‘Bıldırcın fırtınası’ engeli

Ereğli´de av sezonun açılmasının ardından denize açılan balıkçılar ‘Bıldırcın Fırtınası’ nedeniyle geri döndü

‘Bıldırcın fırtınası’ engeli
Ereğli´de av sezonun açılmasının ardından denize açılan balıkçılar ‘Bıldırcın Fırtınası’ nedeniyle geri döndü.

1 Eylül itibari ile avlanmak için denize açılan balıkçı tekneleri ‘Bıldırcın Fırtınası’ tehlikesi nedeniyle geri döndü. Türkiye’nin birçok yerinden denize açılan çok sayıda balıkçı teknesi Kdz. Ereğli limanına demirleyerek fırtınanın geçmesini bekliyor. Balıkçılar bıldırcın fırtınasının Pazar günü öğleden sonra sona ermesini bekliyor.

Kdz. Ereğli´de yaklaşık 20 yıldır balıkçılık yapan Mustafa Köse, balıkçı teknelerinin bıldırcın fırtınası tehlikesi nedeniyle Ereğli limanına yanaştıklarını söyledi. Şile tarafından gelen balık sürüsünün kaybolduğunu dile getiren Köse “Palamut ve Lüfer balığı için geldiler. Şu anda balık sürüsü Şile´ den Kefken tarafında bu tarafa doğru akmakta. Tam Kavukkavla burnuna geldiklerinde fırtına nedeniyle balığı kaybettiler. Fırtına nedeniyle limana yanaştılar. Bu Bıldırcın Fırtınası. Pazar günü öğle saatlerinde burayı terk edecek. Ondan sonra da avlanmaya çıkacaklar dedi.



TEZGAHLAR PALAMUT VE HAMSİ İLE YETİNDİ

Av sezonunun açılmasına rağmen balıkçı tezgahlarında bolluk yaşanmadı. Balıkçı tezgahlarında şimdilik sadece hamsi ve palamut yer alırken, fiyatların yüksek olmaması vatandaşları sevindiriyor. Sezonun ilk balığını yemek için balıkçı tezgahlarına gelen vatandaşlar, taze balığın lezzetli olduğunu ifade etti. Müşterilerine taze balık sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden balıkçı Adem Çetin, 15 Eylül’den itibaren trollerin denize açılması ile balık çeşidinin bollaşacağını ve fiyatların daha da düşeceğini söyledi.

Kdz. Ereğli’de ki balık halinde balıkçılık yapan Şenol Sönmez vatandaşların balığa olan ilgisinden memnun olduklarını söyledi. Balık halinde vatandaşlara balığı pişirip hazır halde sunan balıkçılardan Tanju Polat ise tavada hamsi ve palamuda yoğun rağbet gösterildiğini anlattı.

Kdz. Ereğli’de ki balıkçı tezgahlarında Palamut’un tanesi 3,5 ile 7 TL, hamsinin kilosu ise 5 TL ile 7 TL arasında değişen fiyatlarda satışa sunuluyor.
Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2014, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER