BEÜ tarafından Demokrasi şehitlerine vefa programı kapsamında mevlit okuttu

BEÜ tarafından Demokrasi şehitlerine vefa programı kapsamında mevlit okuttu

BEÜ tarafından Demokrasi şehitlerine vefa programı kapsamında mevlit okuttu

BEÜ İlahiyat Fakültesi tarafından Merkez Ulu caminde Demokrasi şehitlerinin anısına mevlit okuttu. Düzenlenen programa BEÜ Rektörü Mahmut Özer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varım Numanoğlu, ilahiyat fakültesi öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Program kapsamında Kuranı Kerim ve ilahiler okundu.
BEÜ İlahiyat Fakültesi Yrd.Doç.Dr. Harun Savut, şehitler için dua etmeden önce bir konuşma yaparak 40 yıldır dinin temel değerleriyle oynandığını söyledi. Savut , “Bu maalesef bizim ‘hoca’ dediğimiz, dindar dediğimiz, din kisvesine bürünmüş bir grup tarafından gerçekleşti. Bizim secdemiz olmasa başkasına baş eğmeyiz. Din temelde özgürlüğü öne çıkarır” dedi.
Şehitler anısına yapılacak dua öncesi açıklamalarda bulunan BEÜ İlahiyat Fakültesi Yrd.Doç.Dr. Harun Savut, “Dinin temeli Allaha ve resulüne ittibadır. Eğer bir alim Allaha ve resulüne ittiba ediyorsa değerlidir. İttiba etmiyorsa değersizdir. Ölçü Kuran ve sünnettir. Ama maalesef yıllardır 40 yıldan daha fazladır dinimizin bu temel değerleriyle oynandı. Maneviyat bahçemize adeta domuz sürüleri talan etti. Niçin bunu söylüyorum. Affınıza sığınacağım ama birkaç örnek vereyim. Gökten Cebrail inse, parti kursa, ona oy vermem sözü 1997 yıllarında söylenmiş bir söz. Bunu duyan bir alim bu söz karşısında duramaz, durmamalı. Çünkü Allah Peygamberini ikaz ediyor. Eğer sen bizim indirdiğimize uymazsan seni şahdamarından yakalarım diyor. Bu sözü söyleyen peygamberden daha mı büyük Allah aşkına. Bu söz nasıl söylenir. Burada biraz öz eleştiri yapayım biz hocalar bu söz karşısında nasıl sustuk. Ondan sonra geldi geldi bu güne dayandı” şeklinde konuştu.

“Kardeşlerimizle kucaklaşacak kadar ortak değerimiz yok mu”
Papa’nın elini öpecek kadar değer bulup ta, kardeşlerimizle kucaklaşacak değerin olmadığını söyleyen BEÜ İlahiyat Fakültesi Yrd.Doç.Dr. Harun Savut, “Papanın elinin öpecek kadar değer buluyoruz da, şu Müslüman kardeşlerimizle kucaklaşacak ortak bir değerimiz yok mudur? Allah aşkına bu nasıl kriterdir, bu nasıl ölçüdür? Muhterem kardeşlerim bunlar çok büyük laflardır. Çok büyük hatalardır ama biz sustuk. Başka hepimizin önünde olan değerler. Kurban keseceğiz çocuk 20 TL veriyor. 20 TLye ne keseceksin. Yok koyunun bilmem neresine ortak girecekmiş. Biz mi yanlış biliyoruz. Koyuna kaç hisse girer, 300 hisse mi? Peki Allah aşkına muhterem kardeşlerim hiç mi uyanmadık. Hepimize söylüyorum. İslamın bir değeriyle oynandı. Bizim o kurban paralarımızı sadakalarımızı aldı. Özel okullara zekat topluyoruz. Zaten çocuktan 20 milyar aldın. Daha ne zekatını alıyorsun. Bu çocuk zaten zengin. Hiç mi düşünmedik. Bizim paramızı vererek okuttuğumuz o çocuklarımız, dinini öğrensin diye gönderdiğimiz o çocuklarımıza yeni bir din öğretildi. Hristiyanlık, Yahudilik ve İslam karması bir din. Bu İslam değil. İnşallah bu bize bir ibret olur. Çuvaldızı da iğneyi de kendimize batıracağız çünkü bu bizden çıktı. Çuvaldızı batırabileceğimiz başkası yok biziz. Bundan sonra aklımızı kullanacağız. Ümmet olarak salih insanları bulacağız “dedi.
Programın ardından basın mensuplarına konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Tüm demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet kalanlara da sabırlar diliyoruz. Allah bir daha bize böyle günleri göstermesin. Üniversitemiz milletin yanında” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER