BAŞKOMİSERİM DEDİ,6 BİN TL DOLANDIRDI

BAŞKOMİSERİM DEDİ,6 BİN TL DOLANDIRDI

gundemeregli.com-Alaplı ilçesinde bir kişi kendisini Baş komiser diye tanıtan bir kişiye 6 bin TL göndererek dolandırıldı.

Edinilen bilgiye göre dolandırıcılar Alaplı ilçesinde A.Ü isimli şahsı arayarak hesaplarının Ergenekon çetesinin elinde olduğunu, bu nedenle kendisinden kullanmakta olduğu kredi kartlarının bilgilerini istedi. A.ܒye kredi kartı ile altın aldıran dolandırıcılar daha sonra bu altınları bozdurarak verdikleri banka hesabına paraları yatırmasını istedi. Toplam 6 bin TL parayı söz konusu kişinin hesabına yatıran A.Ü daha sonra dolandırıldığını anlayarak Alaplı Emniyet Müdürlüğüne başvurarak şikayetçi oldu.

A.Ü isimli şahıs polise verdiği ifadesinde telefon konuşmaları sırasında sürekli arkadan polis telsizi seslerinin geldiğini, savcı olarak tanıttıkları şahsın kendisini ikna ederek kullanmış olduğu kredi kartları ile kendisine altın aldırttığını ve bu almış olduğu altınları bozdurtarak nakde çevirttiğini ve nakit paraları önündeki ATM den 2 bin 500 TL kadarını şüphelilerin hesabına yatırdığını, bu konuşmalar sırasında telefonu hiç kapatmadığını ve parayı yatırdıktan sonra diğer bir kredi kartı ile yine altın alıp nakde çevirdikten sonra 3 bin 500 TL nakit parayı yine bu şüphelilerin hesaplarına yatırdığını belirtirken, Alaplı Emniyet Müdürlüğü ekipleri bankadan alınan dekontlarda hesap numaralarının şüpheli şahıslara ait olduğu tespit etti. Olayla ilgili tahkikatın sürdüğü ve şüphelilerin aranmasına başlandığı belirtildi.

Öte yandan yapılan çalışma neticesinde A.ܒye ait 2 bin 500 TL paranın kurtarıldığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2013, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER