Av tüfeğiyle vurulan iki köpek hayata döndürüldü

Ereğli ile Düzce ilinde av tüfeğiyle vurularak ağır yaralanan iki köpek, veteriner hekimler tarafından yapılan ameliyatla yeniden hayata döndürüldü.

Av tüfeğiyle vurulan iki köpek hayata döndürüldü
Ereğli ile Düzce ilinde av tüfeğiyle vurularak ağır yaralanan iki köpek, veteriner hekimler tarafından yapılan ameliyatla yeniden hayata döndürüldü. 

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde Sivas Kangal cinsi ‘Cesur’ isimli köpek iddiaya göre komşusu tarafından çok havladığı için av tüfeğiyle vuruldu. Ağır yaralı olarak veteriner hekime getirilen Cesur’un önce röntgen filmleri çekildi, ardından da ameliyata alındı. Kangal cinsi köpeğin 6 saat süren ameliyatında vücuduna isabet eden tüm saçmalar tek tek çıkartılarak temizlendi. Geçirdiği ameliyat sonrası yeniden hayata döndürülen Cesur’a serum tedavisi uygulanıyor. Veteriner Hekim Hüseyin Demircan köpeğin kendilerine geldiğinde hayati tehlikesinin bulunduğunu ve yaptıkları operasyonla sağlığına kavuşturduklarını söyledi.



“ÇOK HAVLIYOR” DİYE KOMŞUSU TARAFINDAN VURULDU

Demircan gazetecilere yaptığı açıklamada, “Cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 03.30’da geldi. Komşusu tarafından çok havladığı için vurulan bir köpek. Tüfekle vurulmuş. Bacağında saçmaları görüyorsunuz. Çok şükür iyileşti duramıyor yerinde. Yaklaşık 15 metreden ateş açılmış. Karın boşluğunda var. Arkada kalçada da yoğun bir saçma bölgesi var. Bunları tek tek temizledik. Şimdi serum veriyoruz. Çok şükür iç organlara zarar vermiş değil. İdrar kesesi ve bağırsakta biraz sıkıntı vardı ama onu da tedavi ile halledeceğiz. Köpeğin sağlık durumu sizin de gördüğünüz gibi gayet iyi. ´Ben masada durmak istemiyorum, yer daha iyi´ diyor. Gördüğünüz gibi çok da sağlıklı. Kangal köpeğinin ilk geldiğinde hayati tehlikesi vardı. Ağrılar içerisinde bize gelmişti. Acil operasyona aldık. Şimdi sağlığına kavuştu. 2 gün sonra taburcu edeceğiz” dedi.



DOMUZU VURMAK İSTERKEN KÖPEĞİNİ VURDU

Düzce’de ise ava giden bir kişi önlerine çıkan domuza ateş etmek istediği sırada yanlışlıkla kendi köpeğini vurdu. Ağız kısmından geçerek sağ ön ayağını parçalayan kurşun av köpeğini ağır yaraladı. Kdz. Ereğli ilçesine getirilerek ameliyata alınan av köpeği ‘Paşa’, external fiksatör yöntemi ile tedavi edildi. Ayağı kopma tehlikesi ile karşılaşan ve yaşama şansı verilmeyen Paşa, veteriner hekimlerin başarılı operasyonları ile hayatta kalmayı başardı. Veteriner Hekim İsmail Demircan, uyguladıkları external fiksatör yöntemi ile Paşa’nın ayağını kurtardıklarını dile getirdi. Demircan açıklamasında şu bilgileri verdi: “Cumartesi günüydü bize geldiğinde. Domuz avına çıkıldığında atılan kurşun surat kısmından kulağının yan tarafından girip sağ bacağa, ön kol kemiklerinden geçerek bölgeyi tamamen parçalamış. Humarus diye adlandırdığımız kemiğin alt kısmında parçalanma vardı. Normalde değişik yöntemler vardır. Biz bu uyguladığımız yöntemde pimleri direk kemiklere monte ederek aparatla sabitlemeye çalıştık. Bu uygulamadaki en güzel taraf operasyondan sonra hayvan ayağını basmaya başlar. Fakat bunda radyal sinir olarak adlandırdığımız sinirde küçük bir hasar var tahminimizce. Ayağının iyileşmesi ve tam olarak düzelmesi için belirli bir sürece ihtiyacı olacak.”

Kliniğin içerisinde gezdirilen Sivas Kangalı Cesur’un iki sonra taburcu edileceği belirtilirken, av köpeği Paşa’nın tedavisinin ise bir süre daha klinikte devam edeceği öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2014, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER