Belediyeden yaşlı ve engellilere temizlik ve ulaşım hizmeti

Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yaşlı ve engellilerin ev temizliği ve şehir içi ulaşımlarını sağlamaya yönelik faaliyetlerini sürdürüyor.

Belediyeden yaşlı ve engellilere temizlik ve ulaşım hizmeti

Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yaşlı ve engellilerin ev temizliği ve şehir içi ulaşımlarını sağlamaya yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. 2015 yılı Mart ayında başlayan uygulama ile müdürlüğe başvuran 65 yaş üstü yaşlılar ve engellilerin evlerini düzenli olarak temizleyen müdürlük personeli, Kurban Bayramı arifesinde de 28 evin bayram temizliğini yapacak. Haziran 2014’ten bu yana engellilere 08.30- 16.00 saatleri arasında şehir içi ulaşım hizmeti veren Ereğli Belediyesi ‘nin bu uygulamasından da bu güne kadar 690 yaşlı ve engelli faydalandı.

Kdz. Ereğli Belediyesi sosyal belediyecilik adına ilklere imza atmaya devam ediyor. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce 2015 yılı Mart ayında başlayan ve 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar ile temizlik hizmetlerini karşılayamayan engellilere yönelik “Evde Temizlik Hizmetleri” tüm hızıyla sürüyor.

EVLERDE BAYRAM TEMİZLİĞİ

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne yapılan başvuruların oluşturulan komisyon tarafından başvuru yapan şahsın evinde yapılan tespitler sonrası başlayan ve ayda bir kez yapılan temizlik işlemleri bayram arifesinde de devam ediyor.

Bugüne kadar yapılan 28 başvurunun tamamını işleme alan ve söz konusu 28 ayrı evde 88 kez temizlik işlemi yapan ekipler, 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar ile temizlik hizmetlerini karşılayamayan engellilerin evlerini bayrama hazırlıyor.

73 ENGELLİYE ULAŞIM HİZMETİ

Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce 2014 yılı Haziran ayında başlatılan engellilere yönelik ulaşım hizmetleri devam ediyor. Yapılan başvurular ve bir gün önceden alınan randevular dikkate alınarak verilen hizmet kapsamında bugüne kadar haftada ortalama 15 kişinin, hastane, sahil, banka, plaj gibi şehir içini kapsayan taleplerini 08.30- 16.00 saatleri arasında karşılayan Kdz. Ereğli Belediyesi bu kapsamda 690 engelliye hizmet verdi.

Belediyenin söz konusu hizmetlerinden yararlanmak isteyen 65 yaş üstü yaşlılar ve engellilerin Sosyal Yardım Müdürlüğüne şahsen ya da 333 13 43 numaralı telefondan başvuru yapabileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 12:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yasemin Bozkurt
Yasemin Bozkurt - 1 yıl Önce

Ben de engelliyim

SIRADAKİ HABER