Başkan Uysal; ‘İl olma yolunda Ereğli’nin eksikliklerini gidereceğiz’

Başkan Uysal; ‘İl olma yolunda Ereğli’nin eksikliklerini gidereceğiz’

Başkan Uysal;  ‘İl olma yolunda Ereğli’nin eksikliklerini gidereceğiz’

Kdz.Ereğli Belediyesi Ekim Ayı Meclis toplantısında önemliaçıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Göztepe, Çeştepe veKaletepe’nin halka açılması için çalışmalara başladıklarını ve İl olma yolundaKdz.Ereğli’nin eksikliklerini gidereceklerini açıkladı. Başkan Uysal, kurulmasıdüşünülen 4 Müze hakkında da açıklamalar yaptı.

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısınınilk oturumu Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda Dr.Hüseyin Uysalbaşkanlığında yapıldı.

Gündem dışı konuşmasında önemli açıklamalar yapan Kdz.EreğliBelediye Başkanı Hüseyin Uysal, ay içerisinde Çekül Vakfı toplantısı ve TarihiKentler Birliği toplantısında ele alınan konular hakkında meclis üyelerinibilgilendirdi.

“GÖZTEPE, ÇEŞTEPE VEKALETEPE HALKLA BULUŞACAK”

Ereğli’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü 3 tepesininhalka açılması için çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Uysal; “Göztepe,Çeştepe ve Kaletepe’nin halka kazandırılması için görüş birliğine vardık. Artıkyasaklayarak veya sınırları çizerek o yerleri korumağın geçerliliği yok.Oraları yaşatarak, halka oraları açarak korumanın daha etkin ve daha güzelolduğu ispatlanmıştır. Bir an evvel koruma imar planlarını yaparak buralaragelenlere de ziyarete açarak turlar yaptırmalıyız. Göztepe’de 2 yıldıruğraşıyoruz. Koruma amaçlı imar planlarımız da çıktı. Çevre ve ŞehircilikBakanlığıyla bu konudaki görüşmelerimize devam edeceğiz. Yaptığımız görüşmelerdeÇeştepe daha çok ilgi alanları oldu. Çünkü önümüzdeki dönemlerde ‘Köyleryaşatılmalıdır’ gibi bir projeleri var. Tabi bizim Çeştepe köy değil ama köyvasfını kaybetmemiş, yapılaşma olmamış bu bölgeyi şehrimize kazandırmayıistiyoruz”

“EREĞLİ’NİN İL OLMASIİÇİN”

Kdz.Ereğli’nin İl olması için eksikliklerini gidereceklerinianlatan Başkan Hüseyin Uysal, ilçenin Müzeler şehri ve öğrenci şehri olmasıgerektiğini belirterek; “İl olmanın adımlarından biri, hazırlıklarından biriyaşam alanları ve diğer eksiklikleri tamamlamak, bu çalışmaları ortaya koymak.Bizde il olma yolunda Ereğli’nin eksikliklerini gidermek istiyoruz. Bunun içinKdz.Ereğli müzeler şehri olabilir. Kdz.Ereğli’mizde Deniz Bölge komutanlığıvar. Onun için bir Denizcilik Müzesi olabilir. Tarihi bir hamamımız var. Hamammüzesi olabilir. Sanayi kentiyiz, bir sanayi müzemiz yok. Bu konuda daçalışmalarımız tamamlandı. Bir maden şehriyiz, maden müzesi yolunda da adımlaratıyoruz. Bunlar düşündüklerimizin bazıları. Ankara Anıtlar ve Müzeler GenelMüdürlüğüne gidip önümüzdeki ay bu çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Bukonuda şehrimizle ilgili büyük bir heyecan yaşıyorum. Artık İstanbul, Ankaragibi günü birlik ulaşılabilen yerlerde hepimizin akrabaları, arkadaşları, okul,askerlik arkadaşları var. Her zaman dediğim gibi şu soruyu sormalıyız. BenEreğli’ye niçin gideyim, Ereğli’ye gittiğim yerde nereleri gezebilirim. Neyiyebilirim, nerde kalabilirim sorusunun cevaplarını bulmak zorundayız.Bizlerde bunun için Kültür yolu projesiyle turizm alt yapısının kurulması için8-9 aydır çalışıyoruz. Sanayi ve liman şehri olmaktan vazgeçemeyiz. Her zamanburası ticaret, sanayi ve liman şehri olarak kalmaya devam edecek ancak hemibadet turizmi hem de tarih, doğa, kültür turizmi konusunda Kültür yolu projemizleturizm alt yapısını yapmak zorundayız” dedi.

“ÖĞRENCİ ŞEHRİOLMALIYIZ”

Ereğli’nin aynı zamanda bir öğrenci kenti olması gerektiğinisavunan Uysal, şu bilgileri paylaştı: “ Bunun için de üniversite kampüsüalanının bir an önce hayata geçmesi lazım. Dün de sayın Rektörümüzle birkonuşma yaptık. Anıtlar Kurulu’ndan gelen hocalarımızla da konuyu paylaştık.Devlet hastanesinin eski yerleri tamamen yıkılacak, sonra buraya üç katlı,oranın coğrafi yapısına uygun bir kampüsün temeli önümüzdeki aylarda atılacak.Sayın Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, anıtlar kurulundan yazının çıktığını, ancakellerine ulaşmadığını söyledi. Ulaştığı anda da sayın rektörümüz hareketegeçecek. Bugün ben de saat 4’e kadar görüşmeler yapacağım sivil toplumkuruluşlarıyla. Yarın da bu konuda başka görüşmelerimiz dolayısıyla şehirdışına çıkacağım. Kampüste geldiğimiz nokta gayet iyi, gayet hızlı ilerliyoruz.Bugünden sonra işlerimiz veya çabalarımız biraz daha yoğun şekilde devamedecek. Çünkü artık bilinmeyenler ortadan kalktı ve yol haritamızı görmeyebaşladık.”

Uysal, Almanya’da Zonguldaklılar gecesinde kendisinegösterilen konukseverlik dolayısıyla, Almanya Zonguldaklılar yönetimineteşekkür etti.

“KENT MEYDANI İÇİNADIMLARI ATTIK”

Zonguldak Valisi Ali Kaban ve İstanbul’dan gelen konuklarladün, kent meydanı konusunu görüştüklerini ifade eden Belediye Başkanı, “Biryanlış anlama var. Kent meydanı dediğimiz 15 dönümlük yerde iki katlı otoparkyapılacak. Üstüne de kent meydanı ve cami projesi olarak adımlar atıldı. Enkısa zamanda da temel atılmasına başlayacak. Şimdi statik çözümler de kısasürede elimize geçecek. İnşallah çok kısa zamanda temeli atılacak” dedi.

MECLİS ÜYELİĞİ ROZETİTAKILDI

Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından gündem maddeleriningörüşülmesine geçildi. AK Parti grubu Meclis Üyesi Av.Nazım Erdoğan’ın FETÖ/PDYsoruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından Zonguldak Valiliği kararıylabelediye meclis üyeliğine seçilen Hacı Mahmut Kırkpınar’a rozeti BelediyeBaşkanı Hüseyin Uysal tarafından takıldı.

Nazım Erdoğan’ın üstlendiği görevlere, yapılan oylama veseçimlerle yerine gelen Hacı Mahmut Kırkpınar getirildi.

Gündemdeki diğer maddelerin, görüşülmesine Perşembe günüsaat 08.30’da devam edilecek.


Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER