Anne,kızının verdiği böbrekle sağlığına kavuştu

Anne, kızının verdiği böbrekle sağlığına kavuştu

Anne,kızının  verdiği böbrekle sağlığına kavuştu
Kdz. Ereğli ilçesinde yaşayan Sultan Erçin, annesine böbreğini vererek hayata tutunmasını sağladı.Kdz. Ereğli ilçesinde yaşayan bir çocuk annesi 35 yaşındaki sultan Erçin, böbrek yetmezliği olan ve 4 yıldır tedavi gören annesine bir böbreğini vererek sağlığına kavuşturdu.
3 çocuk annesi Fatma Odalı 2013 yılında rahatsızlanınca gittiği hastanede kendisine böbrek yetmezliği hastalığı teşhisi konuldu. Uzun süre ilaçla tedavi gören anne Fatma Odalı’ya böbrek nakli yapılması gerektiği söylenince 35 yaşındaki kızı devreye girdi. Sultan Erçin, annesini diyalize sokma yerine böbrek nakli yapılmasının sağlığı açısından daha iyi olduğunu öğrenince bir böbreğini annesine vermeye karar verdi. Sultan Erçin yapılan tetkikler sonucu böbreği uygun görülünce 3 ay önce İstanbul’da ki bir hastanede nakil gerçekleşti.
Ailede genetik olarak böbrek yetmezliği hastalığı bulunduğunu söyleyen Sultan Erçin, annesine böbrek nakli yapılması gerektiği söylenince hiç düşünmeden bir böbreğini annesine vermeye karar verdiğini anlattı. Erçin gazetecilere yaptığı açıklamada Zaten aileden gelen bir böbrek yetmezliği hastalığı var. 2013 yılında annem fenalaştı. Böbrek yetmezliği tanısı kondu. O günden bu yana sadece ilaçlarla tedavi görüyordu. Hiç diyaliz almadan tekrar kıraatin değerleri yükselince tıbbi açıdan diyalize girmeden nakile karar verdik. Ailede de uyum hepimizde vardı. İlk tedavilerinin takibini ben yaptığım için ben vermeye karar verdim. Diyalize girmeden nakil olduk. Zor bir karardı tabi ki. Kendinizde evlisiniz, çocuğunuz var. Yarın aynı şey sizinde başınıza gelebilir. Ama söz konusu anne olunca sizi dünyaya getiren olunca bambaşka oluyor. Bu kararı verirken hiç zorlanmadım. Diyalize girmeden nakil yaptırmamızda ki amaç, hastanın diyalize girmeden nakil olması daha avantajlı. 4 yıldır da bu hastalığın içinde olmamızın avantajı tabi ki. Diyalize girdiği süreç daha ağır geçiyor. Biz diyalize girmeden nakil yaptırdık. Sağ olsun doktorlarımız sürekli bizleri bilgilendirdi. Biz araştırdığımız kadarıyla diyaliz almadan nakil olması daha iyi olduğu kanısına vardık. Herkesi organ bağışına davet ediyoruz. Biz ailecek bunun zaten hassasız bu konularda. Kimse yakınlarına hayat vermekten korkmasın diyerek herkesi organ bağışı yapmaya davet etti.
Kızı Sultan Erçin ile gurur duyduğunu dile getiren Anne Fatma Odalı ise Allah’tan herkese böyle hayırlı evlat vermesini diledi. Anne Odalı konuşmasında “Sağ olsun, Allah razı olsun evladımdan. Rabbim herkese de böyle evlat versin. Herkese de benim gibi çektirmeden böyle nakil verenler olsun. Nakilden hiç korkmasınlar. Tedavi süresi çok sürmüyor dedi.
Annesinin tedavisi ile yakından ilgilenen Sultan Erçin, yanından bir dakika bile ayrılmayarak her türlü ihtiyacını karşılamasına yardım ediyor.


Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2016, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER