Başkan Uysal: Ereğli’nin tanıtımı için doğa yürüyüşlerine ihtiyaç var

Karadeniz Ereğli Belediyesi ile ERİDAK Arama Kurtarma Derneği organizasyonuyla, Kırmacı Mahallesi Fiziksel Engelliler Derneği’nin karşısından Ölüce Deniz Feneri’ne kadar yaklaşık 7 kilometrelik bir doğa yürüyüşünün yapıldı.

Başkan Uysal: Ereğli’nin tanıtımı için doğa yürüyüşlerine ihtiyaç var


Karadeniz EreğliBelediyesi ile ERİDAK Arama Kurtarma Derneği organizasyonuyla, KırmacıMahallesi Fiziksel Engelliler Derneği’nin karşısından Ölüce Deniz Feneri’nekadar yaklaşık 7 kilometrelik bir doğa yürüyüşünün yapıldı.

Yürüyüşe;Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge Komutanları, Fenerbahçe, Galatasaray,Beşiktaş ve Trabzon Spor Taraftarlar Dernekleri Başkanları, ERİDAK AramaKurtarma Üyeleri, Gönüllü itfaiyeciler, bazı okul öğretmenleri, sivil toplumkuruluşları yöneticileri ve ERİDAK sponsorları da katıldı.

Kemermevkiinden hareket eden Başkan Uysal ve yürüyüşe katılanlar, Meşe DibiMevkiinde kahvaltı molası verirken, yerlerin ıslak olması nedeniyle zorlandı.Ereğli Belediye İtfaiyesi ve ERİDAK görevlilerinin her türlü güvenlik tedbirinialdığı yürüyüşte, ormanlık ve kayalık alanlardan, patika yollardan geçildi.

ÖlüceFeneri’ne varıldıktan sonra fener hakkında bilgi alan Başkan Uysal, yürüyüşüorganize eden Belediye İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Ulaştırma MüdürüHüseyin Ağlar ve ERİDAK yöneticilerine teşekkür ederek, ilçede bu tür doğayürüyüşlerinin sık sık yapılmasını istedi.

BaşkanUysal, Ereğli’nin tanıtımı için bu tür doğal yerlerin önemine değinerek, “Kırmacı’datoplandık. Kemer mezarlığından yürüyerek yaklaşık 7 kilometre yürüyerek Meşedibi mevkiine indik. Tabi yeni başlayanlar için biraz zor ama bir o kadardazevkli oldu. Bizim Ereğli olarak bir kültür haritamız olmalı. Ereğli’deki 6ayrı yer bu haritalara konulmalı. Bu gezilere çevre iller ve ilçelerden birçokinsan gelerek ilçe ekonomisine de katkı sağlayacak. Şehrimizin tanıtılmasıaçısından bunlara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2016, 07:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER