BELEDİYE BAŞKANI GAZETECİYİ YUMRUKLADI

BELEDİYE BAŞKANI GAZETECİYİ YUMRUKLADI
 
gundemeregli.com-Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, Belediye Başkanına yapılan bıçaklı saldırı haberini takip eden gazeteciye sinirlenen Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un yumruk attığı iddia edildi.
Sabahleyin Safranbolu’nun merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan Belediye Başkanı Necdet Aksoy’a yol genişletme çalışmasında evinin duvarı yıkıldığı ve meyve ağaçlarının dallarının kesildiği iddiası ile Yunus K. isimli vatandaş yumruklu ve bıçaklı saldırıda bulundu. Vatandaşların araya girmesi ile elindeki ekmek bıçağı alınan Yunus K., olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı. Yunus K’nın psikolojik rahatsız olduğu öğrenildi.
Yaşanan bu olaylar sonrası yerel bir gazetede çalışan Ayhan Yıldırım da emniyet müdürlüğü dışında belediye başkanının fotoğrafını çektikten sonra Başkanın yumruklu saldırısına uğradı. Sol gözüne yumruk alan ve yüzü kanlar içinde kalan gazeteciyi, Başkanın elinden AK Parti İl Başkanı ve polisler aldı.
Belediye Başkanından şikayetçi olan gazeteci Yıldırım, Safranbolu Devlet Hastanesi´nde tedavi olduktan sonra emniyet müdürlüğüne gelerek ifade verdi. Gazeteci arkadaşlarının da yalnız bırakmadığı Ayhan Yıldırım, emniyet çıkışında yaptığı açıklamada, “Başkan’ın darpa uğradığını haber alır almaz hastaneye gittim ve kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim.Hastaneden çıkar çıkmaz Başkan’ın resmini çektim.Partililerden biri bana haber yapmayın dedi. Bir belediye başkanı şehrin göbeğinde dövülüyor.Bu haber olmayacak ise ne olacak.Neyi saklamaya çalışıyorsun dediğim zaman kendisi saklanacak bir şey yok dedi. Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek Başkan Aksoy’un çıkmasını beklerken bende parkta onu beklemeye başladım.Başkan çıkarken parkın oradan resim çektikten sonra parkta oturmaya başladım. Başkan’ın duvarı atlayarak yumruk atması bir oldu.Oturduğum plastik sandalye ile birlikte devrildim. Devrildiğim zamanda fiziki saldırısı devam etti.Ben bir şey yapamadım. Partililer geldi bizi ayırdı.Kendisine saldıran şizofren hastasına bir şey yapamadı geldi bana yaptı. Adamın saldırma sebebi ise, Belediye Erikli mevkiinde yol genişletme çalışması yapıyor ve yolda adamın bahçesinin duvarı yıkılarak meyve ağaçlarının dalları kesilmiş. Adam psikolojik rahatsız olduğundan başkana bıçaklı saldırı yapmış. Ben bunları duydum ve onun üzerine haber yapmaya çalıştım. Tek yaptığım şey görevimi yapmak.”
Yaşanan bu olaylar sonrası belediye başkanı telefonlarını kapatırken istirahata çekildiği öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2013, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER