Belediye meclisinde Asfaltlama tartışması

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi 2015 yılı Mayıs ayı toplantısı Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonu’nda Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye meclisinde Asfaltlama tartışması



Kdz. Ereğli Belediye Meclisi 2015 yılı Mayıs ayı toplantısı Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonu’nda Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin açılış konuşmasını yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal meclis dışı yaptığı konuşmada, Haziran ayında yapılacak olan Genel Seçimler için tüm partilere başarılar diledi. Başkan Uysal, halk toplantılarının yeniden başlayacağını ve Çarşamba günleri gerçekleştireceğini belirterek şunları söyledi; ‘’ Demokratik seçimlerin arifesindeyiz, inşallah bu seçimler ilçemize, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olur, herkese başarılar diliyorum.

NE SORUNLARI OLURSA OLSUN DİNLEYECEĞİZ

Bizlerde bir süre önce 31 mahallemizi müdürlerimizle beraber, meclis üyelerimizle beraber hafta sonları halk toplantıları yaptık, hafta içi de müdürlerimizle beraber o bölgeyi tek tek gezdik, bir nevi teşhis koyduk. Halk toplantılarını kaldırmıştık. Muhtemelen Haziranın ikinci haftasından sonra her Çarşamba günü tekrar halk toplantıları yapmaya, halkın sorunlarını dinlemeye başlayacağız. Bazı müdürlerimiz o gün halkın sorunlarını birebir dinleyecekler, bende orda olacağım. Her Çarşamba saat 10-12 arası ve 13.30-15.00 arası olacak. Çarşamba gününü tüm halkımızın sorunlarına ayıracağız. Ne tür sorunları olursa olsun onları dinleyeceğiz. ‘’ dedi.

Başkan Uysal’ ın konuşmasının ardından CHP Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı, Belen sanayi sitesinin asfaltlanması için önerge verdi. Bunun Üzerine söz alan CHP’li belediye meclis üyesi Cumhur Nalcı, Belen sanayi sitesinde 400’e yakın esnafın bulunduğunu dile getirerek, “2013 yılında aslında biz buranın asfaltını programımıza almıştık ama kışla sanayide alt yapı çalışma yapıldığından dolayı önceliği oraya vermek zorunda kaldık, Ondan sonra seçim safhasına girildikten sonra bizden çıktı, biz yapamadık, gerçekleştiremedik, Burada sanayi sitesi yönetim kurulu esnaf arkadaşları var. Çok tepki var, Ak Parti meclis grubu içinde de Belen sanayisinde esnaf olan arkadaşlarımız var. Burada ciddi şekilde asfalt ihtiyacı var. Şikâyetler artık halt safhaya geldi ki seçimlerden önceki ziyaretlerde de sözünüz vardı. Biz bunu talep ediyoruz meclis kararı olarak alınmasını istiyoruz gereğinin yapılmasını istiyoruz “şeklinde konuştu

ERDOĞAN, “BU SÖZ KONUSU OLAN ÖNERGE İLE ÇÖZÜLECEK BİR OLAY DEĞİL”

Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan ise CHP’li meclis üyeleri tarafından verilen önergenin, Meclisin görevlerinde böyle bir önergeyi kabul etmek veya sonuca bağlamak gibi yasal olarak bir şey olmadığını belirterek şunları söyledi;”Burada Belli bir bölgenin asfaltlanması isteniyor. Bu söz konusu olan önerge ile çözülecek bir olay değil. Meclisin görevlerinde böyle bir önergeyi kabul etmek veya sonuca bağlamak yasal olarak yok. Kendileri de bunu biliyorlar. Biz şunu da biliyoruz 2013 yılı içerisinde Belen Sanayi Sitesinde kar ile mücadele yapılırken 1 hafta boyunca oradaki esnafımızın yollarının açılmadığını herkes biliyor. 2013 Yılında siz bir karı bile açmamış, insanları mağdur etmişsiniz, şimdi diyorsunuz ki asfalt yapın. Bu zamana kadar neredeydiniz” şeklinde konuştu.

UYSAL ,NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Başkan Uysal verdikleri sözlerin arkasında olduklarını ve 31 Mahalle başta olmak üzere sorunların çözülmesi noktasında ne yapılması gerekiyorsa yapacaklarını belirterek şunları söyledi; “Belen Sanayi Sitesi arkasında bizim Potbaşı’ndan taşıyacağımız Ulaştırma, Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon Hizmetleri ve bir kısım İtfaiye Müdürlüğü hizmetleri bu bölgede verilecek. Orada duvar çalışmalarının beton zeminleri, zemin döşemelerinin yapıldığını biliyorsunuz, görüyorsunuz, izliyorsunuz. Burası bittikten sonra o değerlendirilir, bunun için meclis kararı alınmaya gerek yok. Biz sadece Belen Sanayi Sitesi değil biz 31 mahallemize de Kışla Sanayi Sitesi’ne de her yerin nasıl olması gerekiyorsa sıcak asfalt veyahut parke taş döşemeleri yapmaya devam edeceğiz. Her yeri yapacağız. Şuan orada devam eden bir çalışma var. İhtiyaç nerede var ise hiç aksatmadan hepsini yapacağız. Biz verdiğimiz sözleri her zaman yerine getiriyoruz. O zaman Elmatepe’de asfalt yapmamız için de meclis kararı almamız, parke taşı yapılırken de meclis kararı almamız gerekir. Biz asfaltlama programı yapacağız bu asfaltlarımızı dökeceğiz gerekirse hizmet arttırmaya gideriz tekrar ihaleye çıkarız. Kimse mağdur kalmayacak ama sizler yıllardır yapmadığınız hizmeti biran önce bitmesini istiyorsunuz. Oradaki arkadaşları da getirip bizler de karşı taraftaki iki misli insanı yığsak onlar da onları protesto etse niçin bunları düşünerek den böyle yapıyorsunuz, Mahallelerde asfalt ihtiyacı var ise asfalt dökülecek, kaldırım ihtiyacı var ise kaldırımlar yapılacak. Yılların hizmetleri yapılıyor. Köseağzı’na yapılan yol açılıyor, çöplük ihalesi bitti, 40 yılın çöplüğü yolun da çökme nedeni. Biz hizmetlerimize devam edeceğiz. Önerge ile olmamalı, belediye başkanlığına gelirsiniz oturur çözümü sağlarız

SANAYİ ESNAFI TEPKİ GÖSTERDİ

Belen Sanayi Sitesi Esnaflarından 15 -20 kişilikgrup bu konuşmaların ardından meclis önergesinin kabul edilmemesine tepki göstererek salondan ayrıldı.

Mayıs ayı meclis toplantısı 2. oturumu 7 Mayıs 2015 Perşembe günü yapılacak

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2015, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER