BİK, ilanları sanal ortama taşıdı

Basın İlan Kurumu (BİK), resmi ilanların ilan sahiplerinden alınmasından mevkutelerde (gazetelere) yayımlanmasına kadar geçen süreçteki işlemleri sanal ortama taşıdı.

BİK, ilanları sanal ortama taşıdı
Basın İlan Kurumu (BİK), resmi ilanların ilan sahiplerinden alınmasından mevkutelerde (gazetelere) yayımlanmasına kadar geçen süreçteki işlemleri sanal ortama taşıdı.
Basın İlan Kurumunun (BİK) bilişim teknolojilerinin sunmakta olduğu imkanlardan istifada edilerek oluşturulan bilişim altyapısı ve ERP uygulamasının hayata geçirilmesiyle resmi ilanların ilan sahiplerinden alınmasından mevkutelerde (gazetelerde ) yayımlanmasına kadar geçen süreçteki işlemlerin sanal ortamlara taşınarak akıllı sistemlerle yürütülmesi uygulaması başlatıldı.
Zonguldak Belediyesi Encümen Odası’nda gerçekleşen toplantıya BİK Müdürü Özer Akoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz ve yetkililer katıldı. BİK Zonguldak Şube Müdürü Özer Akoğlu, İLAN BİS’in hayata geçtiğini ifade ederek şöyle dedi:
“Basın İlan Kurumu, resmi ilanların resmi makam, mercii ve dairelerden birlik ve vakıf üniversitelerine kadar geniş bir yelpazeden oluşan ilan sahiplerinden yerelden yaygına kadar tüm gazetelere gönderilmesine kadar olan süreçleri sanal ortama taşıyarak bir yandan hatırı sayılır zaman ve mali tasarruflarda bulunulması diğer yandan verilen hizmetlerin kalite ve etkinliğinin artırılması amacıyla yaklaşık dört yıldır uygulama geliştirmesi devam eden ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) projesinin önemli bir parçası olan İLAN BİS’i hayata geçirdi. Ülkemizdeki e-devlet politikaları ve uygulamalarını göz önünde bulundurarak, daha önce kurum ve kuruluşlar tarafından kağıt ortamında iş emri ekinde ve ıslak imzalı olarak posta yoluyla Kurumumuza intikal edecek olan resmi ilanlar, artık günümüz teknolojik imkânlarından yararlanma cihetine gidilerek elektronik ortamda alınıp dağıtılacaktır. Resmi ilan sahibi kurum/kuruluşlar internet ortamında Kurum tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifre ile girdikleri internet sayfasından (arayüz) ilan metinlerini iş emriyle birlikte elektronik ortamda Kurumumuzun bu maksatla geliştirdiği İLANBİS altyapısıyla göndereceklerdir. Kurumca bu ilanlar gerekli kontrol ve işlemlerden geçirilerek yine elektronik ortamda gazetelere gönderilecektir.”
Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER