Belediye´den Sokak Hayvanlarına Şefkat Eli

Belediye´den Sokak Hayvanlarına Şefkat Eli

Belediye´den Sokak Hayvanlarına Şefkat Eli

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, sahipsiz ve güçten düşmüş sokak hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyaçlarının karşılandığı bildirildi.
Karadeniz Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden alınan açıklamaya göre, kurulan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde bulunan sahipsiz ve güçten düşmüş sokak hayvanlarının barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılanıyor.
Yaşamlarını sokaklarda devam ettiren köpek ve kediler ile ve değişik türden güvercin, martı, serçe gibi kuşlar için de aynı çalışmalar yürütülüyor.
Bu amaçla şehrin değişik yerlerine kurulan 14 adet Sokak Hayvanları Beslenme Noktaları ile 3 adet Sokak Kedileri Beslenme Evlerinin günlük bakım ve kontrolleri yıl boyunca günlük olarak yapılıyor.
Kış koşularında ise beslenme noktalarının günlük bakım ve kontrolleri devam ediyor, bu noktalar dışında kalan bölgelerde de sokakta yaşayan canlıların beslenme ihtiyaçlarını karşılayarak kış aylarını daha rahat geçirmeleri için mama ve yem konuluyor.
Bu esnada, bakım ve tedavi ihtiyacı belirlenen hayvanlar, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezine nakli yapılarak gerekli işlemleri yapılıyor.
Tedavi ve bakımlarının ardından doğal yaşama dönecek durumda olanların rehabilitasyon işlemleri yapıldıktan sonra, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince alındıkları ortama geri bırakılıyor.

SOSYAL MEDYADA TEŞEKKÜR ETTİ
Öte yandan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise yapılan çalışmaları takip ettiğini belirterek, “bu konuda çalışma yürüten Veteriner İşleri Müdürlüğümüz çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2016, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER