Başkan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na dosya sunacak

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ı ziyaret ederek Kozlu ile ilgili taleplerini iletti.

Başkan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na dosya sunacak

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ı ziyaret ederek Kozlu ile ilgili taleplerini iletti. Kilise Mahallesi’nin tarihi dokusunun iyileştirilmesi, sokaklarının iyileştirilmesi, yol düzenleme çalışmaları konularında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan destek isteyen Şahin, Kozlu ile ilgili taleplerini içeren bir dosya hazırlayarak bu hafta içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunacaklarını kaydetti.

Ayrıca Kozlu’nun sorunlarıyla ilgili AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar ile de görüşen Şahin, Kozlu Deresi’nin ıslahı, taşınmazlar ve birçok konuda görüş alışverişinde bulundu.

Her hafta bütçe görüşmelerinin yapıldığı ve bakanların her hafta Ankara’da bulunduğunun bilgisini veren AK Parti Zonguldak Milletvekilleri, Şahin’e her hafta Ankara’ya gelerek Bakanlık düzeyinde görüşmeler sağlayabileceğini belirtti.

Şahin, konuların takipçisi olacaklarını ve bu nedenle hemen hemen her hafta Ankara’da Kozlu sorunlarını Bakanlık düzeyinde takip edeceklerini kaydetti.

KOZLU BOĞAZ KÖPRÜSÜ BİR AY İÇİNDE AÇILACAK

Kozlu’da Belediye tarafından yapılan Köprünün tamamlanmak üzere olduğunu, mimari benzerliği ve ışıklandırması tamamlandıktan sonra İstanbul Boğaz Köprüsü’nü andıracağından dolayı adının Kozlu Boğaz Köprüsü olacağını belirten Şahin, “Kozlu’da belediyemiz tarafından yapılan ve iki hafta içerisinde yapımı tamamlanacak olan Kozlu Boğaz Köprüsü’nü bir ay içerisinde açmayı planlıyoruz. Korkulukları ve yol bağlantı betonu tamamlandıktan sonra köprümüz hizmete hazır hale gelecektir. Kozlu’nun iki yakasını birleştirecek olan ve Kozlu trafiğini rahatlatması amaçlanan Köprü, İstanbul Boğaz Köprüsü mimarisini andırdığı için adını Kozlu Boğaz Köprüsü olarak planladık. Işıklandırması tamamlandığında da İstanbul Boğaz Köprüsü’nü andıracak. Hem estetik bir görüntü hem de Kozlu trafiğini rahatlatacak ve faydalı olacak bir köprüdür. Bu köprüyü Kozlu’muza kazandırdığımız için mutluyuz.

Kozlu’ya bir diğer köprü ise DSİ tarafından yapılacak. Proje çalışmalarını DSİ ile birlikte yürütüyoruz. Sanayi bölgesine yapılacak olan DSİ köprümüzü de devletimizin imkanlarıyla tamamlayacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER