ARAÇLARINI VERMEMEK İÇİN ZABITA EKİPLERİNE DİRENDİ.

ARAÇLARINI VERMEMEK İÇİN ZABITA EKİPLERİNE DİRENDİ.
gundemeregli.com- Ereğli ilçesinde, belediyenin ceza kesip bağlama kararı aldığı araçların sahipleri ve aileleri, araçlarını vermemek için zabıta ekiplerine direndi.
Kdz. Ereğli ilçesi Balı Mahallesi güzergahında yolcu taşımacılığı yapan 3 araca Ereğli Belediyesi tarafından Encümen kararı ile 180 TL para cezası ve 3 gün yolcu taşımadan men cezası verildi. Encümen kararı gereği araçları çekmek isteyen zabıta ekipleri direnişle karşılaştı.
Ereğli Belediyesi 2010 ve 2011 yıllarında iki ayrı rehabilitasyon projesi ile köyden mahalleye geçen yerleşim birimlerinde çalışan yolcu minibüslerinin çalışma güzergahlarını yeniden belirledi. Buna göre, Balı Mahallesi’nde çalışan 67 M 8202, 67 M 8204 ve 67 M 8206 plakalı araçların Korubaşı-TOKİ hattında çalışmaları kararı alındı. Araç sahipleri karara uymayıp eski güzergahları Balı Mahallesi’ne yolcu taşımaya devam edince Ereğli Belediyesi önce 180 TL para cezası kesti. Para cezasına rağmen araçların Balı Mahallesine yolcu taşımaya devam etmeleri üzerine Ereğli Belediyesi Encümeni, bu kez araçlara 3 gün ticaretten men cezası verdi. Bu karara da uymayan araç sahipleri yolcu taşımada ısrar edince zabıta ekipleri, polis yardımı ile 3 aracı çekici ile belediye garajına çekmek istedi. Araç sahipleri Metin Fidan ve eşi İlknur Fidan, Şeref Soysal ve eşi Türkan Soysal, oğlu Erol Soysal çekici ile minibüsün arasına girerek araçlarının çekilmesine izin vermemek için uzun süre zabıta ve polise direndi.
Zabıta ekipleri yetersiz kalınca takviye ekip istedi. Takviye zabıta ekipleri ile birlikte olay yerine gelen Ereğli Belediyesi Ulaştırma Müdürü Hüseyin Ağlar ile Zabıta Müdürü Atilla Çakar, araç sahiplerine Encümen kararını uygulamak zorunda olduklarını anlattı. Zabıta ekiplerinin araç sahiplerini ve ailelerini aracın önünden uzaklaştırmak istemesi üzerine arbede çıktı. Çıkan arbedeye olay yerinde bulunan polis ekipleri müdahale ederek, direniş gösteren araç sahiplerini ikna etmeye çalıştı. Olay yerindeki polis ekiplerinin araçların çekilmesini durdurmamasına kızan Metin Fidan isimli araç sahibi 155’i arayarak araçlarının zabıta tarafından zorla çekildiğini söyleyip yapılan işlemlerin durdurulması için yardım istedi. Bu arada Metin Fidan’ın eşi İlknur Fidan da 155’i arayarak olay yerindeki polislerin kendisini darp ettiğini iddia edip “Sizi şikayet edeceğim. Ben 155’i arıyorum benim için bir ekip gelmiyor. Benim hakkımı emniyet güçleri aramıyor. Daha burada polisler bizi darp ediyor” diyerek tepki gösterdi. Olay yerine gelen takviye polis ekipleri de idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı olmadığı müddetçe belediyenin aldığı kararın uygulanacağını söyledi. Buna kızan araç sahipleri “Sizde belediyenin yandaşınız” diyerek polislere tepki gösterdi. Araç sahipleri, polisin “Burada ifade alınmaz. Gelin karakolda şikayetinizle ilgili ifadenizi alalım” teklifini de kabul etmedi.
Uzun süre zabıta ve polis ekiplerine direnen araç sahipleri, bir süre sonra araçlarını zabıta ve polis eşliğinde belediyeye ait garaja götürmeyi kabul etti.
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a alınan karar nedeniyle tepki gösteren Şeref Soysal’ın eşi Türkan Soysal, “22 seneden beri biz kahrını çekmişiz buranın. Ben bu araçların ruhsatını almak için belediyeye 40 bin TL para ödedim. O zaman niye belediyeye bu parayı ödettirdiler. Biz çocuğumuzu okutamadık belediyenin borcunu ödedik. Nerede bu belediye başkanı? Halil Posbıyık bizim yanımıza gelsin” dedi.
Araç sahiplerinin kendi istekleri ile minibüslerini kamyon garajına götürmeleri üzerine olay sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2013, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER