Başkan Uysal’ın gündeminde Erdemir var..

Başkan Uysal’ın gündeminde Erdemir var..

Başkan Uysal’ın gündeminde Erdemir var..

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Aralık ayıtoplantısında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, alt yapıya yapılanhizmetleri tek tek açıkladı ardından Erdemir’deki yönetim anlayışınıeleştirerek; “Mevlananın dediği gibi, bir neslin geleceğini bir önceki nesillertayin eder. Artık bizim karar vermemiz. Biz gelecek nesiller için göz yuman,aldatan yada aldatılanlardan olmak istemiyoruz. Artık bir karar vermemiz lazım.Bizler kötü bir kiracı mı olacağız? Yoksa iyi bir ev sahibi olup ilçemize sahipmi çıkacağız?” dedi. Başkan Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dövizbozduralım’ açıklamalarına da Kdz.Ereğli olarak destek verdiklerini açıkladı.

Kdz.Ereğli BelediyesiAralık Ayı Meclis Toplantısının ilk oturumu Atatürk Kültür Merkezi NikahSalonunda yapıldı.

Gündem maddeleriningörüşülmesine başlanmadan önce açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı HüseyinUysal, göreve geldiği günden itibaren alt yapıya yapılan hizmetleri tek tekanlattı, ardından Erdemir’deki yönetim anlayışına karşı geçtiğimiz meclistoplantısında yaptığı açıklamaları sürdürdü.

“TARKAN’I, MICHAEL JACKSON’U GETİRMEDİK AMA MEMBAKALİTESİNDE 350 BİN NÜFUSA YETECEK SU GETİRİYORUZ”

Başkan Uysal, Kdz.Ereğli’yemusluklardan memba kalitesinde akacak bir su getirdiklerini belirterek; “İçmeSuyu projesinde sizleri bilgilendirmek istiyorum. Bildiğiniz gibi Kızılcapınarbarajından 6 kilometrelik boru hattı ile arıtma tesislerimize girip orada,fiziksel, biyolojik ve kimyasal arıtma işlemlerinden geçerek yüksek kalitede suüretiliyor. Buraya Kızılcapınar barajından gelen suyun kapasitesi 70 bin tongünlük su kapasitesi ile su sağlanmakta. 25 kilometre boru hattıyla beraberEreğli-Gülüç, Kızılcapınar, Delihakkı-Ören güzergahındaki yerleşim yerlerine 70bin ton metreküp içme suyu temin edilmektedir. Bu 70 bin ton günlük su 350 binnüfusa yetecek kadar su sağlanmaktadır. Başta Orman ve Su İşleri BakanımızSayın Veysel Eroğlu’na saygı ve şükranlarımızı iletirken emeği geçen DSİ GenelMüdürüne, Bölge Müdürüne, proje üzerinde çalışan mühendislerimize ve işçi kardeşlerimize de teşekkür ediyorum.Bu suyun gelmesiyle bizler ne yapmış oluyoruz? Bidonlarla su taşınmasının önünegeçiyoruz. Memba niteliğinde su getiriyoruz. Musluğu açtığımız zaman isteriçebiliyoruz, ister kullanabiliyoruz. Belki Tarkan’ı, Micheal Jackson’ıgetirmedik amma tertemiz memba niteliğinde bir su getiriyoruz. Yaptığımızhizmet bu” dedi.

DOĞALGAZ VE ENERJİ HATTI ÇALIŞMALARI..

Doğalgaz ve Enerji hattı çalışmalarınıda anlatan Başkan Uysal; “2. Bahsetmek istediğim konu doğalgaz çalışmaları.2014 yılında göreve geldiğimizin zaman 5 kilometre şehir şebeke, 69 kilometrepolietilen şebeke, 93 kilometre alt yapı, 19 kilometrede bina bağlantılarıdönemimizde yapıldı. Doğalgazda biliyorsunuz hava kirliliği için son dereceönemli. Enerjide yaptıklarımızda, Bölücek’ten Açık Havaya kadar olan 10,5kilometre olan bölgede 31,5 kw’lik, 15.8 kw ile birleştiren arada ringoluşturduk. Bunların hepsi yerin altına yapılan hizmetler şuan” şeklindekonuştu.

KANALİZASYON VE YAĞMUR SUYU HATTI ÇALIŞMALARI

Göreve geldiği gündenitibaren alt yapıda yapılan hizmetleri açıklayan Başkan Uysal; Kanalizasyonve yağmur suyu hattında yaptığımız hizmetler ise, 2014 yılında 8 bin metrekanalizasyon, 2 bin 600 metre yağmur suyu, 2015 yılında kanalizasyon 17 binmetre, 4 bin 270 metre yağmur suyu, 2016 yılında 2 bin 500 metre kanalizasyon10 bin 100 metre de yağmur suyu hattı yaptık.Bu arada Kavaklık ve Bölücek Mahallelerinde bin metreküp taş duvar vedere ıslahı yaptık. Murtaza mahallesine, Ala Molla Cami üstü ve çarşıya da 250metre beton menfez ve kanal yaptık. Kepez Dağ evlerine 1320 metre kanal tamamlandı.Kepez, Kavaklık, Uzunçayır menfez ve yağmur suyu kanalları da yapılıyor” dedi.

“GÜLÜÇ IRMAĞI KÜÇÜK HALİÇ OLACAK. KABASAKAL 2017’DEBİTECEK”

Dere ıslahı çalışmalarınıda anlatan Başkan Uysal, Gülüç Irmağı projesiyle buranın küçük bir Haliçolacağını belirterek; “Dereler konusuna gelince, göreve geldiğimizde bu konuüzerinde çok durduk. Bu konudaki hassasiyetimizi belirttik. Kabasakal,Sarıkorkmaz ve Uzunçayır’ı yan kolları olmak üzere 2017’de bitecek şekildeplanlandı. En önemlisi Gülüç Irmağı projesi. Burası küçük bir Haliç olacak. Buprojeyide verdik, çalışmalar hakkında sizleri ilerleyen zamanlarda tekrarbilgilendireceğim” dedi.

KIRMACI ÇÖPLÜĞÜ REHABİLİTE EDİLECEK..

Kırmacı’daki çöplükalanıyla ilgili çalışmada Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve bölgeMilletvekili Faruk Çaturoğlu’na teşekkür eden Başkan Uysal; “Kırmacı’da 1950yılından beri bir çöplüğümüz vardı. Buradaki çöplük rehabilitasyon projemizdeonay aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye, bölgeMilletvekilimiz Sayın Faruk Çaturoğlu ile birlikte bu dosyayı ilettik. SayınBakanımıza saygı ve şükranlarımızı iletirken Sayın milletvekilimiz FarukÇaturoğlu’na da teşekkür ediyoruz. Atık Su Arıtma Tesisi konusunda da,projelendirme çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmaların hepsi alt yapı,yerin altına yapılan hizmetler. Hani bir şey görmedik, göremedik diyenlere debunları açıklama gereği duydum. Yerin altında olduğu için bu hizmetlerimizgörünmüyorlar. Şu da var, Şehit Ömer Halisdemir Bulvarındaki o mezbelelikgörüntü ortadan kalktı, bunun için telefonlarla arayıp, teşekkürlerinibelirtiyorlar. Bunlar ilçemizin yapılması gereken hizmetleri. Bunları teşekküriçin yapmıyoruz. Bu hizmetler yarınlar için. Yarınların inşasında buhizmetlerin kolaylıklar sağlayacağını düşünüyorum. Yarınlara hazırlanıyoruz. Buyaptıklarımız yeterli mi. Hayır. Bizde zaten yeterli olduğunu kabul eden birkadro değiliz. Şehrimizdeki ihtiyaçların güncellenmesi gerektiğini, her zamandakoyduğumuz hedeflere ulaştıktan sonra tekrar yeni hedefler koyarak yolumuzadevam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ERDEMİR’DE YÖNETİM ANLAYIŞINA ELEŞTİRİLER..

Başkan Hüseyin Uysal,önceki meclis toplantısında gündeme getirdiği Erdemir’deki yönetim anlayışıylailgili eleştirilerini sürdürdü.

Başkan Uysal, “Bugün buhizmetleri sizlerle neden paylaştım. Havamızın, suyumuzun, denizimizin kısacasıçevremizin daha temiz olmasını, daha yaşanabilir, daha sağlıklı olması içinkapıları aralamak için biz bu çalışmaları yaptık. Sağlık için, hava için deniz için bu çalışmalardevam edecek. Geçtiğimiz ayki toplantımızda Hazreti Mevlana’nın sözünüsöyledim. Bir neslin geleceğini birönceki nesiller tayin eder. Biz gelecek nesiller için göz yuman, aldatan yadaaldatılanlardan olmak istemiyoruz. Çevrekonusundaki duyarlılığımızı, hassasiyetlerimizi dile getirirken belediyecilikanlayışımızda bunun önemini altını çizerek anlatmak istiyorum. Bu konulardanetiz ve kararlıyız. Bunu hem insanlarla hem doğayla ilişkilerimizi temiz vetemizin nitelendirdiği bir ilişkiler ağı talep ettiğimizi özellikle Erdemirüzerinden anlatmıştım. Artık kararvermemiz lazım. Bizler kötü bir kiracı mı olacağız? Yoksa iyi bir ev sahibiolup ilçemize sahip mi çıkacağız?. Biz hem ülkemize hem de ilçemize evsahibiyiz, kalıcıyız o sorumlulukta sahip çıkacağız. Bu konudaki açıklamalarımısürdüreceğim” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARINA DESTEK..

Başkan Hüseyin Uysal,konuşmasının son bölümünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dövizbozdurma açıklamalarına destek verdi.

Başkan Uysal; “15Temmuz’da hain FETÖ silahlı saldırısı atlatıldı fakat ekonomik saldırıyı dainşallah en kısa zamanda atlatırız, atlatacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın RecepTayyip Erdoğan’ın ‘döviz bozduralım’ çağrılarına da Kdz.Ereğli olarak destekolalım diyorum. Biz hem oyunları bozalım, dövizleri bozduralım. Türk Liramızadeğer verelim” dedi.

Aralık ayı Meclistoplantısının ilk oturumu gündemdeki maddelerin bir bölümünün görüşülmesiyletamamlandı. Meclis 2. Oturumu yarın sabah aynı saatte AKM Nikah Salonundagerçekleştirilecek.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2016, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER