”BAYRAĞA UZANAN ELLER KIRILSIN”

”BAYRAĞA UZANAN ELLER KIRILSIN”


gundemeregli.com-Kdz Ereğli’de Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki askeri üstteki Türk Bayrağının indirilmesi olayına karşı tepki yürüyüşü yapıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi, Fiziksel Engelliler Derneği, İşçi Partisi Kdz Ereğli İlçe Başkanlığı, Tükoder Karadeniz Ereğli Şubesi, Kandilliler Derneği, Eğitim İş Karadeniz Ereğli Şube Temsilciliği, Türk Hava Kurumu Karadeniz Ereğli Şubesi, Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Karadeniz Ereğli Şubesi, Ereğli Lisesi Mezunları Derneği, Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen yürüyüşe vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile katıldı.

MUSTAFA KEMAL´İN ASKERLERİYİZ
 
Çınaraltından başlayan yürüşe katılan vatandaşlar “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”,”Bayrağa Uzanan Eller Kırılsın ”şeklinde sloganlar attı. Yürüyüşe katılan vatandaşlara çevreden geçen araçlar korna basarak destek verirken, çevredeki esnaf alkışlayarak destek verdi. Anıt önünde son verilen yürüyüş İstiklal Marşının okunmasının ardından son buldu.
 
ULUSLAR BAYRAKLARINI KAYBETTİKLERİNDE  ,VATANLARINI KAYBEDERLER
 
Sivil toplum kuruluşları adına konuşan, Atatürkçü Düşünce Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi Başkanı Emin Semih Özkök ;“Bütün sivil toplum örgütleri olarak, sadece bu işin yardımcısı ve Kiracısıyız, Uluslar Bayraklarını kaybettiklerinde vatanlarını kaybederler, Bu bir depremdir, nasıl biz depremlerde gecenin 3’nde kör karanlıklarda evlerimizi yaşamak için terk ediyorsak, Bugün evlerimizden dışarı çıkmak zorundayız,Bu iş sayı ile olmaz,saymaca ile Olmaz bu iş nitelik ile olur,Bu işin nitelikli toplumu’da buradadır.Bu konuda katılan ben bütün Ereğli’li hemşerilerime teşekkür ediyorum.”dedi.

Özkök’ün konuşmasının ardından, 10 yaşındaki Berfin Bozkurt’un “Andımızı” okumasının ardından, vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2014, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER