Başkan Uysal Dünya Engeliler Gününü kutladı

Başkan Uysal Dünya Engeliler Gününü kutladı

Başkan Uysal Dünya Engeliler Gününü kutladı

 


Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal,3 AralıkDünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Uysalın mesajışöyle;

“Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi,engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesiaçısından önemli bir gündür.

Engelli vatandaşlarımızın yaşam boyu karşılaştıkları en büyükzorluk sahip oldukları engeller değil; engelliliklerinden kaynaklananfarklılığı bahane edip, karşılarında engelleyici tutum görmeleridir.

Engelli olduğu için, kimse toplumdan dışlanmamalı, aksineengelinden dolayı, hiçbir şeyden yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlarasevgiyle kucak açılmalıdır. Çünkü onların yeteneklerinden ve üretkenliğindenfaydalanmamak tüm toplumun engeli ve noksanlığı olacaktır.

Yüce dinimize göre insan, zübde-i kâinat ve eşref-imahlûkattır.

Varlıkların en mükemmeli, en üstünü ve en şereflisi olan,âlemde var olan her şey hizmetine sunulan insanın Allah katındaki değeri iman,ibadet, salih amel, takva ve güzel ahlakı nispetindedir. Çünkü Allah insanlarıbu açıdan değerlendirmekte, onların fizik yapılarına, renklerine, ırklarına,cinsiyetlerine, sağlam veya engelli oluşlarına bakmamaktadır. Yüce KitabımızKuran-ı Kerim’de “Allah sizin ne biçimlerinize ne de bedenlerinize bakar fakato sizin yüreklerinize bakar.” (Müslim, Birr, 45) buyurmuştur.

Nüfusun 9 milyonu, Kdz.Ereğli merkez nüfusumuzun da 2 bin500’ünü engelli vatandaşlarımızın oluşturduğunu düşündüğümüzde, bizler deKdz.Ereğli Belediyesi olarak, engelli kardeşlerimizin hayata pozitif bakması vesosyal hayatın içinde olmaları gerektiğine inanıyor ve yaptıkları tümçalışmaları destekliyoruz. Bunun için, engellilerimizin sosyal yaşamakatılmasındaki engelleri ortadan kaldırmaya ve engellilerimizin günlükyaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalara önem veriyoruz.

Bu düşüncelerle, Dünya Engelliler Gününde yürekleri sevgidolu engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”

 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2016, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER