Başkan Uysal,Belediyenin 2 Yılını değerlendirdi

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal, göreve geldiği 2 yıllık süreci değerlendirerek yapılan ve yapılacak tüm çalışmaları detaylarıyla birlikte kamuoyuna açıkladı.

Başkan Uysal,Belediyenin 2 Yılını değerlendirdi

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal, göreve geldiği 2 yıllık süreci değerlendirerek yapılan ve yapılacak tüm çalışmaları detaylarıyla birlikte kamuoyuna açıkladı.Başkan Uysal beraberinde, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Cöbek, İsmail Beşel, Esra Alpago ve Alptekin Dursun ile birlikte belediye toplantısalonunda basın toplantısı düzenledi. Uysal, AK Parti Genel Merkezi tarafından, AK Partili belediyeler arasında düzenlenen yarışmada” Bilim Şenliği” dalında jüri özel ödülü almaya hak kazandıkları müjdesini vererek Gençlik konulu temayı işlediğimiz bilim şenliğinin görseli olduğu video çalışmaları jüri özel ödülüne layık görüldü.1 Nisan tarihinde Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan jüri özel ödülü alacağız. Bu güne kadar aldığımız böyle bir ödül yok “dedi. İlçede yaşandığı öne sürülen ekonomik kriz ve ilçe ekonomisine ilişkin soruyu’ da yanıtlayan Başkan Uysal,Kdz.Ereğlinin geleceğini daha güzel görüyorum ,parlak görüyorum,Ereğlinin geleceği bir çok ilden daha güzel olacaktır dedi.Başkan Uysal,2 Yıllık görev süresini Sinevizyon gösterisi eşliğinde gazeteciler aracılığı ile kamuoyuna açıkladı. Belediye toplantı salonunda “Katılımcı, kültürel, çevreci, sosyal ve hizmet belediyeciliği yolunda 2 yıl” sloganı ile karşılanan gazetecilere yapılan çalışmalar ile ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Uysal, kendisine yöneltilen sorulara da yanıt verdi.

Başkan Uysal İlçede 2 yıldır yapılan çalışmaları şu şekilde anlattı;

HİZMET BİRİMLERİMİZİ TEK MERKEZDE TOPLADIK

Belediyemiz bir çatı altında toplandı. Artık hizmet akışı ve birimler arası diyalog daha iyi şartlarda sağlanıyor. Önceki yönetimden inşaat %40 oranında bitmiş hali ile devir aldığımız pazar yerindeki esnafların taşınması için AVM olarak yapımına başlanan binayı tamamlayarak belediye hizmet binasına dönüştürdük, Böylelikle belediyemiz birimlerini tek bir çatı altında toplamının yanı sıra halkımızın tüm iş ve işlemlerini daha rahat bir ortamda yapmalarını sağladık.

SORUN VARSA ÇÖZÜMDE VAR

22 Ekim 2014 tarihinde kurulan çözüm masasına kuruluş tarihinden bu yana gelen 4.383 başvurudan 4.3392 u sonuçlandı. Belediyemizdeki iş ve işlemler için 5.458 dilekçe yazılımı gerçekleştirilip, vatandaşa kolaylık sağlandı.

ÇALIŞANLARIMIZLA BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Mevcut personel yapımızı, uzman, nitelikli ve teknik personel alımları ile güçlendirdik. Personelimizin daha verimli çalışabilmesi için hizmet içi eğitimler (protokol kuralları, iş güvenliği yasası eğitimi)düzenlendi. Personelimizle kaynaşma yemekleri düzenleyerek sinerji oluşturulması sağlandı.Yeni Belediye hizmet binamızda birlikte çalışanlarımızın çalışma koşulları iyileştirilerek ferah bir şekilde vatandaşlarımıza daha verimli hizmet üretmeleri sağlandı.1 Mart 2015 ve 28 Şubat 2017 tarihlerini kapsayan 2 yıllık dönemde sosyal yardımlara ilişkin maddelerde yüzde 12-25 oranında artış sağlanırken,ücretlerde ise birinci yıl yüzde 13,ikinci yıl yüzde 12 olmak üzere,işçi ücretlerine toplamda yüzde 25 oranında zam yapıldı.Memur personelimizle sosyal denge sözleşmesi,yasasının öngördüğü en üst tavan miktarından yapılarak mali haklarının korunması sağlandı.İşçi ve Memurlarımızla yapılan toplu sözleşmelerde,bölgemizin en yüksek oranında ücret zammı veren öcü belediyesi olduk.

ALT YAPIYI YENİLEDİK

Su ve kanalizasyon işleri müdürlüğümüz ilçemiz mahallerinde 27.850 metre(28 KM) içme ve kullana suyu şebeke hattını yenileyen ekiplerimiz, bu hatlarla birlikte yaklaşık 10.000 aboneye ait,15.000 metre abone şube yolu hattını da değiştirdi. Eski şebeke ve abone hatları yenilenmesi ile olası kayıp kaçak miktarı azaldı. Mahallerde toplam 45.780 metre(46 KM) kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hattı yapımı gerçekleştirildi. Bu hatlardan 13.500 metre kısmı eski kanalizasyon hatlarının değişimi olurken,15.000 metrelik kısım yeni yağmur suyu hattı yapımı,17.280 metrelik kısım ve yeni kanalizasyon hattı yapımından oluştu.

DAĞLAR MAHALLESİ KANALİZASYONA KAVUŞTU

Dağlar mahallesi, Bölücek mahallesi, Çimenciler sokak ve Hamzafakıhlı mahallesi, karabacak sokak 2015 yılında kanalizasyona kavuştu. İlçemiz topografik yapısından dolayı kanalizasyon hattı yapımı ile birlikte sistemleri devreye alabilmek için 7 terfi merkezi kurduk

SEL FELAKETİNDEN DERS ÇIKARDIK VE GEREKLİ ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK

Yaşadığımız sel felaketleri sonrası derelerin rutin temizliğinin yanı sıra ,çarşı merkezi ve kışla sanayisinin su taşkınlarından korunması için başlatılan beton menfez çalışması tamamlandı

31 MAHALEYE EŞİT HİZMET, 2 YILDA 33 BİN ASFALT

Asfalt; 2014 yılı 13 bin ton, 2015 yılı 20 bin ton,Beton; 2014 yılı 13 bin m3, 2015 15 bin m3Kilit parke; 2014 yılı 10 bin m2,2015 yılı 19 bin m2,Bordur: 2014 yılı 2.000 bin M,2015 yılı 3.000 M,Taş duvar: 8.000 M3,2015 Yılı 5.000M3,DERZ 3000M2,2015 yılı 3000 m2

YENİ KDZ. EREĞLİYE YENİ ŞANTİYE

Potbaşı mevkiinde bulunan fen işleri, su ve kanalizasyon ile ulaştırma müdürlüğünün kullandığı şantiye alan, kazı ve dolgu yöntemiyle yaklaşık bin metreküplük hafriyat ve 3 bin metreküplük taş duvar çalışmasının yapıldığı belen sanayi sitesi yanında bulunan 13 bin metrekarelik alan üzerine taşındı.

GÖKME KÖPRÜSÜNE NEŞTER

Ereğli-Kandilli yolu üzerinde bulunan ve çok sayıda kazaya davetiye çıkarak gökme köprüsü de sorun olmaktan çıkıyor. Bu süre önce yapımına başlanan yeni köprü kısa sürede tamamlanacak. Mevcut köprünün de bakım onarımları ile birlikte söz konusu güzergâhta trafik çift şeritten sağlanacak

KANDİLLİ YOLU KÖSEAĞZINDAN GEÇİYOR

Belediyemizin Köseağzı mevkisinde 1 km uzunluğundaki yol üzerinde alt yapı yol genişletme ve asfalt çalışması ile Ereğli-Kandilli ulaşım 5 km kısaltan önemli bir hizmete imza attı. bölgede yaşanan aşırı yağışlar sonucu ocak 2016 da söz konusu güzergahta yaşanan olumsuzluğu da kısa sürede gideren ekiplerimiz, Köseağzı yolunu Kandiliye ulaşımda alternatif değil,tercih edilen güzergah haline getirdi

CADDE VE SOKAK DÜZENLEMELERİ

“Yollar Yayalar” içindir düşüncesinden yola çıkarak yayalaştırma çalışmalarına önem verdik, Kaneriağzından başlayan çalışmalarımız yukarı bey çayırı sokak, hatip sokak ve un pazarına da sürdü. Söz konusu 4 Noktada yapılan çalışmalar halkın beğenisini topladı. Söz konusu noktalarda yapılan aydınlatma uygulamaları da bölgelerin çehresini değiştirdi.

EĞİTİME TAM DESTEK

Belediyemiz İlçemiz gelenindeki istek ve talepleri doğrultusunda çalışmalar yaptı. Oku bahçelerinde çevre düzenlemesi ve çocuk parkları yapılırken çeşitli ihtiyaçlar giderildi.

ÖZKAYNAKLARIMIZLA 53 YENİ ARAÇ ALDIK

2015 Yılında belediyemiz hizmetinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi ve aksamaması için devlet malzeme ofisi ve açık ihale usulü ile öz kaynaklar ve borçlanmadan araç parkına 3.096.900TL bedelle,5’i iş makinesi olmak üzere toplam 31 araç kazandırıldı.2016 Yılında 3.712.000 TL ödeme ile belediyemiz araç filosuna 21 yeni araç katılıyor. Bir kısmı araç parkımıza katılan araçlarla birlikte belediyemiz parkındaki araç sayısı 94’e, iş makinesi sayısı ise 25’e ulaşacak. Son bir yılda 6.808.900 tl yatırım tutarı ile belediyemiz hizmet araçları etkin ve verimli kullanıldığı gibi araç kiralama yöntemine gidilmeyecek

KARAYOLLARI STANDARTŞLARINDA 7,5KM BARİYER MONTAJI

Kıyacak, Göktepe, Dağlar, Kepez, Kocaali, Çavdarlı ve Güldere mahallerinde, Can ve Mal güvenliği açısından tehlike arz eden yol güzergâhlarında karayolları standartlarında 435.278 TKL bedelle 7,5 km Oto korkuluk montajı yapıldı.

3 AYRI BİRİM İLE 7/24 KESİNTİSİZ HİZMET

Müdürlüğümüz rutin denetimlerin yanı sara garaj ve bakım-onarım atölyesinde tüm araçların sevk ve idaresi ilke birlikte her türlü bakım ve onarım işlemlerini sürdürdü.55 Adet yeni durak, imalatı yapılarak yerlerine monte edildi. Tüm spor kulüpleri ve okullara ulaşım desteği verildi.

2 YILDA 1 MİLYON 627 BİN LİRALIK YATIRIM

17 yıldır Kışla Pot başı mevkisinde hizmet verdiğimiz ana itfaiye merkezimizi, Kışla sanayi sitesine taşıdık, Kepez Belen sanayi sitesi yanına da yeni itfaiye istasyonu açtık.

300 BİN KİŞİYE HİZMET VERİYORUZ

32 Metrelik merdivenli itfaiye aracı ile su altı ve su üstü olaylara müdahale edebilmek için fiber arama kurtarma teknesi alındı. Arama ve Kurtarmada kullanılmak üzere teknik malzemeler alındı.

Yaşadığımız sel felaketleri ve yoğun kar yağışı ile mücadele kapsamında 18 kurtarma olayına müdahale edildi.6 dalgıcımız ile 143 kişiyi boğulmaktan kurtardı. Son iki yılda toplam 280 kişiye gönüllü itfaiyeci sertifikası veridi.

PARK BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ

2 Yılda 2 Sosyal Tesis

Bozahane Mevkiinde Su Ürünleri Sosyal Tesisi ve Çilek Kafe, yeni yaşam alanları olarak Kdz. Ereğli’ye kazandırıldı.

PARK BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ

Kışla Kepez yolunda Karayolları işbirliği

Alt yapı ev peyzaj çalışmaları

PARK BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ

Yeni Oturma Grupları Ve Spor Alanları

30’ar adet spor aletleri ve çocuk parkı yapıldı

İlçe mahalleleri ve okul bahçelerine çocuk parkları yapıldı. Her mahallede eskiyen parklar yenilendi. Halkın kullandığı yaşam alanlarına yeni oturma grupları monte edildi.

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ

2 Yıllık Hizmet Döneminde Zabıta Biriminde Yeniliklere İmza Atıldı.

Yaka kameraları 20 zabıta memuru ile tüm olaylar kayıt altına alındı

Hızlı ve koordineli haberleşme adına sayısal ( digital ) telsiz sistemine geçildi.

153 ALO ZABITA hattına gelen şikayetlerin %92’si çözüme kavuşturuldu.

Tüm rutin denetimler aralıksız olarak sürdürüldü.

Hizmet içi eğitim seminerleri gerçekleştirildi.

Zabıta Haftası düzenlenen törenlerle kutlandı

KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK

Kültürel Belediyecilikte İlkler

TÜBİTAK iş birliği ile Bilim şenliği düzenlendi.

İlçede ilk kez Şeb-i Aruz anma programı gerçekleştirildi.

Kent Müzesi tamamlanarak hizmete sunuldu.

Uluslar arası Çilek Şenliği düzenlendi.

2 ayrı sünnet şöleni ile 270 çocuk sünnet oldu

‘’Benim Küçük Kütüphanem ‘’ projesi hayata geçirildi.

Tiyatro ve ücretsiz film gibi kültürel etkinlikler düzenlendi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Sosyal Belediyecilikte İlklere İmza Atıldı

İlçe tarihinde ilk kez engelli şenliği yapıldı.

Gençlik ve Engelliler Koordinasyon Merkezi kuruldu.

Çocuk ve Gençlik Meclisleri kuruldu.

86 engellinin günlük ulaşım ihtiyacı karşılandı.

40 ayrı ailenin 1.042 kez ev temizliği yapıldı.

Engelliler için 2 akü şarz istasyonu kuruldu.

75 bin kişiye iftar verildi.

Otizim Farkındalık Günü etkinliği düzenlendi.

İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ

İnsan Odaklı Hizmet Anlayışı

Otopark alanlarında plaka tanıma sistemine geçildi.

Kışla kamyon garajında yediemine ait araçlar Delihakkı’ya taşındı. Söz konusu alan; kamyon, TIR ve otobüs parkına dönüştürüldü.

Belediye düğün salonu 267 düğüne ev sahipliği yaptı.

Son sel felaketinde hasar gören düğün salonu tamamen yenilendi.

MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ

Dijital Kayıt Dönemine Geçildi

15 bin kabrin veri kayıt işlemleri tamamlanarak dijital ortama aktarıldı.

663 cenaze evinde 35 bin 400 kişiye taziye yemeği verildi.

Bin 508 cenaze nakil işlemi gerçekleştirildi.

94 camide periyodik temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.

İlçedeki 57 mezarlıkta gerekli bakım, onarım ve temizlik çalışmaları düzenli olarak yapıldı.

Daha Temiz Bir Kdz Ereğli İçin,Temizlik Araçlarında Modernizasyon

Tüm araçlar yenilendi

Bin 435 yeni çöp konteynırı ihtiyaç duyulan alanlara yerleştirildi.

Dereler düzenli olarak temizlendi.

Kırmacı mahallesindeki katı atık depolama alanının rehabilite projesi hazırlandı.

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü; kaçak et denetiminden hijyenik ve sağlıklı büyükbaş hayvan kesimine, sokak hayvanlarının bakımından tedavisine, zararlı böceklerle mücadele gibi bir çok alanda hizmetlerini sürdürdü.3 bin 334 hayvan kesimi ile 900 ton güvenilir et.Denetimler sonucu sağlığa uygunsuz 2.5 ton imha edildi.Doğada yaşayan hayvanlar için 14 ayrı besleme noktası açıldı.Dere yatakları periyodik olarak ilaçlandı. 3 adet yeni araç üstü ilaçlama makinesi ile ilçe mahallelerinde 2 bin 212 kez ilaçlama yapıldı.

Ruhsatlandırmada 2 Yılda %43 artış

667 iş yerine ruhsat verildi.İstihdama yönelik her girişime kolaylık gösterilip, teşvik eden yönetim anlayışı ile hizmet veren Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından 30 Mart 2014 ile 31 Mart 2016 tarihleri arasında, 569 adet sıhhi iş yeri, 45 adet umuma açık istirahat ve eğlence yeri ile 53 adet gayri sıhhi iş yeri olmak üzere toplam 667 adet iş yerine ruhsat verildi.Böylece; iş yerlerinin ruhsatlandırılmasında önceki döneme göre %43 artış sağlandı.

Artıma Tesisi – Karayolları

DSİ tarafından yapımı süren ve ilçemize 70.000 m3 içme ve kullanma suyu sağlayacak projeye yönelik desteğimiz sürüyor. Kışla’dan Kepez’e uzanan yol güzergâhında altyapının ardından peyzaj çalışmalarına başlandı.

DEVLET- BELEDİYE İŞBİRLİĞİ

Kampüs ve Gençlik Merkezi

Devlet Hastanesi eski yerine üniversite kampüsü yapılması amacıyla üzerimize düşeni yaparken, ilçemize Gençlik Merkezi kazandırmak için de öncülük ettik. Meclis kararı ile Kemer mevkiinde 9 bin 912 m2’lik araziyi bakanlığa devir ettik.

PROJELERİMİZ KENT MEYDANI

Eski adliye binası, termik santral ve hükümet konağının bulunduğu 14 bin 918 metre karelik alan üzerinde gerek yarı açık gölgeliklerle ve gerekse zemin kaplamasında kullanılacak farklı dokularla inşa edilecek.

ÇETİN APATAY BULVARI

Orta refüjde daraltma ve şeritleri ayıracak korkuluk sistemi ile birlikte 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritten trafik akışı.

2 taraflı birer şerit kısmı araç park alanları. Ana yola çıkan yan yollarda kaldırım ve yan yol düzenlemeleri. Proje yapım ihalesi yapıldı. 2016 asfalt sezonu bitiminde tamamlanacak.

SPOR PARKI

Erdemir Ofis yanındaki mevcut otopark alanında inşa edilecek ve dolgu çalışmalarının başladığı proje; 4 bin m2 arazi üzerinde yürüyüş ve koşu parkuru ile spor alanlarını bünyesinde barındıracak.

ÇOCUK DÜNYASI

Yıkım işlemleri başlatılan Potbaşı’ndaki eski şantiye alanına inşa edilecek proje ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. 22 bin m2 üzerinde çok sayıda zengin aktivitenin yapılabileceği alanlar inşaa edilecek.

Proje kapsamında ileriye dönük Gülüç Irmağı kenarında piknik alanı düzenlemesi de yapılacak.

FETİH TİCARİ BÜRO

Yıkım ihalesi tamamlanan Belediye eski hizmet binasının yerine uygulanacak olan proje kapsamında; ofis alanları, açık teras ile Fetih Çınarları grif görünümünü yansıtacak bina inşaa edilecek. 9 kattan oluşacak proje, 3 bin 716 m2 inşaat alanına sahip.

UZUN MEHMET

Kestaneci Mahallesi’ndeki Uzun Mehmet Anıtı baştan aşağıya yenileniyor. 1000 metrekare alan üzerinde ‘’ Sergi Evi ‘’ ve Madenci Evi’’ ni de bünyesinde barındıracak yeni projede Uzun Mehmet’in heykeli de yenilenecek. Madenci fenerinin de tema olarak mimariye yansıtılacağı proje kapsamında, söz konusu alan peyzaj mimarisinin güzel örnekleri ile süslenecek. Söz konusu projenin 8 Kasım 2016 tarihlerindeki Uzun Mehmet’i anma etkinliğine kadar tamamlanması hedefleniyor.

PAZARYERİ

Mevcut Pazar yerinin yerinde rehabilitasyonu çalışmaları; yeni wc, bay-bayan mescitleri, bebek emzirme ve alt değiştirme odalarının inşası ile başladı. Zemin ve çatı değişimleri çalışmalarının da kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ

2 yılda 13,5 milyon TL borç ödendi,Devir Alınan Borç Tutarı;,35 milyon 258 bin 342 TL ödenen Borç Tutarı;,13 milyon 449 bin 875 TL,Mart 2016 tarihi itibariyle kalan borç tutarı;21 milyon 808 bin 466 TL,Sadece Ulaşım Hizmetleri ve İtfaiye Müdürlüğümüze 2 yılda; 8 milyon 435 bin 900 TL tutarında yatırım yaptık.
Başkan Uysal Basın toplantısının ardından Gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER