BEÜ Kadın sorunları uygulama ve araştırma merkezi kuruldu

Bülent Ecevit Üniversitesinde kurulan Kadın Sorunları Uygulama Ve Araştırma Merkezi’nin usul ve esaslarını düzenleyen yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı.

BEÜ Kadın sorunları uygulama ve araştırma merkezi kuruldu

Bülent Ecevit Üniversitesinde kurulan Kadın Sorunları Uygulama Ve Araştırma Merkezi’nin usul ve esaslarını düzenleyen yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı.

Özellikle Batı Karadeniz Bölgesinde ve Zonguldak ilindeki kadınlara yönelik çalışmalarda bulunacak merkezin yayımlanan 6 Temmuz 2015 tarih ve 29408 sayılı Yönetmeliğine göre merkez, Üniversitenin ilgili bölüm ve anabilim dallarının işbirliğiyle kadın sorunları ile ilgili her alanda bilimsel araştırma ve incelemeler yapacak, araştırma sonuçlarının değerlendirilmesini sağlayarak ve kadın sorunları konusunda duyarlı, bilgili ve yeterli kadroların yetiştirilmesine yönelik eğitim faaliyetlerinde bulunacak.

Faaliyet alanlarına da yer verilen yönetmeliğe göre merkez, amacına uygun olarak, kadın sorunlarıyla ilgili her alanda araştırmalar yapacak, danışmanlık hizmeti verecek, projeler hazırlayıp uygulamaya koyacak.

Merkezin faaliyet alanlarının önemli bir parçasını toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla yapılacak ulusal ve uluslararası düzeyde kurslar, seminerler, konferanslar, kongreler, sempozyumlarve sorunlara odaklı görüşmeler oluşturacaktır.

Ayrıca merkez, kadın sorunları konusunda ilgili kamu kurum ve kuruluşları, diğer akademik kurumlar, belediyeler, gönüllü kuruluşlar ve uluslararası örgütlerle işbirliği yapacak, ortak projeler yürütecek.

Merkezin kurulması ile ilgili konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer: “Özellikle son yıllarda kadın sorunları konusunda ciddi anlamda bir toplumsal duyarlılık söz konusu. Üniversitemiz bünyesinde şimdiye kadar kadın sorunları konusunda önemli çalışmalar yürütülüyordu. Özellikle 2015 yılında kadın konusunda gerçekleştirdiğimiz paneller, konferanslar ve söyleşileri çok verimli geçti. Kurulan merkezle bu çalışmaları hem düzenli bir şekilde gerçekleştirebilmek hem de çalışma kapsamını genişletebilmek mümkün olacaktır. Ayrıca, birlikte ilgili kamu kurum ve kuruluşları, diğer akademik kurumlar, belediyeler, gönüllü kuruluşlar ve uluslararası örgütlerle işbirliği yapmak ve ortak projeler yürütmek daha kolay olacaktır. Merkezin hayırlı olmasını diliyor, kurulması aşamasında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.”

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 08:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER