorduk. Ama sonralarında barışıyorduk. Olay günü de beni çağırmıştı. Ben de barışacağımız ümidiyle sevinerek evinin önüne gitmiştim. Böyle olmasını istemezdim. Pişmanım sayın hakimim dedi. Tutuklu sanığın duruşma boyunca ağladığı görüldü.
Mahkeme ise olayın hayatını kaybeden Bakiye İntepenin evinin önünde meydana gelmiş olması, Adli Tıp Kurumundan gelen raporla birlikte sanığın kasten öldürme suçundan sorumlu tutulması gerektiği, haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını gerektirecek bir nedenin bulunmadığı nedeniyle sanığın müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ancak sanığın yargılama aşamasındaki tutumları, eyleme ilişkin ikrarları göz önünde bulundurularak cezasının 25 yıla indirilmesine karar verildi.

Olay günü
Olay, 7 Ekim 2015 tarihinde Alaplı ilçesi Aşağıdoğancılar köyünde meydana geldi. İddiaya göre, Alaplıya bağlı Aşağıdoğancılar köyü Tekke Mahallesinde komşu olan Bakiye İntepe (53) ile Nevim K. (46) arasında inek yüzünden çıktığı iddia edilen tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü.
Kavgada Bakiye İntepe boynundan yaralanırken, Nevim K. ise karnından yaralandı. Yaralılar, çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Alaplı Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Bakiye İntepe yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2016, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER