Balıkçılardan seyyar tepkisi

Zonguldak’ta, cadde aralarında balık satan seyyar satıcılara tepki gösteren balık hali esnafı, kaldırıma istiflediği balıkları Zonguldak Belediyesi’ne tepki amacıyla ucuza sattı.

Balıkçılardan seyyar tepkisi
 Zonguldak’ta, cadde aralarında balık satan seyyar satıcılara tepki gösteren balık hali esnafı, kaldırıma istiflediği balıkları Zonguldak Belediyesi’ne tepki amacıyla ucuza sattı. 

1 Eylül 2014 tarihinde av yasağının kalkmasıyla sadece 6 ay iş yapabilen balık hali esnafı, cadde aralarında balık satan seyyar satıcılara tepki amacıyla balık halindeki dükkanlarını kapattı. Halin önündeki kaldırıma balıkları istifleyen hal esnafı, Zonguldak Belediyesi’ne tepki amacıyla vatandaşa zararına balık sattı.

Zonguldak Belediyesi’ni defalarca aradıklarını ifade eden esnaf, caddelerde vergisiz satıldığını iddia ettikleri seyyar satıcılara belediyenin hiçbir yaptırım uygulamadığını öne sürdü. Hal esnafından Bayram Yılmaz, “Bizim ekmeği sırtlamasınlar. Diyoruz ki ‘Bu işe çözüm bulun.’ Bize ‘Tamam bakıyoruz, polisle gideceğiz, askerle gideceğiz’ diyorlar. Yeni Zabıta Müdürümüz var bir tane Murat Yanık, bize yanık yanık fırça atıyor. Bu iş bir günlük olmayacak. Her taraf karanlık, dükkanların ışıklarını kapattık, makber misali. Para mı kazanırız, hiç de önemli değil. Zaten açlığa alışmışız. Ekmeğin arasına soğan koyup yeriz, yeri gelir pirzola da koyar yeriz” diyerek tepkisini dile getirdi.



“DEVLETE VERGİ VEREN İNSANLARIZ”


Balık hali esnafından Ceyhun Yılmaz da, seyyar satıcıları kınamak için halin dışına çıktıklarını ifade etti. Yılmaz, belediyenin görevini yerine getirmediğini ifade ederek tepkisini şöyle dile getirdi:

“Belediyemizin görev yapmaması, seyyar satıcıları kınamak için ekmeğimizi başkasına yedirmemek için böyle bir şey yapıyoruz. Tam balık ucuzluyor, para kazanacağımız dönem seyyar satıcılar balıkçılık yapıyor. Belediye buna müsaade ediyor. Biz belediyeye telefon açıyoruz, görevinizi yapmıyorsunuz diye, bize ‘Siz de çıkın’ diyorlar. Biz de böyle bir şey yaptık. Hodri meydan, buyursunlar. Bu balığı yasak olmasına rağmen sokakta satıyorlar. Belediye görevini yapsa biz seve seve dükkanlarımızı kapattık. Devlete vergi veren insanlarız. Ama devlet bunu istemiyorsa bizim yapacak bir şeyimiz yok. Ama biz de bir yerden paramızı kazanmak zorundayız. Bunca insan bu tezgahlardan ekmek yiyor. Ama adam arabasına iki üç kasa balık alıyor, balık hanenin çevresinde bile gelmiş balık satıyor. Belediye buna izin veriyor. Biz de ekmek yiyeceğiz. Adamların vergisi yok, kirası yok, elektrik ve su parası da ödemiyorlar. Biz ne yapacağız, vergisi var gerisini ne yapacağız. Bu devlete vergi de vermiyorlar. Biz ne yapalım, para kazanmayacak mıyız? Balık zaten dışarıya çıkarsa otomatik olarak ucuzlar. Seyyar satıcıları kınamak için bunu yapıyoruz.”

Sabahın erken saatlerinden itibaren satılan balıklara vatandaşlar ilgi gösterdi. Çinekop 10 TL, palamut 5 TL, ince palamudun 7 tanesi 10 TL, mezgit 5 TL’den alıcı buldu.
Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 08:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER