Baba´dan büyük fedakarlık

Zonguldak´ta yaşayan 45 yaşındaki Mustafa Turan, şeker hastası kızı ve felçli eşine bakmak için evin bütün yükünü kendi başına omuzluyor.

Baba´dan büyük fedakarlık
Zonguldak´ta yaşayan 45 yaşındaki Mustafa Turan, şeker hastası kızı ve felçli eşine bakmak için evin bütün yükünü kendi başına omuzluyor. 
Kent merkezinde ikamet eden Turan ailesi, zor günler geçiriyor. Kalebodur ustası Mustafa Turan´ın eşi Aysel Turan´ın (42), 4 yıl önce rahim kanserinden dolayı kemoterapi gördüğü sırada sağ tarafı felç kalırken, 2 yıl önce 8 yaşındaki kızı Buse Nur ise şeker hastalığına yakalandı. Turan, yürüme ve konuşma güçlüğü çeken eşi ve kızına bakmak zorunda kalınca evden dışarı çıkamaz oldu. Bütün gününü kızı ve eşine bakmakla geçiren Mustafa Turan, eşine bağlanan 800 lira engelli maaşıyla geçinemediklerini ifade etti. 45 yaşındaki Mustafa Turan, şeker hastası kızı Buse Nur ve felçli eşi Aysel Turan´a bakmak için işe giremiyor. 

TEDAVİ EDİLİRSE EŞİ SAĞLIĞINA KAVUŞABİLECEK
Evin tüm işleriyle ilgilenen ve kızıyla eşine bakan Mustafa Turan, çok zor durumda olduklarını ifade ederek, verilen 800 liralık engelli maaşının evin faturalarına bile yetmediğini söyledi. Eşinin geçirdiği kanser hastalığı sonucu kısmi felç olduğunu belirten Turan, Hastalıktan sonra eşimin sağ tarafı felç oldu. Sağ tarafını tam anlamıyla kullanamıyor. Yüzde 75 konuşma bozukluğu var. Ancak eşim özel bir hastanede tedavi görürse, konuşması büyük ölçüde düzelebiliyormuş dedi. 
Aysel Turan´ın felçli olan kolunun da hastaneye yatırılırsa düzelebileceğini bildiren Mustafa Turan, kızıyla ilgilendiği için hastanede eşine refakatçi olamadığını ve maddi durumları kötü olduğu için de eşine refakat edecek birini bulamadıklarını söyledi. Bu sebeple eşini hastaneye yatıramadıklarını ifade eden Turan, yardımsever vatandaşların yardımını beklediğini belirtti.

MİNİK KIZIN TEK İSTEĞİ ŞEKER POMPASI SETİ

Babasının her gün okula gelip kendisinin şeker kontrolünü ve insülinini yaptığını söyleyen 8 yaşındaki Buse Nur Turan ise yardımseverlerden şeker pompası seti istedi. Şeker pompası seti olmadığı için insülinini ayarlayamadığını ifade eden minik kız, Her şeyimi babam yapıyor. Babam olmadığı zaman çok büyük zorluk çekiyorum dedi.
Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER