BALIKÇILARDAN DESTEK

BALIKÇILARDAN DESTEK
gundemeregli.com-Ereğli´de dün yaşanan sel felaketinde Alaplı deresinin taşması sonucu belediye ait fen işleri müdürlüğü şantiyesinden denize sürüklenen çöp kovaları ile plastik su boruları balıkçılar tarafından toplandı.
Kdz. Ereğli ve Alaplı’da etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketinde Alaplı deresinin taşması sonucu Kefkenaltı mevkisinde Alaplı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait şantiye alanında bulunan çok sayıda çöp kovası ve plastik su borusu denize sürüklendi.
Alaplı Belediyesi’nin durumu yetkililere bildirmesi üzerine Ereğli’deki balıkçı teknelerinden yardım istendi. Alaplı’dan Ereğli liman bölgesine kadar olan sahil şeridine açılan balıkçılar denizden çöp kovası ve su borusu topladı. Balıkçılar, teknelerine aldıkları çeşitli ebatlardaki plastik su borusu ile çöp kovalarını limana indirdi. Ereğlili balıkçı Sabri Toprak çöp kovası ve su borularını Alaplı sahil şeridi ile Ereğli sahil şeridinden topladıklarını söyledi. Denizden odun çıksaydı bunun ganimet sayılıp kendilerinin sayılayacağını ancak buldukları çöp kovası ve su borularının sahibi olduğunu öğrendiklerini ifade eden Toprak, malzemeleri sahiplerine teslim edeceklerini dile getirdi. Alaplı Belediyesi yetkilileri Ereğli ilçesine kamyon göndererek çöp kovaları ile su borularını aldırdı.
Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2014, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER