BAŞKANIN MAKAM ARACI BAĞLANDI

BAŞKANIN MAKAM ARACI BAĞLANDI
gundemeregli.com-Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Belde Belediye Başkanı Yaşar Sever’in makam aracı, iki işçinin emeklilik tazminatını ödemediği gerekçesi ile açılan dava sonucu polis tarafından bağlandı.
Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, bugün öğlen saatlerinde Ereğli ilçe merkezine gelerek 67 TR 003 plakalı makam aracını otoparka çekti. Döndüğünde aracını yerinde bulamayan Sever polisi aradı. Makam aracının belediyeden emekli olan iki işçinin tazminatını alamadığı gerekçesi ile açılan dava neticesinde işçilerin avukatı tarafından bağlatıldığını öğrenen Sever şaşkınlık yaşadı. Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, böyle bir şeyin ilk kez başına geldiğini belirterek, “Hem belediye kanununa göre hem de belediyedeki tüm araçların kamuya ait olduğuna dair belediye meclisinde aldığımız karar gereği hiçbir aracımızın bağlanmaması gerekiyordu. Pazartesi günü belediyemizin avukatı ile birlikte gerekli olan itirazlarımızı yapacağız” dedi.
Ormanlı Belediyesi’nin SSK, Vergi, İller Bankası kredisi, işçi tazminatları olmak üzere 3,5 milyon TL’nin üzerinde borcu bulunduğunu ifade eden Sever, “Belediyeden emekli olup tazminatını alamayan 10 kadar işçi var. Bu arkadaşlarımızdan sadece ikisi dava açtılar. Açılan dava neticesinde de bugün makam aracımız bağlandı. İşçilerimizin tazminatlarını almaları benim de en büyük isteğim. Ancak belediyemizin bunu ödeyecek geliri yok. Ancak İller Bankası’ndan kredi alabilirsek işçilerimizin tazminatlarını ödeyebiliriz” diye konuştu.
Belediyedeki itfaiye aracı, kamyon, iş makinesi gibi diğer tüm araçlara da bağlama kararı çıktığını belirten Sever, “Demek ki o araçlarımızdan hangisi şehir merkezine inse onlar da bağlanacaktı” dedi.
Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2013, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER