Balıkçılar ilk gece hayal kırıklığı yaşadı

Ereğli´de av yasağının bitmesini dört gözle bekleyen balıkçıların çoğunluğu hava muhalefeti nedeniyle denize açılamadı.

Balıkçılar ilk gece hayal kırıklığı yaşadı

Ereğli´de av yasağının bitmesini dört gözle bekleyenbalıkçıların çoğunluğu hava muhalefeti nedeniyle denize açılamadı. 

Kdz. Ereğli’de bir süredir denize açılıp avlanmak için hazırlık yapanbalıkçılar av yasağının bu gün itibarı ile sona ermesi nedeniyle denizeaçılmayı beklerken, kötü hava şartları kendilerine engeloldu. İlçede azsayıdaki balıkçı gece saat 00.30 sıralarında denize açılıp yakın bölgelerdeavlanmaya çıkarken, birçok balıkçı ise teknesi ise hava şartlarının düzelmesinibekledi. Balığın bol olduğu bölgelerde kuvvetli lodos tehlikesi nedeniyledenize açılmayan balıkçılar, hava şartlarının düzelmesi ile birlikte avlanmayaçıkacak.
Baba mesleğini devam ettiren balıkçı Can Aktürk, en büyük endişelerininbalık neslinin azalması olduğunu söyledi. Daha önce yaklaşık 180 çeşit balıkolan Karadeniz’de yasak avlanma nedeniyle balık çeşidi sayının azaldığını dilegetiren Aktürk “Denizin durumu iyiyada kötü, Cenab-ı Allah bizim rızkımızıburaya koydu. İşi denk gelen, yürüyen, kaza bela olmayan herkese bir ekmek var.Ama bu ekmeği namusluca yemek lazım. Ufak balığı tutmadan, sürdürülebilir biravcılık ile yapmak lazım. Ben senelerden beri onu yapıyorum, halimden dememnunum. Allah her senede bize veriyor. Kimseye muhtaç değiliz. Deniz doğurur,evlatlarına bakar. Şu anda Karadeniz’de kalan soy olan balıklar var. Önceden180 çeşit balık var diyorlardı, şimdi 15 çeşit kaldı. 15 çeşidi biz elimizdengeldiği kadar bitirmeye çalışıyoruz. Palamut, lüfer, hamsi, mezgit, zargan,çarpan, istavrit var. Biz bunları karnımızı doyurmak için tutmaya çalışıyoruz.Büyüklerimizden, bu işin başında duran profesörlerimizden ricamız, yalvarmamız,yakarmamız gelin bu işin başını tutun. Norveç denen bir ülke dünyaya balıksatıyor. Bizlerde Ereğli ve Türkiye civarına balık satabiliyoruz” dedi.
Kdz. Ereğli ve açıklarında şimiek çakıp gök gürlerken zaman zaman yağmurdayağışını sürüyor. Balıkçılar ise av yasağının sona ermesinin ardından havaşartlarının düzelmesini bekliyor.


Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 06:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER