ANNELER GÜNÜ´NÜ KUTLADILAR

ANNELER GÜNÜ´NÜ KUTLADILAR

gundemeregli.com-Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan,Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumhuriyet Halk Partisi Kdz Ereğli İlçe Teşkilatı, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS),Anneler günü yönetimi dolayısıyla mesaj yayınladılar.

ZONGULDAK VALİSİ ALİ KABAN
 
 Yüreğinizde sonsuz Sevgi, Şefkat ve Sabır taşıyan koruyan gözeten sevincimizi üzüntümüzü bizlerle yaşayan her zaman yanımızda olan fedakarlık ve özveri timsali değerli Annelerimizin bu güzel ve anlamlı gününü en içten duygularımla kutluyorum. Annelerimize aileleri ile birlikte Sağlıklı, Mutlu huzur dolu bir yaşam ve uzun ömürler diliyor.sevgi ve saygılarımı sunuyorum “dedi.
 
 
AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ PROF.DR ERCAN CANDAN

“Bizleri karşılıksız seven, bizler için canını bile vermekten imtina etmeyen, her koşulda, her durumda, her şartta önce yavrusunu düşünen, evladına iyi bir gelecek sağlamaktan gayrı bir ideali olmayan yegâne insandır anne.Anne sevgisi, duyguların en kutsalı, hâk ve peygamber sevgisinden sonra en anlamlı, en yerinde, en süreli sevgidir. İnsan nefes aldığı sürece annesini sever. Anne sevgisi, vazgeçilecek, unutulacak bir sevgi olmadığı gibi, evlat sevgisi de annelerin unutulmazıdır. Her yıl Mayıs ayının 2. Pazarı kutladığımız ‘Anneler Günü’, aslında her gün çok sevdiğimiz, dilimizle, gönlümüzle andığımız, başımıza taç yaptığımız annelerimize daha sıkı sarıldığımız, sarmalandığımız sevgimizin doruk yaptığı bir gündür.Hâk’kın rahmetine kavuşan tüm analarımızı, kalplerimizde hiç dinmeyecek sevgimiz ve dilimizdeki dualar ile anarken, hayatta olan annelerimizi kokusuna, sıcak nefesine, tatlı gülüşüne, koruyan kollayan cismine sarılarak anmalıyız. Cennettin ayakları altında olduğu bu fedakar insanlara bir gün değil bir ömür sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunmalıyız.Büyük özveri ve fedakârlıklarla bizleri bu günlere getiren annelerimizin ve geleceğin anneleri kadınlarımızın ‘Anneler Günü’nü kutlar, elleri öpülesi bütün annelere şükranlarımı ve saygılarımı sunarım”

 
 
KDZ EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL
 
“Hayatımızın her anında, en değerli varlığımız olan, en büyük destekçimiz annelerimiz, dünyanın en nadide çiçeğidir. Sevgiyi temelde ele alan annelerimiz, bizler için dünyanın en kıymetli varlıklarıdır. Annelerimiz; Beslemeyi, büyütmeyi, sabır göstermeyi, sadakati, cesareti, hoşgörü ve sevgiyi tek bir çatı altında buluşturmayı karşılıksız başarabilenlerdir. Bizlere sundukları yüce sevgi ile insan olmanın faziletlerini anlatanlardır. Bu vesile ile bize hayat veren ve hayatı öğreten biricik annelerimize saygı ve sevgilerimi sunarım”
 
 
GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI YÖNETİMİ
 
Dünyadaki en değerli varlıklarımız annelerimizdir. Biz daha dünyaya gelmeden annelerimizin sıcaklıklarını, şefkatlerini ve sevgilerini hissederiz.

Bizi yaşama katmak, için üzerimize titreyen fedakâr annelerimiz, bizleri sevgileriyle besler, büyütür ve yarınlara hazırlar. Karşılıksız tek sevgi annelerin çocuklarına duyduğu sevgidir.Annelerimiz; sevginin, şefkatin, mücadelenin, çilenin, özverinin sembolüdür. Onların şefkati, sevgileri ve tecrübeleri geleceğimize ışık tutar.

Dünyaya geldiğimiz andan itibaren üzerimizden emeğini ve desteğini eksik etmeyen annelerimize, yılın sadece bir gününde değil, daima sevgi, saygı ve minnet duygularımızı göstermeliyiz.Çünkü annelerimize olan borcumuzu asla ödeyemeyiz. Ancak onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yalnızca ihtiyaç duyduklarında değil her zaman yanlarında olmak, emeklerinin, sevgilerinin boşa gitmediğini göstermek hepimizin en önemli görevidir. Başta maden işçilerimizin ve şehit madencilerimizin anneleri olmak üzere, şefkat ve sevgiyle dünyanın en yüce görevini yerine getiren bütün annelerimizin ellerinden öpüyor, Anneler Gününü saygı, sevgi ve minnet duygularıyla kutluyoruz.”

 
 
CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLÇE TEŞKİLATI
 
“Bugün, Anneler Günü.” Ayaklarının altında Cennet olan Anneler ,” “ Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar” dediğimiz can parçamız annelerimizin günü. Karşılık beklemeden bizi büyüten geleceği hazırlayan annelerimizin günü.Günün geçmişine bakarsak; yüreği anne sevgisiyle yanan, kaybettiği annesini unutamayan bir genç kızın feryatları üzerine kutlanan bir gün. ABD’de Anne Jarvis’in 1908’de başlattığı anma günü 1914’de kongre onayı ile Amerika çapında genişlemiş ve 1915 ‘de Mayıs ayının ikinci pazarı Wilson tarafından “Anneler günü” ilan edilmiş olup, 1955 yılında da ilk kez ülkemizde de kutlanmaya başlanmıştır.Annelerimiz bizim her şeyimiz, yüreğinde sınırsız sevgisi olan, bitmez tükenmez sabır taşıyan annelerimiz. Onlara ne yapsak azdır haklarını ödeyemeyiz. Hepimiz kendi annemizi çok severiz. Peki ya diğer anneler ? Çocuklarını doyurmak için çöpten yiyecek toplayan anneleri , dünyanın birçok yerinde devam eden savaşlarda ölen gencecik bedenlerin annelerini, ekmek almaya giden geri dönemeyen evladımızın annesini, küçük yaşta çalışmak zorunda bırakılan iş kazasında hayatını kaybeden çocuklarımızın annelerini, sebepsiz yere vurulup yitirdiğimiz gençlerimizin annelerini sevmiyor muyuz.? “Evet,” diyorsanız , kutlayalım anneler gününü. Ülkemde binlerce işsiz varken evine ekmek götüremeyen, çocuğuna süt alamayan bir toplumun acısını bilirken, nasıl kutlayalım anneler gününü. % 5 gibi mutlu bir azınlık renkli pahalı mağazaları dolduracak, hediyeler alacak; ya alamayanlar ? Bugün Anneler Günü; acılı anneler ülkesiyiz biz. Çocuğunu yitiren anneler üzülür, annesi olmayan çocuklar üzülür; annesine hediye alamayan çocuk üzülür, çocuğundan hediye alamayan anne üzülür; annesi kendinden uzak çocuklar üzülür, çocuğu kendisinden uzak anneler üzülür.Anneler günün de kimileri mutlu olurken, kimileri üzülür. Sevgi selinin arttığı, duygusal anların çokça yaşandığı bir gündür anneler günü; diğer günlere benzemez.CHP Kdz.Ereğli Kadın Kolları olarak; anne, anne sevgisi deyince, dünyadaki bütün anneleri ,özellikle de ülkemizdeki tüm anneleri kucaklar sevgi ve saygılarımızı sunarız. Anneler Gününüz Kutlu Olsun”
 
 
 
CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLLERİ MEHMET HABERAL VE ALİ İHSAN KÖKTÜRK
 
Daha doğduğumuz andan başlayarak sevgisi ve ilgisiyle beslendiğimiz, o sevgi ve ilgiyle büyüdüğümüz, kuvvetlendiğimiz annelerimiz… Yaşamımızın her anı bizim yanımızda olan, Öğrettikleriyle yolumuzu ve yaşamımızı aydınlatan anneler, annelerimiz… Yaşam boyu ne yapsak onlara olan borçlarımızı asla ödeyemeyiz.Hele hele yaşamın, ekonomik, sosyal ve toplumsal nedenlerle çileli bir yolculuğa dönüştüğü ülkemizde annelerimizin haklarını ödemek olanaklı değildir… Son yıllarda yaşadığımız kadın intiharları, kadın cinayetleri, kadına şiddet haberleri toplumuzun sıkıntılarının kadınlarımızın, annelerimizin sırtına yüklendiği gibi bir sonuç çıkarmamıza yol açıyor. İşsizlik, yoksulluk, açlık, sömürü, toplumsal huzursuzluk annelerimizin çocuklarına ve ailelerine dönük kaygılarını her geçen gün daha da artırıyor. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekilleri ve örgütleri olarak; Annelerimizin tüm kaygılarının ortadan kalkacağı aydınlık bir dünyanın kurulacağına yürekten inanıyoruz. Çalışmalarımızı bu inanç ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Bizler Anneler Gününü uzakta yakında, nerede olursak olalım, hepimizin annelerimizekarşı sorumluluğunu yerine getirme günü olarak görüyoruz…Bugün, mutlaka, onları anmalı, aramalı içten duygu ve düşüncelerimizi açıklamalı,olabiliyorsa yanlarında olmalı ve ellerinden bir kez daha öpmeliyiz.Bu duygu ve düşüncelerimizle, başta şehit anneleri olmak üzere, tüm annelerimizin“Anneler Günü”nü kutluyor, onları sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.
 
 
 
YAZICIOĞLU ŞİRKETLER GRUBU YÖNETİM KURULU BAŞKAN VEKİLİ İRFAN YAZICIOĞLU
 
 Başta rahmetli annem ve şehit anneleri olmak üzere, şefkat ve sevgiyle dünyanın en güzel görevini yerine getiren bütün annelerin Anneler Günü´nü kutluyorum
 
Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2014, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER