BAYRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜNE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

BAYRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜNE BİNLERCE KİŞİ  KATILDI



gundemeregli.com-Diyarbakır Lice ilçesinde çıkan olaylar sırasında, göstericiler içinde bulunan 1 kişinin 2. Hava kuvvet komutanlığı garnizon sahasına girerek Türk Bayrağının indirilmesi olayınatepki göstermek amacıyla Kdz Ereğli’de “Bayrağa Saygı” yürüyüşü düzenlendi.

Büyük Birlik Partisi Ereğli İlçe Başkanlığı, Saadet Partisi Ereğli İlçe Başkanlığı, Alperen Ocakları, Türk Eğitim- Sen Kdz Ereğli temsilciliği, Türk Metal Sendikası Kdz Ereğli Şubesi ve Son ocak dergi temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen “Bayrağa Saygı” yürüyüşüne 7’den 70’e herkes katıldı.

Binlerce kişi Bağlık karakolu önünden başlayan “Bayrağa Saygı” yürüyüşünde ellerinde Türk bayrakları ile birlikte anıt önüne kadar yürüdü. İstiklal Marşı da okuyan kalabalık, sık, sık sloganlar attı.
 
Oluşturulan Bayrak Platformu adına konuşan Alperen Ocakları Başkanı Ramazan Kanca şunları söyledi;

Yüce Türk Milleti..Bugün burada, Diyarbakır ın Lice ilçesinde soysuz takımının Türk bayrağını indirme girişimine tepki vermek için toplandık.

BAYRAK, BAĞIMSIZLIĞIMIZIN EN ÖNEMLİ SİMGESİDİR

Bayrak, Bağımsızlığımızın en önemli simgesidir. Birlik ve Beraberliğimizin bütünlüğümüzün ay yıldızlı ifadesidir. Bayrağa uzanan eller kutsal değerlerimize uzanmıştır. Eşkıya eşkıyalığını, Bölücü bölücülüğünü, Hain hainliğini, dün yapmıştır. Bugünde yapmaktadır.

BAYRAĞIMIZA AL RENGİNİ VEREN ŞEHİTLERİMİZİN KANI DEĞİMLİDİR

Ne yazık ki ,Bil cümle eşkıyaya sessiz kalan yığınlarda türemiştir.Bayrağımıza al rengini veren şehitlerimizin kanı değimlidir ? Ezelden bugüne milyonlarca şehidi Bayrak yere düşmesin diye vermedik mi? Bugün üç beş çapulcu Bayrağımızı indirmeye çalışacaksa yüce devletimiz bunu engellemeyecekse, Yarın vatanımıza yapılan saldırıyı nasıl savuşturacağız.

BU GAFLETTEN DERHAL UZAKLAŞMALIDIRLAR

Türkiye de açılım teranesi söylenmektedir. PKK ile pazarlık sürecinde olanlar vardır. Bölücü başı ile müzakere edeler, Bu hal ve davranışlardan vazgeçilmelidir. Şehit haberi gelmiyor, PKK silah bırakıyor diyerek bölücü hareketi meşrulaştırmaya çalışanlar bunun emperyalist bir proje olduğunun farkına varmalıdırlar. PKK’nın çocuklarımızı kaçırıp dağlara çıkarmasına göz yumanlar çözüm sürecine zarar gelmesin diye Devleti aciz bırakanlar dış güçlerin oyununa gelmeyelim diye milletin reflekslerini köreltenler gaflettedirler. Bu gafletten derhal uzaklaşmalıdırlar.

TÜRK BAYRAĞINA YAPILAN SALDIRI HER TÜRK İÇİN UTANÇ SEBEBİDİR

Hiçbir siyasi çalışma, hiçbir siyasi proje Türk Bayrağına yapılan saldırıyı milli menfaat sınırları içinde açıklayamaz. Türk Bayrağına yapılan saldırı her Türk için utanç sebebidir. Hiç kimse Türk milletinin sabrını test etmesin.Zira bu teste girişenler tarihte olduğu gibi bugün de hak ettiği cevabı alacaktır.Türk milletinin şamarı Bayrağa saldıranlara ve buna çanak tutanlara en şiddetli biçimde çarpacaktır.

BU TOPRAKLARDA YAŞAYANLAR TÜRK MİLLETİDİR

Yüce halkımız birilerinin zoruna gitse de bu vatan Türkiyedir.Bu topraklarda yaşayanlar Türk milletidir. Etnik kökeni ne olursa olsun Al Bayrağımıza kan verenler,Bu milletin müşerref evlatlarıdır.Sonsuza kadar hür ve bağımız yaşacak Türkiye’nin bu müşerref evlatları gaflet ve delalet uykusunda değildir.aksine kutsal değerlerin bilincinde ve milli nöbettedir.

HER TÜRK VATANDAŞININ MİLLİ GÖREVİDİR

Türk Bayrağının gerek maddi varlığımızın en tepesinde, gerekse yüreğimizdeki en yüksek mevkide tutmak, Her Türk vatandaşının milli görevidir. Öte yandan bu yüksek Mevkiye el uzatıp bayrağımızı oradan indirmeye çalışanların ellerini kırmak da fiili görevimizdir.

BU BAYRAK İNMEYECEK SONSUZA KADAR HÜR VE MÜSTAKİL BİÇİMDE DALGALANACAKTIR

Hepimizin tek tek Lice ye gidip Bayrağımızı göndere çekmesi mümkün değildir. Ancak bugün bu anda yaptığımız yürüyüşe katılanlar Kdz Ereğli yi Lice ye götürmüş Lice yi Kdz Ereğli ye getirmiştir. Lice de Kdz Ereğli de ve memleketimizin her yerinde semada dalgalanan tek Bayrak Türk Bayrağıdır. Bu bayrak inmeyecek sonsuza kadar hür ve müstakil biçimde dalgalanacaktır.

MİLLİ GÜCÜMÜZ BİZE CESARET VERMEKTEDİR

Bulunduğumuz coğrafya ateş çemberidir. Bir tarafta Ukrayna ,bir tarafta Suriye Musul konsolosluğumuzda beliren tedhiş ve terörizim ülkemiz için geniş ve sıcak bir mevzu.Türkiye bu cendere içine sokulmak istense de Bayrağımıza vatanımıza sahip çıkıyoruz.Herkes bilmelidir ki Siyaset üstü bir üsluple ve duyarlılıkla toplandık.Bu duyarlılık esasında milli gücümüzdür.Milli gücümüz bize cesaret vermektedir.Bu cesaretten yoksun olanlar sesimizi duymalıdır.

BU SEMADA BELİREN AY VE YILDIZ TÜRK BAYRAĞIDIR

Bu vatan Türkiye dir.Bu semada beliren Ay ve Yıldız Türk Bayrağıdır.Sonsuza kadar böyle kalacaktır.

HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Bu bayrağa saygı yürüyüşüne katılarak kutsal değerlerimize sahip çıkanlara burada bulunmasa da gönlünde Bayrak sevgisi taşıyanlara teşekkür ediyor.Kandiliniz kutluyorum .

SİZİN VAZİFENİZDİR

Devleti yönetenlere son bir mesajımız vardır. Bayrağımıza uzanan kirli elleri Al rengimizin, Hilalimizin ve Yıldızımızın gölgesinde secdeye mecbur etmek sizin vazifenizdir.
 
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte ,Kalabalık  konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
 
 
 
 
Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2014, 16:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
S.EREN
S.EREN - 10 yıl Önce

Ereğli´mizin dinamikleri vazifelerini ciddiyetle yaptılar. hepsine ve duyarlı basına teşekkürler.

SIRADAKİ HABER