ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTILAR

ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTILAR

gundemeregli.com- Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren İzmirlioğlu Huzurevi tarafından Anıtkabir’e gezi düzenlendi.

Bakım altında bulunan yaşlıların günlerini daha verimli ve anlamlı geçirmelerini sağlamak için çeşitli etkinlikler ve geziler düzenleyen Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi Müdürlüğü huzurevi sakinleri için çok anlamlı bir etkinliğe daha imza atarak Anıtkabir’e gezi düzenledi.

Huzurevi sakinleri Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal, Huzurevi görevlileri ile birlikte Atatürk´ün mozolesine çelenk bıraktı saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşını okudu.

Törenin ardından Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:“ 80-90 yaşındaki izinden giden yaşlılarımızla birlikte huzurunuzda olmanın onurunu yaşıyorum. Emanetinin bekçileriyiz. Sana minnettariz yüce Atam, ruhun şadolsun “

Huzurevi sakinleri daha sonra Anıtkabir görevlilerince tahsis edilen rehber eşliğinde Anıtkabir´i ve müzeyi gezme imkanı buldular. Yaşlılar savaş yıllarının anlatıldığı bölümlerde ise duygulu anlar yaşadı.

Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal, Huzurevi görevlileri ve yaşlılar daha sonra Türkiye Cumhuriyeti 2.Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ’nün mezarını ziyaret ederek dua ettiler. Ardından İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker’le birlikte 1925 ’ten1973 ’te ölümüne kadar 48 yıl yaşadığı, halen müze olarak varlığını sürdüren Pembe Köşkü de ziyaret eden huzurevi sakinleri İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker’den İnönün anıları ile ilgili bilgiler aldılar.

Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal amaçlarının günlerini daha verimli ve anlamlı geçirmelerini sağlamak olduğunu bu anlamda geziler ve çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek,” Huzurevimizde kalan yaşlılarımızın her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında milli, manevi, kültürel ihtiyaçlarını da düşünüyoruz. Bu amaçla geziler düzenliyoruz. Bu tür gezilerin yaşlılarımızın huzuru ve mutluluğu için çok gerekli olduğuna inanıyorum. Böylece onların sosyal ihtiyaçlarını da karşılıyoruz´´ dedi

Huzurevi sakinleri de “ Atamızın yattığı Anıtkabir´i yakından görüp gezmek fırsatı bulduk. Atamızı daha yakından tanıdık. Bize bu imkânı sağladığı için müdürümüz Zeynep Yüksel Ünal ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Hayatımızda hiç yaşayamayacağımız güzellikleri bize yaşatıyor´´ diye konuştular.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER