Başkan Uysal,Romanlarla İftarda Buluştu

Başkan Uysal,Romanlarla İftarda Buluştu

Başkan Uysal,Romanlarla İftarda Buluştu

Kdz. Ereğli halkıyla iftarlarda buluşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yoğun katılımın gerçekleştiği halk iftarlarında bu kez köy ilçedeki Romanları ağırladı.

Yaşlılar Gençler Evi’nde yapılan 2 bin kişinin katıldığı iftara, 2009’da kurduğu Sıfır Ayrımcılık Derneği’yle Avrupa Konseyi’nin prestijli İnsani Yardım Ödülü’ne layık görülen Ünlü Roman Belgeselcisi Elmas Arus ve Sıfır Ayrımcılık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Çetinkaya’nın yanı sıra Batı Karadeniz Romanlar Derneği ve Roman Sporun Başkanı Kazım Adak ve yönetimi, Roman Spor Futbol Takımı oyuncuları ve teknik heyeti, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı Belediye Meclis Üyeleri, Romanlar ve ilçe halkı katıldı.

BİRLİK BERABERLİK MESAJLARI

Başkan Hüseyin Uysal, iftar saatinden önce masaları tek tek dolaşarak iftara katılan vatandaşların, Ramazan Ayını kutladı.

Başkan Uysal, ilçenin değişik mahallelerinden gelen Romanlarla ve İlçe halkıyla gerçekleştirdikleri geleneksel halk iftarlarında buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, vatandaşlarla bir arada oruç açtıklarını belirterek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

ROMAN SPOR’UN KUPASINI KALDIRDILAR

Kurulduktan hemen sonra Ereğli 2.Amatör Küme Play-Off şampiyonu olarak 1. Amatör Küme’ye çıkan Roman Spor’un şampiyonluk kupasını, Dernek Başkanı Adak ve Başkan Uysal ile birlikte kaldıran Elmas Arus, kendilerine gösterilen misafirlikten dolayı teşekkür ederken, inceleme yapmak için gittiği Roman mahallerinde de Başkan Uysal’ın çok sevildiğini ifade etti.

ALİHAN’IN GÖSTERİSİ AYAKTA ALKIŞLANDI

Başkan Uysal’da Ereğli 1.Amatör Küme’ye çıkan Roman Spor Takımını ve oyuncularını kutlayarak başarılarının devamını dilerken, tasavvuf müziği dinletisinde İstanbul’da süren 4. Uluslararası Klarnet Festivali’ne katılarak girdiği yarışmada birincilik elde eden genç klarnet ustası Roman Alihan Sarı’nın gösterisi ise büyük alkış aldı.

Başkan Uysal, iftar sonrası misafirleriyle Belediye Sosyal Tesislerinde çay sohbeti yaptı.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 08:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER