Anne sütü ve emzirmenin önemi konulu eğitim düzenlendi

Anne sütü ve emzirmenin önemi konulu eğitim düzenlendi

Anne sütü ve emzirmenin önemi konulu eğitim düzenlendi
Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimizde Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü Hizmet İçi Eğitim Hemşireliği koordinasyonunda 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Anne Sütü, Emzirmenin Önemi” ve “Yenidoğan Bebek Bakımı” başlıklı eğitimler düzenlendi. 
Şebnem Kargı Konferans Salonunda yapılan eğitim, merkez çalışanları ve halka açık olarak gerçekleştirildi. “Anne-Bebek Dostu Hastane” olan Merkez, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile gebeliklerinden itibaren anne adaylarını, anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirmekte, doğumdan hemen sonra annelere bebeklerinin bakımı, anne sütü ve emzirme teknikleri konularında yardımcı olarak yıl boyunca eğitimlerini sürdürüyor.
Eğitimde konuşmacı olarak yer alan Bebek Emzirme Hemşiresi Tülay Baykan; Anne Sütünün Özellikleri ve Önemi, Emzirme Teknikleri, Emzirmenin Bebek ve Anneye Olan Faydaları; Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Hülya Civelek de Yenidoğan Bebeğin Genel Bakımı-Beslenmesi ve Hijyen Uygulamaları konularında bilgiler verdi. Konuşmacılar amaçlarının anne adaylarının ve annelerin, anne sütünün önemini bilmesi, doğru emzirme tekniklerini kullanabilmesi ve yenidoğan bebeğin bakım gereksinimlerini karşılayabilecek şekilde bilinçlendirilerek, ruhsal, fiziksel ve sosyal anlamda güçlü anneler olmalarını ve çocukların, kendileri için en ideal besin olan anne sütü ile beslenmelerini sağlamak ve sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulun olduğunu söylediler.
Eğitim sonunda katılımcılara bebek beslenmesi, yeni doğan bebek bakımı, doğum sonrası bakım gibi konularla ilgili broşürler dağıtıldı.
Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2016, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER