BİR İLK DAHA

BİR İLK DAHA
gundemeregli.com-Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Türk Kızılayı Karabük Şubesi işbirliğiyle Cumhuriyetin 100´üncü yıl özlemi doğrultusunda başlatılan bir günde 2 bin 23 ünite kan toplanarak rekor kırılması hedefleniyor.
KBÜ Gökşen Yücel Kapalı Spor Salonu´nda bu sabah törenle başlatılan ve devam eden kampanya kapmasında bin 200 civarında bağış yapıldı.
2023 Kan Bağışı Kampanyası’nın açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, bir damla kanda bin mucizenin saklı olduğunu belirterek, “ Karabük Üniversitesi öğrencileri sosyal sorumluluk projelerinde sınır tanımıyorlar. En büyük mucize bu kanın bir damarda akması, bir yürekte toplanmasıdır. Tek yürek oluşumuzun simgesi olan Cumhuriyetimizin 2023 yılına istinaden 100´üncü yılına özlem olarak 2023 ünite kan bağışı kampanyası başlattık. Ecdadımız Cumhuriyetimizi kurarken kanından, canından, malından her şeyinden fedakarlık etti. Bugün hem ecdadımızı anmak hem de bize emanet edilen Cumhuriyetin 100´üncü yılına özlem duyduğumuzu bir kez daha hatırlatmak adına kan bağışı kampanyasını başlattık. İnşallah 2023 yılı geldiği zaman sizler bu ülkenin yönetiminde ve üretiminde etkin rol alacaksınız. O zaman da bugün göstermiş olduğunuz fedakarlığı göstereceksiniz” dedi.
Konuşmaların ardından KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın ilk kan bağışını yapmasıyla kampanya başlatıldı.
Rektör Uysal, ‘2023 Kan Bağışı Kampanyasında Benimde İmzam Var’ panosuna imzasını atarak üniversitenin Kızılay kulübünün tüm üyeleri ile birlikte ‘Az Önce 3 Can Kurtardım Hatırası’ yazısı altında hatıra fotoğrafı çektirdi.
Türk Kızılayı Karabük Kan Merkezine, İzmit, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Muş Kan Bağışı Merkezleri’nden gelen görevlilerinin de yer aldığı ve aynı anda 54 kişinin kan bağışında bulunduğu ‘2023 Kan Bağışı Kampanyası’nda 37 adet flebotemist, 8 doktor ve yaklaşık olarak 250 üniversite öğrencisi ve personeli görev aldı.
Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2014, 20:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER