At üzerinde dünya evine girdi

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Türkali köyünde Eda Çakıcı ve Gökhan Baştürk çifti köyde yapılan eski gelenek ile gelini at üzerinde evinden alarak görkemli bir düğün ile dünya evine girdiler.

At üzerinde dünya evine girdi
gundemeregli.com-Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Türkali köyünde Eda Çakıcı ve Gökhan Baştürk çifti köyde yapılan eski gelenek ile gelini at üzerinde evinden alarak görkemli bir düğün ile dünya evine girdiler.
Almanya’da ikamet eden Eda Çakıcı, yine aynı köyden olan Gökhan Baştürk ile hayatını birleştirdi. Akşam saatlerinde yapılan düğün töreninde eskiden bu yana gelenek haline gelen ve köyde bu zamana kadar ilk defa uygulanan bir uygulama ile damat Gökhan Baştürk eşi olan Eda Çakıcı’yı evinden alarak at üzerine kendi elleriyle bindirdi. Bir hayli heyecanlı olduğu gözlenen gelin Eda Çakıcı, atın üzerine binerek kalabalık ve davul ile klarnet eşliğinde evinden çarşı merkezine kadar indirdi. Gelin Eda Çakıcı daha sonra eşi Gökhan Baştürk’ün yardımıyla bindiği atın üzerinden indirilerek gelin arabasına bindirildi. Konvoy eşliğinde gelin ve damat kısa bir zaman sonra düğün yapılacak salona geldi. Burada Eda ve Gökhan Baştürk’ün düğününe çok sayıda davetli katıldı. Düğünde ayrıca gelin ve damat şarkılar ve oyun havaları ile eğlendiler.
Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 06:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER