BAYRAM DOLU DOLU GEÇECEK.

BAYRAM DOLU DOLU GEÇECEK.

gundemeregli.com-Bu yıl ki 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını ayrı bir havada kutlayacak olan Kdz. Ereğli Liman Başkanlığı dolu dolu etkinlikler düzenleyecek.

Kdz. Ereğli’de Liman Başkanlığı görevi uzun zamandır sürdüren Ahmet Turgay Okur, yeni idari binaları ile deniz sektörüne hizmet vermeye başlayacaklarını belirterek, Piri Reis’e ait 48 adet haritayı ise Alemdar gemisi önünde sergileyeceklerini kaydetti.

Ereğli’de liman başkanlığı olarak 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Piri Reis’i anma ve kutlama programının dolu dolu geçeceğini anlatan Okur, “Yeni hizmet binamızın da faaliyete girmesi ile birlikte, 2013 yılı Piri Reis’i anma yılı olarak ilan edilmesi çalışmalarını çok yönlü olarak yürütüyoruz. “ dedi.

Kdz. Ereğli Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının bu yılki en büyük özelliğinin Piri Reis’i Anma ve Kutlama yılı ile birlikte coşku ile gerçekleştirileceğini söyledi.

Okur konu ile ilgili olarak Gündem’e yaptığı açıklamada, Piri Reis’in dünyada harita çizmiş ilk Osmanlı denizcisi olduğunu belirterek, yapılan etkinliklere tüm vatandaşların davetli olduğunu kaydetti.

Denizcilik Bayramı kapsamında sergi açılışlarından, yarışmalara kadar pek çok etkinlik organize edeceklerini ifade eden Okur şunları söyledi.

“Denizcilik bayramı nedeniyle bu yıl, müsabakalar ve deniz eğlenceleri programı düzenleyeceğiz. Aynı zamanda 2103 yılı Piri Reis’i anma ve kutlama yılı olarak ilan edildi. Piri Reis dünya haritasını çizmiş İlk Osmanlı denizcisidir. Onunla ilgili Alemdar gemisi önünde 25 Haziran 2013 günü saat: 10.00’da etkinlik organize edeceğiz. Piri Reis’in 84 civarında haritasını sergileyeceğiz. 2013 yılı Piri Reis’i anma yılı olarak ilan edilmesi çalışmalarını çok yönlü olarak yürütüyoruz.

BAYRAM HAVASINDA OLACAK

1 Temmuz törenlerini her yıl olduğunu gibi bu yılda büyük bir coşku ile yapacağız. Denizciliğin tanımı ile ilgili açılışımız olacak, yarışmalarımız olacak. Şehitler anısına etkinliklerimiz olacak. Kürek çekmeden, motor yarışlarına kadar pek çok etkinliğimiz var. Kokteyl’de bu programlardan biri.

Okullar arası yarışmalar yapmıştık. Sonuçları aldık. Hediyelerini verilecektir. Etkinliklerimizin giderlerin yüzde 90’ı Deniz Ticaret Odası tarafından diğer kalan gider ise hayırseverler tarafından karşılanacak.

HİZMET BİNASI AÇILIYOR.

Şuanda tamamlanan hizmet binamızın 10 ay önce temeli atılmış. Bina bize 7 ayda teslim edilecekti. Yalnız bazı sıkıntılardan ötürü bugünlerde tamamlanabildi. Binamız 4 katlı olup, 150 metre kapalı alan üzerine kurulu. Ülkemizdeki Selçuklu Mimarisine uygun yapılan ilk ve tek Liman Başkanlığıdır. Bayramdan sonra hizmete açacağız. Deniz evini yine binamızın içinde yapacağız. Burada Denizcileri ücretsiz ağırlayacağız. Vatandaş orada oturacak çayını içecek, vakit geçirecek. Türkiye şuanda 15 kişiyle çalışıyoruz. Denizcilik müsteşarlığı ile çalışıyorduk. Şimdi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza bağlı çalışıyoruz.”
 
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2013, 06:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER