“Babama iş verin, Bana defter alsın”

Kdz Ereğli de doğuştan çocuk felci hastalığına yakalanarak ‘sağ kol iskelet gelişim bozukluğu’ tanısı konulan 2 çocuk babası Yaşar Türkoğlu (29), bu yıl okula başlayacak oğlunun Eğitim masraflarını karşılayabilmek için yardım bekliyor.

“Babama iş verin, Bana defter alsın”

Kdz Ereğli de doğuştan çocuk felci hastalığına yakalanarak ‘sağ kol iskelet gelişim bozukluğu’ tanısı konulan 2 çocuk babası Yaşar Türkoğlu (29), bu yıl okula başlayacak oğlunun Eğitim masraflarını karşılayabilmek için yardım bekliyor. Beyninde tümör tespit edilen ancak parasızlıktan şehir dışındaki hastaneye gidemeyen engelli gencin annesi 53 yaşındaki Baki Türkoğlu ise, hastalığından daha çok oğlunun durumuna üzüldüğünü belirterek, torunun okuyabilmesi için oğluna iş istiyor.

İlçenin Pınarcık Köyü Yaslar Mahallesi’nde babasına ait tek katlı evde eşi ve iki çocuğu ile birlikte yaşayan doğuştan engelli Yaşar Türkoğlu, engelli olduğu için kimsenin kendisine iş vermediğini söyledi. Genç adam, bir fabrikada vinç kullandığını ancak fabrikanın iflas etmesinin ardından 2 yıl işsiz kaldığını, sonrasında bulduğu işte ise engelli olmasına rağmen ağır iş verildiğini ve burada geçirdiği iş kazası sonucu vücudunun bazı yerlerinin hafif şekilde yandığını söyledi. Geçmiş yıllarda, ailesine bakamadığı gerekçesiyle bunalıma girerek intihar girişiminde bulunduğunu ve yakınları sayesinde hayatta kaldığını anlatan Türkoğlu, şöyle konuştu:
“Sağ koldan özürlüyüm. Her yerden iş istedim, iş imkânı bulamadım. Gittiğim yerlerden hep boş döndüm. Geçinemiyoruz, zor durumdayız. Annem ve babam huzursuzluk içerisindeler. Dayanacak gücüm kalmadı, 2 çocuğum var. Formlar doldurdum ‘bekleyeceksin’ dediler, hiçbir yanıt gelmedi. Daha önce çalıştığım yerde vinç kullanıyordum, orası iflas edince 2 sene iş aradım. Sonra organize sanayiye gittim, orada da beni önce vince, sonra fırına ateşin başına verdiler. Kollarım, boynum yandı. Hafif işe vermediler dayanamadım. Özürlü olmama rağmen hep ağır iş verdiler. Burada hem yandığım için hem de elim böylesi ağır işte çalışmama engel olduğu için işi bırakmak zorunda kaldım.”
Dağdan ve evinin yakınlarından getirdiği odunları keserek kış mevsimi için yakacak hazırlayan Yaşar Türkoğlu, oğlunu okutabilmek için çalışması gerektiğini ifade ederek, “biri beş yaşında diğeri 2 yaşında iki oğlum var. Bu sene anaokuluna başlayacak. Param olmadığı için okula veremiyorduk ancak ‘mecbur’ dediler cenabı Allah büyüktür dedik verdik. Devletim sağ olsun, yardım bekliyorum. Tek istediğim engelli vatandaşlara sahip çıkılması ve iş verilmesi” diye konuştu.

“BABAMA İŞ VERİN BANA DEFTER ALSIN”

Engelli adamın 6 yıl önce evlendiği 25 yaşındaki eşi Sultan Türkoğlu ise, kış geldiğinde çocuklarını ısıtamama endişesi taşıdığını belirterek, “Tüm ümitle gittiğimiz kapılar yüzümüze kapandı. Ne yapacağımızı bilemedik. Herkese sesleniyorum; çok zor durumdayız, benim durumumda kimsenin olmasını da istemiyorum. Çocuklarımı yatıracağım bir yerim bile yok. Yer yatağı yapıyorum çocuklarıma. Yazın böyle geçiyor ama kışın nasıl yapacağım bilemiyorum. Çocuklarımı soğuktan nasıl koruyacağım, nasıl geçinebileceğiz diye düşünüyorum” dedi.
Annesi konuştuğu sırada mikrofonu eline alan çocukları 5 yaşındaki Serkan Türkoğlu, “babama iş verin bana defter alsın, kalem alsın. İş verin” diyerek babası için yardım istedi.
Yaşar Türkoğlu’nun bir yıl önce beyninde tümör tespit edilen ancak Düzce Araştırma Hastanesi’ndeki kontrolüne parası olmadığı için gidemediğini söyleyen 53 yaşındaki annesi Bakiye Türkoğlu ise, “‘beyninde tümör var büyük ihtimalle kansere dönüşecek’ dediler. Rahatsızlığım bu ancak benim için daha önemlisi çocuğum. Çocuklarım çok mağdur durumda. Oğluma bir iş istiyorum, torunumu okutmak istiyorum” şeklinde konuştu.


“CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ”

Engelli kardeşi Yaşar Türkoğlu ile birlikte pek çok yere iş bulmak için başvurduğunu ancak her defasında geri çevrildiğini söyleyen abla Nazmiye Tepe de (30), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek şunları söyledi:
“Milletvekilim, Cumhurbaşkanım sizlere sesleniyorum; engellilerimize sahip çıkalım. Yalvarıyorum, lütfen yapacağımız hiçbir şey kalmadı. Kardeşim için ev istemiyorum, araba istemiyorum, yer istemiyorum. Sadece ve sadece çocuklarına bakabilsin diye kardeşime bir iş istiyorum. Kardeşim engelli denilip hep dışlandı.”
56 yaşındaki baba Şaban Türkoğlu ise, oğlunun çalışabilecek güçte olduğunu anlatarak, “emekli maaşım yetersiz, çocuğum da işsiz. Çok perişan durumdayım. Devletin, engelli oğluma sahip çıkmasını istiyorum. 900 Lira emekli maaşım var, hepsine yetişemiyorum. Oğlum aslan gibi, çalışabilecek güçte yani. Kolu felçli olduğu için gittiği yerlerde dışlandı. Bir iki ay çalıştırıp işten çıkarttılar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2014, 07:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER