Ayan´dan Sert sözler,Kimse Teşkilatı yok sayamaz

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan´dan sert sözler

Ayan´dan Sert sözler,Kimse Teşkilatı yok sayamaz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hamdi Ayan, 2015 seçimleri öncesinde yapılacak olan kongrelerde birlik ve beraberlik içerisinde olunması yönünde çağrıda bulunarak, kongrelere tek adayla gidilmesini ve bunun sebebinin ise MHP içinde darılma, kırgınlık olmaması açısından olduğunu ve yeni bir liste düşüncesi olanların ise mevcut başkanların yanında yer almalarını istedi. Ayan, Milliyetçi Hareket Partisi Gülüç Belde Teşkilatı tarafından düzenlenen birlik beraberlik ve istişare toplantısında yaptığı konuşmada, 2015 yılında yapılacak olan seçimler öncesinde bütün teşkilatların birlik ve beraberlik içerisinde olmasını istedi. Hedeflerinin Zonguldak’tan en az 2 milletvekili çıkartmak olduğunu belirten Ayan, Merkez Sağ Partisi Anavatan ve Doğru yol partisinde siyaset yapmış kişilerinde kongreler sürecinde Milliyetçi Hareket Partisi bünyesine katılarak siyaset yapmalarını istedi. Ayan ayrıca, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin kurumsal bir yapıya sahip olduğunu ve hiç kimsenin teşkilatı yok sayamayacağını belirterek, önceki gün canlı yayına çıkarak, kendisini eleştiren Zonguldak Belediye Başkan Adayı ve Eski Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay’ı sert dille eleştirdi.

Konuşmasına İlk olarak Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim kurulunun almış olduğu kongre süreçlerini değerlendirerek başlayan Ayan konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Milliyetçi Hareket Partisi Merkez yönetim kurulumuzun almış olduğu karar gereğince 16 Kasım’da başlayıp, 26 Şubat’ta bitmesi beklenen bir kongreler sürecindeyiz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olarak bu konuda kongreler sürecini şöyle değerlendiriyoruz. Hem 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerin hazırlığı bir ön provası olsun ama bunun yanında da bunu bir fırsata çevirerek MHP kongrelerinde vatandaşıyla bir araya gelebilmesi için bir fırsat olarak ta görünüyor. Biz burada genelde merkez sağ dediğimiz Anavatan Partisi (ANAP),Doğru Yol Partisi (DYP),Merkez sol olan partilerde’ de siyaset yapmış arkadaşlarımızın bu kongreler sürecinde MHP bünyesine gelerek siyaset yapmalarında bekliyoruz çünkü onlar uzun yıllar siyaset yapıp bir şekilde bulundukları bölgelerine hizmet etmiş arkadaşlarımız, Biz onlarla birlikte gerek beldelerimizde gerek ilçelerimize ve gerek ilimizde birlikte yönetmeye talip olduğumuzu da anlatmaya çalışıyoruz.

“ ZONGULDAK KAYBEDEN VE GÖÇ EDEN BİR ŞEHİR”

2015 yılının değerlendirmesini yaparken hem Zonguldak’ta siyasetin dışında kalmış arkadaşlarımızın’ da Milliyetçi Hareket Partisi kongrelerinde gerek yönetimlerde, gerek yönetim kurulu yedek listelerinde, yer alarak siyasette yarım kalmış yolları olan ve yollarını tamamlamaları için onlara bir fırsat vermeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de amacımız şu; “Biliyorsunuz, her zaman ifade etmeye çalışıyoruz. 1986 yılı verileri var önümüzde Zonguldak´ ımız Türkiye’de ekonomide 5.Nüfusta 7.sırada olmasına rağmen bugün gelinen noktada 42.sıraya gerilemişiz. Şimdi burada bir gerçek, realite var önümüzde. Zonguldak kaybeden ve göç eden bir şehir, bir de göçe zorlanan bir şehir çünkü AKP hükümeti Zonguldak’ta 9 tane santral yapmayı düşünüyor. Santral demek kanser demek, hastalık demek, bu bakımdan böyle bir santralin oluşacağı yerde nüfusun göç etmesi lazım, göçü nasıl sağlarsınız, sosyal imkanları kesersiniz, ekonomik olarak şehri batırırsanız insanlar haliyle kendini doyurabilecek, iş bulacakları bir alan bulmaya çalışacaklardır. Bu şekilde bakıldığı zaman AKP’’nin Zonguldak politikaları net olarak ortaya çıkıyor, yani 12 yılda Zonguldak hızla kaybeden, göç eden bir şehir durumuna gelmiş, işte bizler bunları sadece MHP olarak ülkücü hareket kadroları ile yeterli olamayacağını görüyoruz, haliyle iktidara gelebilmemiz için merkezlerde siyaset yapmış değerli arkadaşlarımızı da bu sürecin içine katarak artık Zonguldak’ın makus kaderini geriye çevirmek istiyoruz.

“ÇOCUKLARIMIZIN İŞ BULAMAYACAĞI KAYGISINI YAŞIYORUZ”

Buradaki amacımız, sonuçta bizler bir siyaset yapıyor da olsak, bizlerde bu şehirde yaşayan bireyleriz yarına dahil biz çocuklarımıza bir iş bulamayacağımızın kaygısını yaşıyoruz, hepimizde bu endişeler var. Geçen hafta itibari ile bazı köylerimize geziler düzenledim gerçekten köylerde insanlar kalmamış, kafelerde genç bulamıyorsunuz artık herkes umudunu kesmiş ve kendini göçe hazırlamış durumda.

“3,5 YILDA TEK MİLLETVEKİLİ İLE ÇOK ŞEY YAPTIK”

Şimdi şunu söylemek lazım, MHP olarak 3,5 yıllık koalisyon hükümeti döneminde bir Milletvekili ile Zonguldak’ı temsil etme fırsatı bulduk ve o dönemlerde hatırlanacağı üzere Türkiye’de çok büyük depremler oldu. Türkiye ekonomisinin yüzde 80’i çöktü buna rağmen bu insanların kalabilecekleri barınabilecekleri prefabrik evler yapılabilmesine rağmen aynı zamanda Zonguldak açısından baktığımız zaman, Ereğli Devlet Hastanesi, Tıp fakültesinin temelinin atılması, Rüzgarlıdaki Çocuk Doğum Hastanesi’nin temelinin atılması, aynı dönem içerisinde 13 Sağlık ocağının açılması, Üzülmez ve Çaycuma Organize Sanayi, Bakacakkadı Organize sanayisi, O 3,5 yıllık dönem içerisinde Türkiye´nin şartları belliyken MHP’nin 1 milletvekili ile sağladığı imkanlardır.

“VATANDAŞLARIMIZA MİLLİYETÇİ ÜLKÜCÜ HAREKETİN SEVECEN YÜZÜNÜ GÖSTERELİM “

12 yıldır Zonguldak’ta tek başına iktidar olan bir hükümet ve siyasi partiden bahsediyoruz. İşte bizler bu hükümete dur diyebilmemiz için 2015 seçimlerinde mutlak bir birlik beraberlik sağlamamız lazım, bu bakımdan yönetim kurulunda olan arkadaşlarımızın vatandaşlarımıza Milliyetçi ülkücü hareketin sevecen ve samimi yüzünü kucaklayan yapısını göstererek bu arkadaşlarımızı mutlaka içimize almamız gerekiyor. Onlarla birlikte bu iktidar şansımızı zorlamamız gerekiyor.

“MHP’NİN ZONGULDAKTAKİ OYUNU YÜKSELTTİK”

Bugün seçim olsa Milliyetçi Hareket Partisi’nin Zonguldak’taki oyunu 17.5 e yükselttik, bilindiği gibi 30 Mart seçimlerinde genel oylarımıza bakıldığında yüzde 12 gibi oyumuz var. 2012 yılında göreve gelmiş, gerek il, ilçe ve belde kadroları bu çıtayı 1 yıl içerisinde yüzde 6 dan yüzde 12’ye getirdi. Bugün seçim olsa yüzde 12’ye gelmiş, yani MHP Politikaları Zonguldak’ta tutmuştur. MHP’nin Zonguldak’ta mutlaka 2 milletvekili çıkarmasını sağlamamız gerekiyor,

TÜRK SİYASETİ AÇISINDAN 2015 ÇOK ÖNEMLİ

Şimdi Ereğli’de bir kongreye gidiyoruz,24 Ocak’ta kongre yapılacak Talat başkan bizlerle birlikte göreve gelen genç dinamik ve kararlı bir arkadaşımız, kendisinin her zaman yanındayız. Bu kongre sürecinde bu arkadaşımızın tek liste halinde kongreye gitmesini arzuluyoruz çünkü tek listedeki kastımız her ne kadar seçimi başka arkadaşımız da girecek olsa, kaybedecek olsa 20 oy 30 oy’da alsa bir darılma, bir kırgınlık oluyor, yani bu hareket içerinde böyle gelenek oluşturulmuş. Bu bakımdan kaybedecek bir arkadaşımız yok. Bu şekilde düşünen ve yola çıkmak isteyen arkadaşlarız mevcut arkadaşımızın, ilçe başkanımızın yanında yer alsın, beraberce 2015 yılında iktidarı yaşayalım, kazanmanın hazzını beraber yaşayalım, birbirimizi küstürmeyelim darılmayalım. Herkes bu dönemde bir adım geri atmasını bilecek, geriye atmadaki kastımız aday olmak isteyen düşünen arkadaşlarımız olabilir ama Türk siyaseti açısından 2015 seçimleri çok önemli.

“KİMSE TEŞKLİATI YOK SAYAMAZ ,SAYANDA SONUCUNA KATLANIR”

Her dönem içerisinde çağrı yapıyoruz, Haziran ayında teşkilatlarımızda bir değişiklikler yaptık. İşin bir bizim bildiğimiz boyutu, birde kamuoyunun bildiği bir boyutu var . Önceki gün bir arkadaşımız canlı yayına çıktı, bu İl Başkanı oradayken, otururken, milletvekili çıkmaz diyor. Peki, kim bu, İlçe başkanı ve Belediye Başkan adayı olduğu zaman sonuna kadar yanındaydım, canımı istiyorsun onu’ da vereyim ama insanların bir ahde vefası olur, teşkilata bir saygısı olur. Bir bakıyoruz makarna partisine çevirmişiz orayı, bir bakıyoruz Köksal Toptan ağabeymiş, bir bakıyorsun AKP İl başkanı Hamdi Uçar başarılıymış. Geçtiğimiz haftalarda da bir açıklaması var CHP İl Başkanı ve CHP Zonguldak politikalarını siyasetini belirliyormuş. Seni biz yetiştirdik, bu kadarda olma artık, ne istedin de vermedik, ne kadar arkanda durdum ben senin, işte bir gerçekte şu MHP kurumsal bir yapıya sahiptir. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde parti içerisine bir genelge geldi. Bu genelgede diyor ki; Teşkilatlar, alt birimler üst birime haber verecek, basın açıklamaları ve Canlı yayına katılacaklar il teşkilatından izin yolu ile yapılacak. Bu yapılan basın açıklamaları da teşkilat birimine bildirilecek bu net bir genelge. Arkadaşlarımıza diyoruz ki bir genelge var, bu teşkilatı yok saymayalım, rastgele bir şey yapmayın, bu bakımdan her şeyden haberimiz olsun. Bu zamana kadar ne istendi de engelledik, her zaman arkanızda oldum, böyle bir genelge olmasına rağmen arkadaşlarımıza bir bakıyorum belediye başkanlarından randevu almışlar, sendikalardan randevu almışlar, ben bunu basından duyuyorum. Eğer beni ve teşkilatları yok sayarsanız olacağı budur işte. Biz bu harekete emek veren hiçbir arkadaşımızı kaybetmeyiz, kaybetmemek içinde elimizden geleni yaparız ama burada MHP başarısız olsun Hamdi Ayan il başkanlığında bir şey olmasın diye şahsi siyaset yaparsanız kaderinizi kendiniz belirlersiniz. Bu Hareket 46 yıldır her türlü bedeli ödemiştir ve yoluna gitmesini de bilmiştir”

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2014, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER