Artık zincir sökülmeye başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artık zincir sökülmeye başlanmıştır ve 14 kişi şuanda gözaltındadır. Bu 14´le kalmayacak, bu işin gerisi de gelecek dedi.

Artık zincir sökülmeye başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artık zincir sökülmeye başlanmıştır ve 14 kişi şuanda gözaltındadır. Bu 14´le kalmayacak, bu işin gerisi de gelecek dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara´daki askeri servis konvoyuna yönelik bombalı saldırının ardından Genelkurmay Karargahı´na taziye ziyareti gerçekleştirdi. Genelkurmay Karargahı´na gelişinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören mangasını selamladı. Ankara Merasim Sokak´ta yaşanan bombalı terör saldırısına ilişkin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar´dan bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan´a İçişleri Bakanı Efkan Ala da eşlik etti.

Genelkurmay Karargahı´nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20´si rütbeli olmak üzere 28 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 28 yaralının Ankara´daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığını bildirdi. Hain saldırıya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öncelikle dün akşam 18.31´de cereyan eden terör eylemi neticesinde 28 vatandaşımız, ki 20´si rütbeli arkadaşlarımız, 8´i vatandaş olarak onları ebediyete uğurluyoruz. Allah´tan kendilerine rahmet ediliyorum. Taburcu edilenlerin dışında 28 yaralımız şuanda hastanelerde bulunuyor. Onlara da Allah´tan şifalar diliyorum dedi.

ARTIK ZİNCİR SÖKÜLMEYE BAŞLANDI

Bu olay şunu göstermiştir; Türkiye´de son dönemde cereyan eden terör eylemleri karşısındaki operasyonlarımız ciddi manada neticesini vermektedir ve bu aldığımız neticeler özellikle ülkemizde, ağırlıklı olarak bölge halkında olumlu neticeler vermektedir ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:
Fakat işin menşeine, kökenine indiğimizde burada ulusal olmaktan öte ulusal ve uluslararası bir terör boyutuna bu işin ulaştığını görüyoruz. Gerek PKK, gerekse PYD´nin her ne kadar başında olanlar bu işin kendileriyle alakalı olmadığını söylüyorlarsa da bu iş son olarak İçişleri Bakanlığımızın da tüm istihbarat örgütlerimizin de elde ettiği bilgilerle belgelerle bunlara ait olduğu ortaya çıkmış vaziyettedir. Tabi artık zincir sökülmeye başlanmıştır ve 14 kişi şuanda gözaltındadır. Benim kesinlikle şuanda tahminim, bu 14´le kalmayacak, bu işin gerisi de gelecektir. Çünkü bu işin uzantılarının içeride ve dışarıda olduğu görülmüştür, görülmektedir. Bu sürecin uluslararası camiada, özellikle dostlarımız açısından bugüne kadar bu Suriye´nin kuzeyindeki PYD ve YPG ile bağlantısını, Türkiye´deki PKK ile ne denli güçlü olduğunu söylediğimiz halde inandıramadığımız dostlarımızın herhalde bu olay karşısında bu işi daha iyi anlamalarına bu vesile olacaktır. Biz tabi belgelerle bilgilerle bunları kendilerine hep ulaştırdık, hep bunları kendilerine söyledik ama bizim söylediklerimiz ne yazık ki bizde kaldı. Biz yine söylemeye devam edeceğiz. Sorumluluk mevkiinde olanlar bunu kabul etmemiş olabilirler ama dünyadaki halklar, inanıyorum ki milletler bizim bu haklı iddialarımızı, belgelerimizi kabul edecek ve tarih önünde de diğerlerini hesaba çekeceklerdir.

MİLLETÇE MAHSUNUZ

Şuanda milletçe tabii ki üzüntümüz büyük, milletçe mahsunuz diyen Erdoğan, Daha önce 4 ay kadar önce Ankara´da istasyon önünde olan olaydan sonra böyle bir olayın olması bizleri gerçekten üzmüştür. Tekrar ben şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza Allah´tan şifalar diliyorum, tüm ailelere ve milletimize başsağlığı temennisinde bulunuyorum ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER