Bakan Müjdeyi verdi o borçlar silinecek

Bakan Müjdeyi verdi o borçlar silinecek

Bakan Müjdeyi verdi o borçlar silinecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma BetülSayan Kaya, “Birçok vatandaşa fazla veya yersiz ödemeler nedeniyle başlatılanhaciz işlemleri duracak, borçlar silinecek dedi.

Evde bakım hizmetleri nedeniyle yaşanan haciz sorunuçözülüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Düzenlemeyasalaştığı anda tüm haciz işlemleri duracak, söz konusu borçlar silinecek”müjdesini verdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, yaşlılar, engellilerve bakıma muhtaç olanlar için başlattığı “Evde Bakım Hizmetleri” vatandaşlarında yoğun talebiyle karşılaşmıştı. Yoğunluk esnasında uygulamada bazı hatalı venoksan işlemlerin yapıldığı ortaya çıktı. Hatalı işlemlerden dolayı, bakımgörevini üstlenen birçok vatandaşa, fazla veya yersiz ödeme yapıldığıanlaşıldı. Daha sonra bu fazla ödemelerin tahsiline gidildi. Ancak bazıdurumlarda tahsil işlemi gerçekleştirilemedi. Bakılan kişinin vefat etmesi,adres değişikliği, belgelerdeki eksiklik gibi sorunlar nedeniyle hemvatandaşlar hem de işlemleri yapan memurlar hakkında davalar açılmıştı.Davalardan çıkan kararlara göre de, evde bakım hizmetine dahil olan vatandaşlarve memurlar, icra gibi prosedürlerle karşı karşıya kalmıştı.

BORÇLAR SİLİNECEK

Meclistekibütçe görüşmeleri sırasında konunun gündeme gelmesi üzerine Bakan Kaya, durumaaçıklık getirdi. Kaya, bu konuda taslak hazırladıklarını ve Başbakanlığagönderdiklerini belirtirken, şu bilgileri paylaştı: “Evde bakım yardımına ilişkinyersiz ödemelerin terkini konusunda kanun taslağını hazırladık ve Başbakanlığagönderdik. Düzenlemenin yasalaşması durumunda tüm haciz işlemleri durdurulacakve söz konusu borçlar da silinecektir.”

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2016, 07:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER