BAŞBAKAN ÇÖZÜM SÜRECİNİ VEKİLLERE SORDU

BAŞBAKAN ÇÖZÜM SÜRECİNİ VEKİLLERE SORDU
gundemeregli.com-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ege Bölgesi milletvekilleriyle gerçekleştirdiği istişare ve değerlendirme toplantısında, vekillere çözüm sürecini sorduğu bildirildi. 

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Ege Bölgesi milletvekilleri içerisinde Zonguldak milletvekillerinin de bu toplantıya davet edildiğini, bölge milletvekillerini temsilen katıldığı toplantıda Başbakan Erdoğan’ın çözüm sürecini sorduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan’ın daha önce Marmara, Karadeniz, Akdeniz, Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve İstanbul bölge parlamenterleriyle toplantı gerçekleştirdiğini hatırlatan Milletvekili Ulupınar, toplantıya milletvekillerinin yanı sıra il başkanları, bölge gençlik ve kadın kolları başkanlarının da katıldığını ifade etti.

Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın acısını paylaşmak ve kardeşinin cenazesine katılmak amacıyla toplantının sınırlı bir bölümünde kalabildiğini vurgulayan Ulupınar, toplantının en önemli gündem maddesini çözüm sürecinin oluşturduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan´ın, vatandaşın sürece nasıl baktığı ile ilgili vekillerden bilgi aldığını belirten Ulupınar, şöyle konuştu: “Başbakanımız daha önceki toplantılarda dile getirdiği gibi bizlerden çözüm sürecini halka doğru anlatmamızı istedi. Her vekilin kendi seçim bölgesinde vatandaşın çözüm sürecine nasıl baktığı konusunda bilgi aldı. Başbakanımız süreçle ilgili olarak oluşturulan Akil İnsanlar Komisyonu ve yapacakları çalışmalarla ilgili bizlere bilgi verdi.” 

Masaya yatırılan başka bir konunun yaklaşan yerel seçimler olduğunu anlatan Milletvekili Ulupınar, sözlerini şöyle tamamladı: “Seçimler öncesinde Ege Bölgesi´ndeki illerde ve Zonguldak’ta, AK Parti´nin son durumunun ne olduğu, seçimler öncesinde nasıl çalışmalar yürütüleceği ve son anketlerde AK Parti´nin hangi illerde zayıf kaldığı gibi konular değerlendirildi.” 
Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2013, 06:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER