Alevlerin arasında can pazarı

Bir evde çıkan yangın az daha faciaya sebep oluyordu. Alevlerin arasında kalan 3 kardeşin çaresizlikleri kameralara saniye saniye yansıdığı. Yan evin çatısına çıkan 3 kardeş kurtarıldı.

Alevlerin arasında can pazarı
Bartın’da bir evde çıkan yangın az daha faciaya sebep oluyordu. Alevlerin arasında kalan 3 kardeşin çaresizlikleri kameralara saniye saniye yansıdığı. Yan evin çatısına çıkan 3 kardeş kurtarıldı.


Olay bu sabah 05.30 sıralarında Demirciler Mahallesi Hendekyanı Caddesi bulunan bir evde meydana geldi. Volkan Öztamur (29), Aykut Öztamur (19) ve Cansu Öztamur adlı üç kardeş dün gece saat 23.00 sıralarında odalarına geçerek uyudular. Sabah saat 05.30 sıralarında Aykut Öztamur evden ses gelmesi üzerine uyandı. Salonda ışık gören Öztamur odasının kapısını açınca yangın çıktığını ve alevlerin evi sardığını fark etti. Uyumakta olan abisi ve kız kardeşini de uyandıran Aykut Öztamur evden çıkmak için dış kapıya yöneldi. 3 kardeş çatıdan merdivenlere düşen kiremit ve tahta parçaları sebebiyle evde mahsur kaldı.



ALEVLERİN ARASINDA ÇARESİZCE BEKLEDİLER 

Üç kardeş daha sonra balkondan yan evin çatısına geçti. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye sevk edildi. Yan evin çatı ucuna kadar gelen 3 kardeş daha sonra itfaiyenin merdiveniyle kurtarıldı. Yara almadan yangından kurtarılan kardeşler olay yerinde bulunan ambulansta tedbir amaçlı kontrolden geçirildi. Yaşanan panik ve 3 kardeşin çaresizce beklemesi kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kardeşlerden Aykut Öztamur, “Bu evde üç kardeş birlikte yaşıyoruz. Dün akşam saat 11.00 civarında odalarına geçerek uyuduk. Ben Sabah saat 5.30 civarında evden ses gelmesi üzerine uyandım. Salonda bir ışık gördüm. Odamın kapısını açınca yangın çıktığını ve alevlerin evi sardığını anladım. Uyumakta abim ve kardeşimi de uyandırdım. Evden çıkmak istedik. Dış kapıya yöneldik. Çatıdan merdivenlere düşen kiremit ve tahta parçaları nedeniyle evde mahsur kaldık. Daha sonra aklımıza balkon geldi. Oradan yan evin çatısına geçtik. Yan evin çatı ucuna kadar geldik. Sonra itfaiye geldi merdiven uzatarak bizi kurtardı” dedi.

Yangın daha sonra itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın sonrası ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış nedeni bilinmezken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER