Alemdar Gemisine İstiklal Madalyası Verilmesi İçin Kanun Teklifi verdi

Alemdar Gemisine İstiklal Madalyası Verilmesi İçin Kanun Teklifi verdi

Alemdar Gemisine İstiklal Madalyası Verilmesi İçin Kanun Teklifi verdi

CHP ZonguldakMilletvekiliŞerafettin Turpcu,Kurtuluş Savaşında Anadolu’yaSilah ve Mühimmat Taşıyan Alemdar Gemisi’ne “İstiklal Madalyası” Verilmesi İçinKanun Teklifi verdi.

Ereğli basın emekçilerinin ve Alemdar GemisiniYaptırma ve Yaşatma Derneği`nin bu konuda takdire şayan yoğun bir çaba içindeolduklarını söyleyen Milletvekili Turpcu, daha öncede Gazi Alemdar MüzeGemisi’ne“İstiklal Madalyası ”verilmesi için toplanan 50 binimza olduğunu hatırlatarak,“bu değerligeçmişe Gazi Meclisimizin kayıtsız kalması düşünülemez”ifadelerinikullandı.

“ALEMDARGEMİSİNE VERİLECEK MADALYA, MANEVİŞAHSINDA EREĞLİBAŞTA OLMAK ÜZERETÜM ZONGULDAK HALKINA VE TÜM TÜRKİYE’YE VERİLMİŞ OLACAKTIR”

Milletvekili Turpcu,kanun teklifinin gerekçesinde şunları söyledi:“İstiklal Savaşımız, ülkemizin dört biryanından gelen fedakarlık ve kahramanlık mücadeleriyle kazanılmıştır.Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ünliderliğinde, korkusuz ve başarmaya inançlı halkımızın mücadelesi sonucu, bütünimkansızlıklar ve ümitsizlikler yenilerek, destan yazılmış ve işgalci güçlerbertaraf edilmiştir.Kurtuluş Savaşı’nın tek deniz savaşıKdz. Ereğli’de 1921’de yaşanmıştır. Kurtuluş Savaşı döneminde İstanbul’danAnadolu’ya silah ve mühimmat taşıyan Alemdar Gemisi’ne Kdz. Ereğli’deFransızlar tarafından el konulmuş ve kurtarılması sırasında da Recep Kahyaşehit olmuştur. Kurtuluş Savaşı tarihine ilk ve tek deniz savaşı olarak geçenAlemdar olayı, tutsak alınan Fransız askerlerinin serbest bırakılmasındaMustafa Kemal Atatürk’ün imzaladığı ilk uluslararası anlaşma olarak dageçmiştir.Bu kahraman geminin İstiklal SavaşındaTürk Milletine yaptığı hizmetler unutulamaz derece büyüktür ve bu gururunnişanını göğsünde taşıması gereklidir.Alemdar Gemisine verilecek madalya, manevi şahsında Ereğli, Zonguldakhalkına ve tüm Türkiye’ye verilmiş olacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2016, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER