Balcı,Tüm engellemelere rağmen,Birinci çıktım

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı Yaşar Balcı, 7 Mart’ta yapılan eğilim yoklaması sonuçlarını değerlendirerek Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal’ı eleştirdi.

Balcı,Tüm engellemelere rağmen,Birinci çıktım



Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı Yaşar Balcı, 7 Mart’ta yapılan eğilim yoklaması sonuçlarını değerlendirerek Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal’ı eleştirdi.

7 Martta gerçekleştirilen eğilim yoklamasına katılan 1850 üyeden 1033’ünün oyunu alarak Ereğli’den birinci çıkan Balcı, İlçe örgütünün ve Kontenjan adayının şahsımın aleyhine çalışmasına rağmen burada taban Yaşar Balcı gerçeğini herkese gösterdi” dedi.

İkinci sıranın kontenjana ayrıldığı için hedefinin Zonguldak bölgesinde birinci sıra olduğunu fakat Ereğli’de işbirlikçi ayakların kendi şahsına oy verilmemesi için çalıştığını ve buna rağmen Ereğli’den birinci çıktığını ifade eden Balcı yaptığı basın toplantısında şunları söyledi;

“Gerçekten iki ayı aşkındır yorucu ama bir o kadar da zevkli bir çalışmamız oldu. Zevkle yaptığımız eğilim yoklamasındaki çalışmalarımızın neticesinde bölgemizde bütün olumsuzluklara rağmen, Zonguldak bölgesinde, kendi bölgesinde en yüksek oyu alan aday adayı olarak,1850 üyenin katılımıyla gerçekleşen, eğilim yoklamasında 1730 geçerli oyun,1033’ünü alarak bölgemde(Ereğli’de)bütün olumsuzluklara rağmen, herkesin bildiği üzere, İlçe örgütünün de aleyhime çalışmalarına rağmen, İlçe Başkanı ve Kontenjan adayının da şahsımın aleyhine çalışmasına rağmen burada taban Yaşar Balcı gerçeğini herkese gösterdi,

Ancak bizim hedefimiz Zonguldak genelinde birinci sıraya veya ikinci sıraya oynamaktı. İkinci sıra kontenjana ayrıldığı için bütün aday adayları kendini birinci sıraya hedeflemişti, ben de birinci sıraya hedeflemiştim ama, diğer bölgelerde aleyhimize yapılan çalışmalar Ereğli’deki iş birlikçi ayaklarının çalışmaları sonucu sadece kendi bölgemde birinci çıktım. Genel olarak Zonguldak’ta beşinci sırada yer aldım” dedi.

“PARTİDE BASIN TOPLANTIMI ENGELLEDİLER”

Balcı Mavi organizasyonda gerçekleştirdiği, Basın toplantısını Parti binasında düzenlemek istediğini fakat İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’ın ve İşbirliği yaptığı kişiler tarafından engellendiğini iddia ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Bu basın toplantımı partide düzenlemeyi düşünüyordum dün sabah saat: 10.00-11.00 sularında İlçe Başkanımıza bu sözlü talebimi ilettim, kendisi gayet normal olabileceğini söyledi ancak bugün(Çarşamba) için Armutlu Cuma Pazarına gideceğini söyledi, Bende fark etmeyeceğini başka bir yönetici olsa da olur diye belirttim, bu basın toplantısını partide düzenlemeyi planlamıştım, Dün öğleden sonra elim bir kaza da kaybettiğimiz madenci kardeşimiz Nevzat Candan arkadaşımızın cenazesine gidiyorduk, bu vesileyle de kaybettiğimiz Nevzat Candan arkadaşıma Allah rahmet eylesin, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Dün cenazeye gidiyordum telefon geldi sayın başkandan, yönetim kurulu ile görüşmüşler, herhalde icazet alamadı iş birliği yaptığı kişilerden, partide basın toplantımı engellediler. Şimdi bunu üzülerek söylüyorum bir örgüt düşünün İlçe başkanlığı yapmış Milletvekili adayı olan bir partinin temsilcisine şu basın toplantısını partide yapmayı engelleyebilecek bir zihniyette ve utanmadan hala orada oturuyorlar. Ereğli halkı ve Cumhuriyet Halk Partililerin nasıl bir ilçe başkanı ve yönetiminin orada oturduğunu algılamaları ve karar vermeleri noktasında bunu paylaşmak zorundayım.

“ÇAĞ DIŞI KALMIŞ HEMŞERİCİLİK ANLAYIŞLA BU PARTİ YÖNETİLMEZ”

Bugün ön eğilim yoklamasında birinci olan Şerafettin Turpçu ile Beşinci sıradaki Yaşar Balcı arasında hiçbir fark yoktur. Pazar günü partimiz kapalı olmasına rağmen eğilim yoklamasında birinci çıkan sayın aday adayımız için bu parti binası açıldı ve onun orada propaganda yapması sağlandı ama nedir bir tek bağı var ilçe başkanı Çaycumalı, aday da Çaycumalı. Bu Ereğli’de oturup Ereğli’nin ekmeğini yiyip Ereğli’de ilçe başkanı olup burada küçük düşüncelerle çağ dışı kalmış hemşericilik anlayışla bu parti yönetilmez arkadaşlar. Biz Cumhuriyet halk Partisinin iktidar olması için çalışırken birileri ayağımıza parende takıyor, Cumhuriyet Halk Partisinin geri kalması için uğraş veriyor.

“İLÇE BAŞKANI KENDİ AĞZIYLA İTİRAF ETMİŞTİR”

İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’ın kamuoyunda çıkan,” Sıralama sonucu Ereğli İlçe Örgütünün arzu ettiği ve diğer ilçe örgütlerimizle birlikte katkı verdiği bir şekilde oluşmuştur “ açıklamasını da eleştiren Balcı şunları söyledi;

Yine önceki gün basına düşen ilçe başkanımızın açıklamasında çok önemli bir not var. Bugün Yaşar Balcının Zonguldak ta neden diğer ilçelerde oy alamadığının kendi ağzıyla itirafıdır bu. Yani bu salonda, diğer örgütlerde resmen Yaşar Balcıya oy vermeyin, birinci sıradaki arkadaşa oy verin politikasının kendi ağzıyla itirafının sizin basın yayın kuruluşlarının yayınladığı demecinde bir tek satırda çok net gözüküyor. Sayın Hayrettin Kartalın açıklaması; ‘’ Sıralama sonucu Ereğli İlçe Örgütünün arzu ettiği ve diğer ilçe örgütlerimizle birlikte katkı verdiği bir şekilde oluşmuştur.’’ diyor Zonguldak sıralaması için. Kdz Ereğli İlçe Balkanı olacaksınız Cumhuriyet Halk Partisinin, Ereğli’den ekmek yiyeceksiniz, Ereğli çocuğunu tutmayacaksınız, Ereğli adayını tutmayacaksınız ve verdiği bu beyanat yaptığı ayıplarında üstünde bir ayıp. Bu çok acı bir olaydır, ben arkadaşım adına üzülüyorum. Onurlu insanlar bu beyanattan sonra o koltukta oturmaması lazım. Dört tane aslanlar gibi Ereğli’nin evladı aday adayı oldu eğilim yoklamasında, bu insanlar olağan üstü çabalarla maddi imkânlarını harcadı, enerjilerini harcadı, zamanlarını harcadı, bir performans sergilediler ama bu performansta maalesef ilçe başkanının ve yönetiminin hiçbir katkısı yok arkadaşlar, Ereğli onun için çok başarılı arkadaşlar, bütün bu ihanete rağmen, Kdz Ereğli’ye yapılmıştır bu ihanet. Birinci durup dururken çıkmadı.

“EĞİLİM YOKLAMASINDAN KAÇANLAR, KEŞKE ÜYELERİN HUZURUNA ÇIKMA CESARETİ GÖSTERSELERDİ”

Yine salonda sizde gördünüz net olarak, aday adayı olarak eğilim yoklamasından kaçanlar, bu üyelerin huzuruna çıkma cesareti olmayanlar bir başka adaylar için eşiyle çocuğuyla sülalesiyle oy istediler arkadaşlar. Keşke sandığa gitseydi de ben elinden, alnında öpseydim o şahsın. Yani sandığa girme cesareti gösteremeyenler Kdz. Ereğli’de 7 Martta yapılan Eğilim yoklamasında eşi başta olmak üzere, çocukları başta olmak üzere ailesinin tamamı ilçe örgütü ile beraber maalesef kendi bölgesinde bile birinci olamayan adaya çalıştılar burada.

“BENİM DERDİM CHP’NİN İKTİDAR OLMASIDIR”

Ben kesinlikle yapılan bu olumsuzluklara rağmen kimseye kin nefret duygusuyla yaklaşmıyorum hepsi bizim kardeşimiz, abimiz ama yönetici durumunda olan sorumluların bu ihanetin sonuçlarına katlanmak zorundalar. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim, partim beni nerede görmek isterse, hangi görevi vermek isterse ben o görevi yapmaya devam edeceğim. Benim derdim Yaşar Balcı’nın Milletvekili olması değil, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar olmasıdır. Bizim için adaylar önemli değildir, Cumhuriyet Halk Partisinin başarısı önemlidir.

Balcı,konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER