Balık sezonuna protokollu açılış

Kdz. Ereğli’de balık avı sezonu açılış töreni gerçekleştirilirken, balıkçılar yeni sezona ‘Virabismillah’ diyerek girdi.

Balık sezonuna protokollu açılış

Kdz. Ereğli’de balık avı sezonu açılış töreni gerçekleştirilirken, balıkçılar yeni sezona ‘Virabismillah’ diyerek girdi. Başkan Uysal, balıkçıları kaynakları doğru kullanma konusunda uyarırken, Milletvekili Candan’da sezonun bereketli olmanı diledi.

BALIK SEZONUNA PROTOKOLLU AÇILIŞ

Bozhane Balıkçı Barınağında düzenlenen balık avı sezonu açılış törenine AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Hasan Akçaalan, İlçe Müdürü Remzi Berber ve çok sayıda balıkçı katıldı.

AVLANMANIN YÜZDE 70’İ KARADENİZDE

Av sezonunun açılış töreninde bir konuşma yapan Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Hasan Akçaalan, Türkiye’deki su ürünleri avcılığının yüzde 70’inin Karadeniz’de yapıldığına dikkat çekerek başladığı konuşmasında su ürünlerini ve kaynaklarını tahrip etmeden, koruma ve kontrol önlemlerini etkin kılarak, sürdürülebilir bir şekilde faydalanmamız gerektiğinin altını çizdi.

570 RUHSATLI BALIKÇI GEMİSİ VAR

Akçaalan, Zonguldak genelindeki su ürünleri potansiyelinin küçümsenmeyecek miktarda olduğunu, il genelinde 5 adet balıkçı barınağı, 570 ruhsatlı balıkçı gemisi ve 6 bin 370 adet amatör ve gerçek kişi ruhsat tezkeresine sahip balıkçının bulunduğunu söyledi ve av sezonunun bol ürün ve bereketli olmasını diledi.

UYSAL: KAYNAKLARIMIZI DOĞRU KULLANALIM

Akçaalan’ın konuşmasının ardından söz alan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, av sezonu açılışını kutlayarak; “Allah yardımcınız olsun. İnşallah yeni sezon, yüzünüzü güldürür. Kaynaklarımızı doğru kullanalım ki, gelecek neslimiz balık yiyebilsin” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ CANDAN: BEREKETLİ OLSUN

Başkan Uysal’ın ardından söz alan AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan yeni sezonun balıkçılar için bereketli olması temennisinde bulunarak; “Klasik siyasetçiler böyle kalabalıkları görünce saatlerce konuşma ihtiyacı duyar. Ama ben uzun konuşmayacağım. Öncelikle yeni av sezonu hepinize hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun. Daha öncede dediğim gibi, herhangi bir derdiniz olursa, Ankara’da bir kardeşiniz, bir evladınız var. Bunu asla unutmayın.” dedi.

Av sezonu açılış töreni dua ve kurban kesiminin ardından son buldu.

MAZLUM’UN YEĞENİNİN DÜĞÜNÜNE KATILDI

Öte yandan Başkan Uysal ve Milletvekili Candan, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Fevzi Mazlum’un yeğeni Merve Mazlum ile evlenen Mustafa Kahyaoğlu’nun nikah törenine katıldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan törende genç çifte ömür boyu mutluluklar dileyen Candan ve Uysal, Fevzi Mazlum’u da kutladı.

UYSAL NİKAHINI KIYDI, CANDAN ŞAHİT OLDU

Karadeniz Ereğli Belediye Düğün Salonu’nda Muammer Durmaz ve Yeşim Karadeniz çiftinin düğüne de katılan Başkan Uysal, genç çiftin nikâhını kıyarken, Milletvekili Candan’da nikah şahitliğini yaptı. Candan geline evlilik cüzdanını verirken, damada da , ‘Evlenirken 2 gözün açık olacak, evlendikten sonra bir gözünü yumacaksın. Bundan sonra bir gözün yumuk olsun’ diyerek espri yaptı.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER